Reklama

Reklama

Létající Clipper

  • Československo Pod bílými plachtami (více)

Obsahy(1)

Unikátní dokumentární film o cestě jachty FLYING CLIPPER po světových mořích je unikátní možností navštívit nejkrásnější místa planety v době, kdy nebyla ještě přeplněná turisty a kdy cestování bylo pořád velkým i nohdy nebezpečným dobrodružstvím. Film nabízí nejenom skvělé záběry, ale i nádhernou hudbu (k filmu vyšel i Soundtrack) a velmi vtipný komentář. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

No, jak začít? Film jsem viděl za hlubokého komunismu v brněnském Jadranu. Bylo mi asi 7 a byl jsem tam s otcem. Nyní, když je mi 57, zatoužil jsem vrátit se do mladí. Investoval jsem hříšné peníze do 4k disku, do nového přehrávače a těšil jsem se... Když to začlo, nestačil jsem se divit, na jakou sračku jsme tenkrát byli schopni jít.. Proč? Neúnosně dlouhé, nic neříkající záběry - hlavně církevní slavnost v Seville. Neuvěřitelná nuda a šílená naivita celého dílka (úsměvně trapné "soutěže" na palubě LC, naivní "výlety" atd.. prostě neuvěřitelná nuda). Co mě ale dostali nejvíc, byl příšerný slovenský dabing. Po celou dobu mi běžely dole anglické titulky. Nejdřív jsem si myslel, že jde o poruchu, protože titulky běžely, v podstatě, nepřetržitě, zatímco dabing film pokrýval zhruba z 25 - 30%. Hrůza hrůz. Ano, optikou šedesátek a sedmdesátek, kdy tu bylo ... PÍP... bylo možné považovat tento film za super, vždyť tam byla letadlová loď a další, tehdy zcela nedostupné záběry. Nicméně dnešní optikou viděno, bych se v kině sebral po ca. 30 minutách a šel se domů dívat na zprávy ČT1. Příšerná nuda, otřesný střih, bezbřeha naivita - tance v každém navštíveném městě neberou konce, omelety motiv záběru lodního boku atd atd atd. A úplně nakonec, děsná hudba vždy a všude, "gradování" při záběrech na sfingu, chrám v Abú Simbelu, atd.. Příliš mnoho houslí ve filmu, trvajícím 2,5 hodiny, v závěru už nehezky tahá za uši. Za mne je investice do ultra DVD zbytečným - rozumějte - ZCELA zbytečným - vyhazováním peněz. Ano, v sedmdesátých letech to byla, díky absenci čehokoliv v Československu, bomba. Současnou optikou je to čirá hrůza a amatérismus. Pokud by dnes kdokoliv natočil cokoliv tímto způsobem, určitě by v branži skončil. Můj názor...

-soch-

-soch- (hodnocení, recenze)

Omyl, na Slovensku sa film premietaj aj zo 70mm kopie, ale aj z 35mm kopie. Informacie o slovenskom dabingu sa daju lahko vyvratit, pretoze sedemdesiatky sa na Slovensku nikdy nedabovali, na Kolibe nemali také zariadenie a tridsaťpäťky, ktoré existujú majú iba titulky.

celuloid

celuloid (hodnocení, recenze)

Tento titul existuje pouze ve filmovém formátu 70mm, takže není naděje, že bude u některého člena ČSFD ve filmotéce. Když já jsem měl kopii tohoto filmu v rukách, to většina členů ještě nebyla na světě.

Související novinky

Seminář 70mm filmů

Seminář 70mm filmů

14.03.2007

Do Krnova na ne-anamorfní 2,2:1! Druhý ročník unikátní filmové akce Seminář 70mm filmů proběhne ve dnech 16.-18. března v krnovském kině Mír. Promítnuto bude 13 snímků a témata referátů se budou… (více)

Reklama

Reklama