Reklama

Reklama

Rudolf s červeným nosem

(TV film)
  • USA Rudolph, the Red-Nosed Reindeer

Obsahy(1)

Sněhulák Sam vypráví příběh o Rudolfovi, sobovi, který se narodil se svítivým červeným nosem. Donner, otec Rudolfa a vedoucí sob Santy Clause, se za svého syna stydí a po tom, co i Santa Claus řekne, že červenonosého soba do svého spřežení nepřijme, se rozhodne jeho nos zakrývat. Během spousty příhod, během nichž Rudolf hledá své místo pod sluncem (a na severním pólu), se spřátelí s dalšími postavičkami, které jsou také odpadlíky nezapadajícími do většinové společnosti. A nakonec i Santa Claus uzná, že Rudolf je přeci jen neocenitelný člen jeho týmu. (Ewík)

(více)

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tohtoročnom hlasovaní o najobľúbenejší vianočný snímok, sa americká verejnosť teda predviedla. RUDOLF zastal post víťaza a predbehol také pecky, ako SÁM DOMA, LÁSKA NEBESKÁ, VIANOCE CHARLIEHO BROWNA, alebo POLÁRNY EXPRESS. Tým je z mojej strany asi povedané ( a napísané ) všetko. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vianočný snímok o červenonosom sobovi nezapadá celkom do rodiny tradičných vianočných animákov. Nielen prítomnosťou Snežného obra, ale aj dávkou násilia - vytrhanie zubov, postrčenie z brala či údery polenami po hlave. Ale inak sú tam presné tie klišovité atribúty vianočného filmu o malom hrdinovi, inakosti, Santových škriatkoch a množstve speváckych vložiek. Stop motion animácia celkom fajn, aj keď si mohli dať tvorcovia viac záležať s pozadím. Prekvapilo ale, ako poľahky si poradili s pohybujúcou sa morskou hladinou...použili múku alebo nejaký podobný biely prášok. Aké jednoduché a efektné. Divím sa, koľko hodnotení to má vzhľadom na to, že je to televízny animák ešte zo 60. rokov. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Jsou tam až moc znatelné konzervativní myšlenky, které z nás dělají ovce a přisuzují nám role, které "máme" zastávat. Ale to se dalo čekat. Dnes jsou tyto myšlenky asi trochu kulantněji vyjádřené, ale stejně mám pocit, že ve společnosti zůstávají i nadále. Část s Island of Misfit Toys se mi asi líbila nejvíc - také byl zajímavý král Moonracer (á la Aslan). A rozšířila jsem si slovní zásobou o "abominable snowman" :-D ()

Pucmeloud 

všechny recenze uživatele

Pro mně to byl v dětství nejkrásnější vánoční film....v těch letech to bylo něco neskutečně krásného a dojemného. Aspoň pro moje dětské oči. ()

Reklama

Reklama