Reklama

Reklama

East of the Mountains

Trailer 1

Obsahy(1)

Když se kardiochirurg v důchodu Ben Givens (Tom Skerritt) dozví, že má rakovinu v posledním stádiu, vezme svého milovaného psa na výlet do svého domova z dětství ve východním Washingtonu a rozhodne se ukončit svůj život podle vlastních představ. Benova cesta však nabere nečekaný směr a brzy se stane dobrodružstvím, kterému musí čelit. Natočeno podle bestselleru Davida Gutersona. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Natočené podľa bestselleru, film sa bestsellerom nestane. Zo začiatku ešte zaujímavá idea o deduškovi, ktorému chýba už len chvíľa do prechodu na druhú stranu a chce nájsť pokoj duše na odľahlých miestach, kde dá priestor len svojim spomienkam. Po prvej polhodine sa film stáva naozaj pomalou jazdou bez širšieho príbehu. Prírodné panorámy a ezoterická až uspávacia hudba v spomienkových a snových scénach sú síce atmosférické, ale zmarili zároveň akokoľvek nádej na hlbší význam, ako je ten, že život proste treba žiť do poslednej chvíle, lebo je krásny. Škoda len, že tá krása nebola vyzdvihnutá viac v daných scénach a ani hĺbka postavy nebola celkom dobre odhalená. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film na zkoušku. Zkouška se nezdařila. Domníval jsem se, že principem filmu bude Don Quijotovo dilema: buď se utrápit doma nebo zemřít venku hrdinskou smrtí. Po prvním sebevržedném pokusu to tak skutečně vypadalo, Ben vyrazil na výpravu, ale svojí misi nesplnil. Navíc reminiscence z mládí mi přišly nepravděpodobné a také nemístné, z nich se ve stáří žít nedá. Ben si sice na závěr notuje s dcerou dětskou písničku o světlušce, ale světlá budoucnost ho rozhodně nečeká. Ostatně ji také sám popsal. Ať žije Don Quijote, syn blažené smrti! - Případná poznámka: Občas potkám člověka, kterého jsem neviděl pdesát, šedesát let. Pokud ho poznám, vidím jeho podobu z mládí. Pokud ho potkám ještě několilkrát. Vidím už jen jeho současnou tvář; a to i ve vzpomínkách z mládí. Neumím vidět jednoho člověka se dvěma tvářemi, včetně té své. Celý život se vidím tak, jak vypadám právě teď. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Stáří je většinou nedůstojný, to je jasná věc. Ale Skerrittův Ben by si nemusel stěžovat. Chodí mu to, myslí mu to, v texaskách a flanelce vypadá dobře, v pohodě zvládne jezdit auťákem, chodit po divočině, střílet ptáky a spát pod širákem u ohně, na umření zatím nevypadá. Jo, mít raka je sice hnusnej osud, ale na něco se holt umřít musí a on má taky ještě i moc milou dceru, která se úplně třese na to, jak si ho k sobě nalifruje a bude se o něho starat. Jenže Ben má radši svýho čokla, než dceru. Nebo bráchu. Nebylo mi ho líto. Ale v mým filmovým repertoáru docela příjemná změna, a hlavně Mira Sorvino má i po padesátce furt stejně hezký oči, takže zaokrouhlím nahoru. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama