Reklama

Reklama

Zatracená práce

  • Velká Británie F@ck This Job (více)
Trailer
Velká Británie / Německo, 2021, 104 min (Televizní verze: 60 min)

VOD (1)

V Rusku si nemůžete vysílat, co chcete. Příběh zakladatelky TV Dožď Natalie Sindějevové mapuje turbulentní vývoj této soukromé stanice a odkrývá, co obnáší poskytování nezávislého zpravodajství v Putinově Rusku. (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Méně tendence a více věcnosti by v žádném případě neublížilo. Liberalistické podnikání televize DOŽĎ poměřováno tradicí českého prvorepublikového liberalismu, by si více všímalo sociálních problémů dolních a středních vrstev obyvatelstva, potíží vzdělávacího systému, ochrany životního prostředí, historické minulosti. Prezentovat hloupé otázky typu odevzdání Petrohradu jako otevřeného města nacistům po zkušenostech, které s nimi byly spojeny již tenkrát, a umetat cestu Hitlerovi k dobytí Moskvy v lepším případě zpochybňují svéprávnost jejich autorů, v horším případě jsou označitelné jako fašistická propaganda a odmítání západní vojenské pomoci. V každém případě je to zpochybňování obětí, které Rusy, Ukrajince i Bělorusy jako vůbec nacisty nejpostiženější evropský národ stály mnoho. Současně je to pojetí žurnalistiky, které stojí za hranicí ústavnosti kteréhokoliv evropského státu. Neoliberalistický metodický pohled dotváří tuto poněkud pochmurnou krajinu pohledu na snad končící ruskou soukromou televizní stanici. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dokument mapujúci históriu televízie Dožď a nezávislého televízneho spravodajstva v Rusku. Hlavnou postavou je však zakladateľka TV Dožď Natalia Sindějevová. Takže okrem udalostí okolo TV a diania v Rusku s ktorými sú späté sa dozvieme veľa o jej súkromných plánoch a emóciách. Nejde sa veľmi do hĺbky ale všetky podstatné informácia sú zahrnuté. 70% ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Že je to v Rusku s nezávislým informováním veřejnosti špatné víme všichni. Přesto na mě dokument působí až moc jednoznačně. Druhá stránka mince je, že odpovědné orgány by se nejspíš k situaci buď nevyjádřily nebo zkresleně, takže co dál. Mě dokument samotný nepřinesl nic, co jsem netušil už dávno. TV Dožď jsem neznal a jejich diváctvo je přeci jen 60 tisíc diváků, což opravdu není moc a ani možnost něco ovlivnit z jejich strany není velká. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pomerne príjemný, ako bol začiatok televízie Dožď s nezávislým spravodajstvom. Dokonca až do návštevy prezidenta Medvedeva, ktorého prijali s veľkou slávou, a pritom to bola už inšpekcia u nepriateľa. Na záver je to už klasický ruský scenár: označenie ako zahraničný agent, odstavenie, zrušenie, prenasledovanie. V podstate dnes môžu byť účastníci tohto dokumentu radi, že žijú a nie sú vo väzení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to depresivně aktuální. Krichevskaja je pozorovatel na správném místě. Nejzajímavějšínčást filmu je vývoj aktivismu ženy, která jen chce vlastnit TV stanici pro zábavu. Ale její rozvíjející se konflikt s Putinovou administrativou , chyby které postupně  dělá a jiskry  v jejích očích postavit se útlaku ukazuje na silné poselství tohoto filmu je důležité se angažovat v politice. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Vysílání TV Dožď bylo zcela zablokováno v souvislosti s informováním o válce na Ukrajině. (Jeden svět)

Související novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

23.03.2022

Dnes večer začíná v Praze 24. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Letošní téma „Cesty svobody“ obrací pozornost na místa, kde se dějí věci, které… (více)

Reklama

Reklama