Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 179)

genetique 

všechny recenze uživatele

Originálne, to áno. Nedá sa zaprieť, že fantázii a k tomu perfektnému prepletenému scenáru sa tu hranice nekladú a skĺbiť komické, sci-fi prvky s podstatnou dávkou napätia tiež nie je hračka. To mi ale akosi nestačí k plnému hodnoteniu. Možno mi vadila tá, akási infantilnosť spracovania v niektorých scénach. 85%. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Hehe, to jsem viděl už hodně dávno a rewatch jsem udělal kvůli jednomu více retro laděnému dílu MR. ROBOTA. Je to samozřejmě v mnoha ohledech strašně pitomé - zajímavé ale je, že je to strašně pitomé i v těch prvcích, které jsem ve své paměti jako pitomé neměl. Zároveň jde o do značné míry přelomový a vlastně celkem zábavný film - alespoň co se týká hollywoodského mainstreamu. Platí ovšem obecné pravidlo, že člověk by neměl znova číst knihy, co se mu líbily v mládí, a stejně tak by si neměl znova promítat takové snímky, pokud nechce zažít percepční inkongruenci, s níž by se musel vyrovnávat. Lze k tomu ovšem přistupovat i opačně – a sice že by to dělat právě měl, protože řešení těchto rozporů v časově posunutém vnímání a interpretaci mu mohou jedině prospět. Tudíž počítám, že rewatch 2. a 3. dílu bude následovat. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji hollywoodská 80. léta. Podle mě nám tato dekáda dala ty nejkultovnější filmy, které byly dodnes natočeny. A tento (i jeho dvě skvělá pokračování) patří k tomu nejlepšímu z oné doby. Film, jenž baví od začátku do konce, má výborně vystavěnou, chytrou zápletku, která se dokonale prolíná a díky sympatické ústřední herecké dvojici, je i správně vtipný (Michael J. Fox na kytaru válí jako o život, stejně jako na skateboardu a Christopher Lloyd, který hraje potrhlého, ale geniálního vědce Browna, je taktéž výborný). Návrat do budoucnosti, je zkrátka klasika dobrodružné sci-fi a jeden z nejlepších snímků nejen let osmdesátých. Filmová lahůdka pro fanšmejkry. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po všech stánkách perfektní film. Vynikající scénář, kde je každý moment a dialog podstatný a zároveň vynikající hříčkou. Úžasná režie s kamerou, plná ikonických božích záběrů a vizuálního vyprávění. Dokonalý obsazení snad každé role. Všichni herci pasují na své místa a mají dokonalou chemii. Skvostně fungují jak jejich mladší, tak i starší verze, které mají vynikající masky. Nemluvě o soundtracku podporující každou chvíli a moment. K tomu je to úžasná cesta pro hlavní postavu, která ovlivní životy k lepšímu každého, koho potká, díky svému přístupu k životu. No a kdo by nemiloval dvojici Martyho a doktora? K tomu všemu tu je prostě to FINÁLE, které vás asi 40 minut drží v konstantním napětí a to i na x zhlednutí, jak bezchybně je provedené. Po každé překonané překážce je tu další a další! Jak jsem říkal, po všech stránkách perfektní film, kde s každým zhlédnutím objevíte nové a nové detaily. Nechápu, jak to takto dokázali napěchovat nápady, myšlenkami, pomrknutím a hrátkami. Zdá se to až nemožné. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vidět to poprvé v letech pubertálních, kdy jsem podobné skazky hltal otesánkovským stylem, asi by to bylo jasných pět hvězdiček. Bohužel jsem se k Zemeckisově legendární sci-fi dohrabal až minulý týden, což na nadšení poněkud ubírá. Příběh je velice zábavný, některé gagy i situace velice fajn, ale trochu mě opruzuje ten "teenage spirit" a nezaměnitelná estetika let 80., kterou věru nemusím. Opravdu dobří jsou oba titulní představitelé, zábavná je i hra s vlivem minulých činů na věci budoucí. Prostě hodně povedený hybrid s fajn nápadem a kvalitním scénářem. Ale stárnoucí... marná sláva. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Filmári mali k dispozícii šesť DeLoreanov, z toho jeden bol špeciálne upravený pre potreby natáčania záberov z interiéru vozidla. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama