Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapametelný film, který neztrácí na kvalitě, když si ho pustíte znovu a znovu. Napětí od začátku až do konce. Příběh filmu je založený na tom, že trochu excentrický vědec Emmet Brown vynalezne zařízení známé jako Proudový kapacitátor. Ten umožňuje cestu v čase. Aby ji ale mohl uskutečnit, umístí jej do automobilu De Lorean DMC-12. S pomocí Martyho McFlye, středoškolského studenta cestuje časem, a to jak do minulosti – do roku 1955, tak i do budoucnosti (2015) a dokonce i do 19. století, do roku 1885. Celá série se odehrává ve fiktivním městečku Hill Valley, v Kalifornii. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Porušování časoprostorového kontinua, nejrůznější vedlejší reality a pořádný dějový zmatek v tom dobrém slova smyslu v akci. Pádný a svou přitažlivostí asi nepřekonatelný příspěvek do věčného cestování časem, kdy je vynikající nápad navíc sklouben s nostalgickým ohlédnutím za starými dobrými časy. Dokonale "vychytaný" a stupňovaný scénář, zběsilé tempo filmu a neoddiskutovatelně sympatický hlavní hrdina, naprosto perfektně ztělesněný Michaelem J. Foxem, činí z tohoto filmu nejlepší možnou zábavu pro pohodově strávené dvě hodinky, kdy si člověk ještě říká, že musel při filmu dokonce zapojit mozek. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celá séria je skvelá, ale prvý diel jednoznačne najlepší. Dobrodružstvá s cestovaním v čase odštartoval výlet do roku 1955. Teenager Marty Mcfly tu s pomocou svojho priateľa Doktora Browna musel zachrániť vzťah svojich rodičov, dostať sa späť do svojej doby a iba tak mimochodom vymyslieť rock and roll. Chytľavý príbeh, nádherná retro atmosféra 50. rokov, vynikajúce herecké výkony všetkých predstaviteľov a jedno z najlepšie vygradovaných finále v histórii filmu očarovalo každého. Nadčasová klasika, ktorej sa aj v súčasnosti máločo vyrovná.vynikajúca komédia s veľkým množstvom úžasných gagov,skvelých hercov a výbornej hudby.Proste klasika a jeden z najmilovanejších a najlepších filmov 80.tich rokov ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná dokonalá klasika z dob, kdy Zemeckis absolutně válel a dával filmovým konzumentům jen to nejvytříbenější zboží. Škoda Rolande, žes tak hodně klesl a dnes natáčíš jen pitomé 3D animované pitomosti. Vrať se aspoň ještě jednou a znovu natoč takto zábavný, časově vychytralý, herecky neokoukatelný film a znovu tě začnu milovat. Pro filmovégo geeka splnění jeho dětských snů a tužeb. Nedokážu nic dalšího napsat, prostě hned teď se zvedněte a běžte si tento film a nejlépe i jeho další dva pokračování sehnat. Nebudete litovat. To vám garantuji. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • DeLorean mal tachometer ciachovaný iba do rýchlosti 85 mph. Preto musel byť tachometer vo filmovom DeLoreane vymenený za taký, ktorý bol ciachovaný do 95 mph. (m.a.t.o.)
  • Film mal mať v USA premiéru pôvodne koncom augusta 1985, no po úspešných skúšobných projekciách trval Sid Sheinberg na tom, aby Robert Zemeckis urýchlil postprodukciu a štúdio mohlo uviesť snímku v kinách už začiatkom júla. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama