Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 179)

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes neoblibu mrńouse M.J.Foxe mám tenhle film hodně rád.90%.Nová projekce filmu mě opět přesvědčila, že osmdesátý léta jsou pro milovníky filmů doslova slavností. Pecka jako prase. 100%. ()

ZuzkaZ 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejlepší scifi komedie, co kdy byla natočena. Jeden z mála filmů, který můžu vidět pořád dokola a nikdy mě neomrzí. Může se zdát, že obsahuje pouze klasickou zápletku cestování časem, ale tenhle film má mnohem víc. Bláznivé akční honičky nebo spíše "lítačky" s nejlepším autem a strojem času na světě - DeLoreanem.Vtipné scénky jako např. Biffovy věčné etudy s hnojem, převlek Martyho coby Darth Vadera z planety Vulcan nebo Martyho taťka, jenž ve skutečnosti nepozoruje "ptáky", jak přesvědčivě tvrdí svému synovi, nýbrž svou budoucí ženu nahou. Herecký ansámbl v čele s Michaelem J. Foxem a Christopherem Lloydem je zbytečné vychvalovat. A pokud jde o hudbu, ústřední melodie od Alana Silvestriho se vám opravdu vryje do paměti. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

616. hodnocený film: Komediální herec Michael J. Fox, bláznivý profesor a jejich auto do všech časů i nečasů V tomhle díle mě hodně potěšil pohled do nedaleké budoucnosti, která byla sice v některých svých fázích přitažená za vlasy, ale hodně dobře se na to koukalo. Jinak komedie jak má být. Tenhle herec kdysi dokázal s filmem divy, škoda, že už dneska nemůže. 5* je proto jasným ohodnocením kvality. 5* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

M.J.Fox jako cestovatel časem. Skvěla pohádka, která se dalšími díly zamotává a kombinuje ( v dobrém ). Fox si tímto filmem zasloužil filmovou nesmrtelnost. bohužel nyní moc nehraje díky nemoci. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Výborný film, šíleně sem se nasmál a hrátky s časem miluju. Že má cesta do minulosti následky v budoucnosti, resp. přítomnosti z který člověk do minulosti odcestuje mi je jasný SPOILER..ale jaktože si Martyho nikdo nepamatoval ? Fenomenální výkon Christophera Lloyda ! ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

24.6. 2010 - film jsem si musel pustit znovu kvůli tomu, že si ho už z mého mládí vůbec nepamatuju. Bylo to pro mně hodně zvláštní. Pár záběrů jsem si vybavil a pár záběrů mi došlo až po skončení filmu. Nicméně k ději: Jeden z nejoriginálnějších nápadů a nejkultovnějších nápadů. Christopher Lloyd je nejlepší filmový fyzik a na tom už nic nezměníte. Dokáže vám to svým vynálezem, který se stane pro mnohé jenom snem. Je rok 1955 a jedna normální rodina neví, co se děje. Michael J. Fox je obyčejný američan, který rád hraje na kytaru. Své city nejen ke kytaře bude dokonale ovládat. Pak je tady jedna namachrovaná partička a Otec Michaela J. Foxe, který vám ukáže, že bát se je chyba. Návrat do budoucnosti a celá křivka času je vypočítána dobře a myslím si, že Robert Zemeckis a Steven Spielberg si zaslouží dostat vyznamenání, protože to co předvedli, je nový zcela ojedinělý pokus o přenesení našich nervů do nebe. Nenudil jsem se ani minutu. Tento dnes už kultovní film nikdy nemohu zapomenout. Děkuju za to. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Tolik štávy se z oblíbeného tématu (cestování časem) nepodařilo vymačkat snad nikomu. Pro mě je celá trilogie naprostým vrcholem všech filmů s touto tématikou. Jednoduše - M.J. Fox v mích očích navždy zůstane Mártym McFlyem a Christopher Lloyd zase tím potrefeným DOKTOREM Emmetem Brownem - ať si každý říká co chce. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zemeckis v nejlepší formě, podpořený géniem Galem. K tomu šašek M. J. Fox a potrhlý vědec Christopher Lloyd. Celkově je to perfektní obrázek amerických padesátých let, ať už co se reálií, nebo mentality týče. Samozřejmě to popírá cestování v čase tak, jak ho chápu já, ale i tak je to parádní film, který nelze než každému doporučit. 95% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem o jedna menším hodnocení, ale od toho jsem nakonec upustil. Nad tím jsem uvažoval proto, že jsem se chvíli s filmem nemohl srovnat. Nevím proč. Ale to nakonec nevadí. Líbili se mi takové ty okamžiky, které se týkaly věcí jakoby náhodou. Jinak typické americké prvky, jako to, že se všechno povede v poslední vteřině nebo že informace za začátku, která nevypadá jako relevantní je pak prakticky nepoužitelná. Nešlo by tam něco, co není podstatné? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dohnal další svůj rest a tady jsem hodně spokojený. Návrat do budoucnosti je strašně příjemný film, ve kterém je překvapivě hodně (a to zajímavého) děje, je to vtipné, dobře se na to dívá a ty dvě hodiny utečou jako voda. Ten film funguje dokonale, vůbec není blbý, ba naopak, je velmi promyšlený a též je znát, že nad scénářem tady někdo fakt přemýšlel (a ani se tomu nedivím - přece jenom, dělal ho Zemeckis, režisér jednoho z mých nejoblíbenějších filmů vůbec) a fakt jsem si ho užíval, takže jo, líbilo se mi to, a to hodně. Jsem zvědavý na druhý díl. 5* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Návrat do budúcnosti je natoľko vynaliezavé a vzrušujúce filmové dielo, že na neho nemožno zabudnúť. Obsadenie každej zúčastnenej postavy bolo úplne perfektné a výkony boli veľkolepé.Príbeh je úžasný, je podaný dômyselne a zábavne a film ako celok je tak zábavný, že sa mu dá odpustiť bez ohľadu na množstvo nezrovnalostí v cestovaní v čase, ktoré sa v zápletke nachádzajú. 10/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Back to the Future. Nikdy nie je neskoro objaviť filmovú klasiku a zároveň jeden z najlepších a najvtipnejších filmov o cestovaní v čase🙂. EDIT: Michael J. Fox je tu dokonalý a nenahraditeľný. Všetko v tomto filme funguje na jednotku s hviezdičkou. Je to vtipné, dobrodružné a romantické. Hudba je super. Nezabudnuteľný kultový film na veľa pozretí a najlepšie na veľkom plátne. Mala som to šťastie pozrieť si celú trilógiu v kine a bol to veľmi pekný filmový zážitok👌, sprevádzaný potleskom po každom filme. [Triple Feature, Cineplex Mannheim, 3.10.2023]. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si pustil celou serii a musím uznat, že se jedná na svou dobu o skutečně skvělou podívanou. Vyníkající nápad, skvělé obsazení. Docela se tvůrcům podařilo vychytat logiku časové linie, ve druhém díle to posouvají do extrému :o) ()

darm 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek jedné z nejlepší trilogií všech dob! Propracovaný scénář, výborná Zemeckisova režie, nikdy jsem se v čase neztratil a byl jsem v obraze co se děje, což je důležité :) a výborné herecké výkony Michaela J. Foxe v roli Martyho a Christophera Lloyda v roli šíleného doktora! Prostě skvělá vtipná a napínavá jízda... ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

43. Zlatý Glóbus za rok 1985 - nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Michael J. Fox, Nejlepší scénář - Bob Gale, Robert Zemeckis, Nejlepší filmová píseň - "The Power Of Love" - Hudba Johnny Colla, Chris Hayes, text Huey Lewis ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je ani zďaleka dokonalý, ale mám k nemu príliš vrúcny vzťah na to, aby som sa donútil k o chlp objektívejším štyrom hviezdičkám. Keby som bol býval mal viac než necelé tri roky v dobe keď Návrat do budúcnosti dorazil do československých kín, pravdepodobne by som bol býval navštívil každé jedno jeho premietanie. Škoda že nemám DeLoreana, ktorý by ma do toho deväťdesiateho druhého dopravil. [92%] ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca rodinna scifi komedia, ktora bez problemov zvlada akciu, vtip, melancholiu aj zaverecny takmer happy-end a to bez akehokolvek zakopnutia ci preslapu. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama