Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Co dodat, má nejoblíbenější Sci-Fi komedie. Michael J. Fox a Christopher Lloyd tu rozehrávají parádní jízdu. A z konce jsem málem zešílel, čekat na další díl (i když já ho viděl později, takže jen 2) 4 roky - to bylo hodně dlouho. Zaujalo mě i herecké doobsazení role Martyho Michael J. Foxem, který vystřídal dnes také známého herce Erica Stoltze. S ním bylo natočeno několik záběrů, ale Zemeckisovi se vůbec nelíbil, tak ho nahradil právě Foxem.. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Totální klasika! Takhle si představuji kvalitní zábavu pro celou rodinu. Naprosto skvělý film, bez chybičky. Když uvážíme že má již přes 20 let zjistíme, jak neuvěřitelně nadčasová tahle záležitost je. Skvěle obsazené postavy, výborné herecké výkony a dokonalá režie. Kdykoliv se znovu a rád podívám a věřím, že stejně jako se líbí synům našich otců, stejně se bude líbit i našim dětem. ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších scénářů osmdesátých let. Jedna z nejlepších hereckých sestav osmdesátých let. Jeden z nejlepších... vlastně úplně všechno z osmdesátých let:-). A vlastně nejen z osmdesátých. ()

memoman 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších sci-fi komedií a zároveň jeden z mnoha filmů o cestování v čase a časových paradoxech,kde se na logiku sice příliš nedbá,zato nám nabídne spoustu zábavy a trochu přemýšlení. Přesto se jedná o snímek s geniálně vtipným scénářem,co všechno způsobí vynález potrhlého vědce,stroj času ve sportovním bouráku,použitý svérázným nekňubovitým studentem na návštěvu z metalových 80.let do nablýskaných,puritánských let padesátých. Třeba setkat se se svými rodiči-věkovými vrstevníky,omylem "sbalit" svou matku,málem zabránit svému narození a ze svého budoucího otce-ňoumy udělat otce-frajera. Michael J. Fox skvěle ztvárnil vyjukaného i šikovného borce Martyho McFlye (jízda na skatebordu i kytarové číslo na plese nemá chybu),Christopher Lloyd jako dr. Emmet Brown je jeden z nejlepších filmových crazy-vědátorů,stejně jako zbytek obsazení(Crispin Glover,Lea Thomson...). A hlavně spousta akce,triků a humoru,který neomrzí ani po letech. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba. Od začátku do konce. Marty i doktor Brown. I DeLorraine coby stroj času. A Biff. A Martyho rodiče. A Calvin Klein. Klasika. ()

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Marty McFly! Tak tohle jméno nese mezi diváky Sci-fi už dnes hodně. A každopádně v tomto filmu kde zaznělo dnes už tolik legendárních hlášek. Příběh, který nenechá diváka ani nachvíli pomýšlet na nudu. To všechno tak rychle odsýpá, jako čas sám. Brilantně napsaný scénář!! Doktor Emeth Brown se svým psem Eineem mě vždy dostanou na parádní vlnu nostalgie, kdy jsem tento film viděl prvně. A stále, stále, stále se k němu budu vracet! ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem trilogii Návrat do budoucnosti "strašně žral". I dnes se na to velice rád podívám už jen proto, že se jedná o jeden z mála počinů Michaela J. Foxe. Je strašně nefér, že někdo tak mladý, kdo se navíc živí filmem zjistí, že má Parkinsonovu nemoc. Ale jak říkám o to víc je Návrat do budoucnosti vzácnější. Kdo u filmu hodně přemýšlí a uvažuje nad tím, jestli autoři použili všechno tak jak to má být, tak ten si ho asi moc neužije. Pokud se ale rádi u filmu bavíte, je to jasná volba ()

cinci 

všechny recenze uživatele

Skvěle začatá trilogie o cestování časem. Tohle téma je jedno z mých oblíbených a Robert Zemeckis se ho zhostil skvěle. Christopher Lloyd exceluje jako vědátor Brown a scéna, ve které se Marty McFly chopí kytary na večírku je jedna z mých nejoblíbenějších. 5* ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem neookomentovať. Pamätám si ako som si film požičal z videopožičovne, (bolo to veľmi dávno), nevediac, o čo ide. Úplne ma dostal, hneď som musel vidieť aj ostatné dva diely a celá séria patrí k mojím najobľúbenejším trilógiám. Skvelý humor, skvelé nápady a výborný výber hercov. Je to úžasná zábava, ďalším zhliadnutím neomrzí, ba naopak, baví človeka ešte viac. Zakaždým držím Michaelovi J. Foxovi palce, aby sa mu podarilo dať fotku rodiny do pôvodného stavu. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nestárne. Asi první film o cestování časem, který jsem viděl a to nutkání přemýšlet, jak ono to vlastně s tím časem funguje...No to bylo prostě úžasné. Rád bych kromě výborného a vtipného příběhu vyzdvihl spoustu malých drobností, které se postupem času proměňují a několik výborných skrytých narážek, ke kterým jsem se dopracoval vlastně až teď po shlédnutí v původním znění. K ústřední a notoricky známé melodii snad ani není co dodávat, tenhle klenot si rozhodně zaslouží místo mezi top sci-fi všech dob. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

První díl jednoznačně nejprovázanější filmové trilogie všech dob. Na tomhle jsem vyrostl a už mi to nikdo neodpáře. Je potřeba sledovat všechny tři díly hned po sobě, jen tak dojde k maximálnímu zážitku. V mých tajných snech jsem si vždy představoval, že mi je 12, bydlím v USA a každý pátek na to jdu do kina (s obřím pytlíkem popcornu). 95% ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Hollywoodska filmová klasika, ktorej som kľudne ochotný odpustiť niekoľko klišé v prospech ostatných výrazných pozitív. Tá ľahkosť a pohodovosť v každej scéne, to je niečo, čo robí z filmu príjemný zážitok na ktorý sa nezabúda a to chýba drvivej väčšine súčasných filmov. Z hercov dominoval Crispin Glover. ()

Acrux 

všechny recenze uživatele

Většina filmů, které jsem byla schopná jako dítě sledovat od rána do večera, se mi časem buď úplně zhnusila nebo už je prostě vidět nikdy nemusím. To ovšem není případ Návratu do budoucnosti, který se postupem času stal mým nejoblíbenějším filmem a i když je hodně těžké označit ten jeden, který máte ze všech nejraději, pro mě je to rozhodně tenhle sympatický a dnes už kultovní snímek. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem jen nevěřícně zíral: "Jak tahle průměrná teenage komedie dosáhla takového ohlasu?" Naštěstí zhruba od poloviny filmu do sebe začaly jednotlivé dílky skládačky zapadat a musím uznat, že všechny detaily byly v zápletce využity a celek působí značně zdařile. Spielbergova produkce nezapře jasný cíl vydělat co nejvíc peněz i za cenu úliteb hlavní cílové skupině - dospívající mládeži. Nicméně příběh je svižný, zápletka neotřelá, pubertáci se baví a i já jsem si užíval našlapanou poslední třetinu snímku. Celkově slabší čtyři hvězdičky. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Srdcovka mého dětství. Neuvěřitelný nápad. Neuvěřitelné zpracování. Neuvěřitelné charisma. Neuvěřitelný Marty McFly. Neuvěřitelný Dr. Brown. Neuvěřitelný DeLorean. Návrat do budoucnosti má neuvěřitelně neuvěřitelných. A přesně tak na mě působí už od raného věku a s přibývajícími léty mu nic neubývá, naopak si ho cením stále více a více. Je až k nevíře jak nápad s cestování časem (dnes okoukaný, v roce osmdesát pět pravděpodobně novinka) ze sebe dokáže vyždímat tolik. Charisma je cítit v každé sekundě úplně z každého - od Martyho, před Dr. Browna až k psovi Einsteinovi. Humor taky rozhodně nezklame: "Proč mi pořád říkáš Calvin? -No, tak se snad jmenuješ... Calvin Klein. Máš to napsané na spodním prádle." Tohle dílo pro mě navždy zůstane oblíbeným komediálním sci-fi. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné filmy – synonymum nudy a trapnosti... tedy až na úžasnou sérii Návrat do budoucnosti. Naprosto famózní kousek s prima nápadem a skvělým provedením. Do oblíbených zařazeno za celou sérii, ne pouze za šmakózní jedničku. Za mě 1. díl>3.díl>2. díl. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Velké spojení, Zemeckis-Spielberg dalo vzniknout jednomu z nejlepších filmů své doby. Kdyby to někdo natočil v této době s úplně stejným příběhem a ''napral'' tam mraky efektů, tak by se na ten film hned zapomnělo. Ale tenkrát měli tyto fimy své neodpáratelné kouzlo. A i když to není úplně ten top, tak stejnak tento film převyšuje drtivou větsinu dnešní filmové produkce. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem Návrat do budoucnosti až do dnešního dne nikdy neviděla. Dokonce jsem ani nevěděla, o čem film vlastně vůbec je. Jenže když byl dne 21. 10. 2015 internet plný scén a obrázků právě z této trilogie, nemohla jsem si jej tentokrát nechat ujít. Bohužel jsem ale jako první viděla až druhý díl. Proto, když jsem se zpětně dívala na první, mě při sledování nic nepřekvapilo. Celkově má film velmi nudný začátek, který mě nijak neoslovil. Když se ale příběh konečně rozjel, podívanou jsem si opravu užívala a taky jsem se skvěle pobavila. Kromě nudného začátku mi ale taky vadily ještě některé další scény, které mi přišly až moc přitažené za vlasy ... Jinak se ale z filmu vyklubala velmi příjemná komedie, kterou si určitě dám ještě jednou, i když tentokrát ve správném pořadí :) ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama