Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá rodinná komedie. Originální, vtipná napínavá... zkrátka vše šlape, jak by mělo. Zemeckis je výborný režisér. Michael J. Fox a Christopher Lloyd hrají skvěle a já se nenudil ani vteřinu. Škoda, že se takové filmy už dneska netočí. ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Chvílema jsem se trochu ztrácel, ale jinak po dlouhé době komedie, která se mi líbila a u které jsem se párkrát i usmál. Nelíbila se mi Lloydova expresivnost vyjadřování. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Od prvního po třetí díl vzácně shodné hodnocení: nádherně hravá a vtipná sci-fi trilogie dělaná s láskou a smyslem pro detail, jaké se dnes už nevidí. Pečlivý scénář, na svou dobu špičkové triky a neuvěřitelně dětský vyhlížející "skorotřicátník" Michael J.Fox stvořili zázračný koktejl s nezaměnitelnou příchutí osmdesátek. Jak první část, tak i dvě souhrnně natočená pokračování jsou dalším důkazem toho, že filmy, kterých se byť i jen producentsky dotkne Steven Spielberg, ve zlato se promění. První díl dokonale zapadá do časů, kdy se plátny kin vesele proháněli Indiana Jones či E.T. mimozemšťan, a Hollywood nic zásadního neřešil. Na rozdíl od dalších dvou v něm navíc najdete i mého velkého hereckého oblíbence Crispina Glovera! "Haló, Mc Flyi, JE NĚKDO DOMA?!" :) 100 %. ()

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější film z této série, krásný a geniálně natočený, jako dítko jsem ho měl rád, ale postupem času mi prostě přestal sedět, přesto je to inteligentní komedie, která by měla být za život viděna alespoň jednou. Pět hvězd, které si Zemmeckis spolu s M.J. Foxem a Ch. Lloydem zasloužili. ()

RendaVahala 

všechny recenze uživatele

Tak a tento film jsem dlouho vyhledával, jelikož jsem ho poprvé viděl jak mi bylo 7 let. No páni, nemůžu ani uvěřit tomu, že jsem tento film skutečně našel. JE to úžasný sci-fi snímek a prostě je můj oblíbený. ()

drim87 

všechny recenze uživatele

Co bych za to dal mít takový stroj času :) Jeden z mých nejoblíbenějších filmů! Geniálně propracované a vtipné! ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je vděčné téma a když se uchopí s vtipem, nadhledem a nechá se zahrát sympatickými herci, je z toho fajn film pro široké publikum. Slabší čtyři. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Příběhy o cestování časem se mi vždycky líbily a líbit budou. Tenhle patří mezi ty nej. Na plnění snů není nikdy pozdě. Proto neváhejte a vraťte se do budoucnosti. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem se seznámila až kolem roku 1995 díky mému synovi, který mě ukecal, ať to nahraju, když ho dávali na ČT1. Jak film skončil, stopla jsem video, přetočila a pustila znovu, naprosto v šoku z toho, co jsem právě viděla. Kazeta je naprosto ošoupaná, dnes už ho jedu z DVD, miluju ho a nikdy jinak. Škoda toho ztraceného dabingu, který mám aspoň na VHS. ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film naprosto miluji. Michael J. Fox je 100% geniální. Náhled do 20. století by byl rozhodně geniální, kdyby se držel vznášedel a lítají DeLorean. Rozhodně vtipný a zábavný film ve všech směrech, který nezklame úsměv ani po 10. shlédnutí. Nejlepší trilogie, kterou Zemeckis vytáhl na vrchol. ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Klasika u které jsem vyrostl, Marty a doktůrek si tuhle jízdu užívají a já si jí užíval s nimi už jako malý kluk, jeden z nejlepších filmů mého mládí. Herecké obsazení sedí jak přibité a herci jsou více než příjemní. Na rok 1985 je to opravdu obdivuhodné dílo, které zůstane v mé paměti zaryto až do smrti. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

"Tak mi řekni, hochu z budoucnosti, kdo je prezident v roce 1985?" - "Ronald Regan." - "Cože, ten herec." Tohle je tedy skvost mezi díly let 80. Opravdu srdeční záležitost. Ani nejsem schopen říct, který z těch tří dílů je nejlepší. Tady se ukázalo, že rčení o nastavované kaši nemusí vždy platit. Naopak. Samotné nosné téma, tedy cestování v čase, je moje velice oblíbené. Navíc setkávání se různých generací je téma, které si přímo říká o ztvárnění podobným způsobem. Obsazení hlavních hrdinů se Zemekisovi dokonale povedlo. Charismatický i když mírně potrhlý doktor (Christopher Lloyd), který miluje dokonalé modely a různá hejblátka a nesmyslná šoupátka až sestrojí něco, co funguje - stroj času. Jeho přítel, typický americký puboš 80. let ( Michael J. Fox), který se na cestu v čase vydá. Ve všech časech zlý a zákeřný Thomas F. Wilson a mohly bych pokračovat. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem se zdráhal abych se na to donutil podívat, no a nakonec jsem se donutil a není to nejhorší. Vůbec jsem nevěděl co od takového témata očekávat?! Nakonec jsem byl docela mile překvapen, ale nedosáhlo to u mě na vrchol stupnice, něco mi tam prostě chybělo, nějaké momenty, které bych si zapamatoval. V roce 1985 to byla určitě pecka, ale já už jsem oblbej těmi novými filmy a bohužel už tohle nevnímám asi tak jak bych měl. ()

Matte27 

všechny recenze uživatele

Návrat do budoucnosti. Návrat do mého dětství. Jako malý jsem na VHS-ce sjížděl stále dokola BttF 2 a 3. Jedničku naše skromná skřínka s kazetami neskrývala. Avšak jednoho dne se na mě usmálo štěstí a můj táta donesl na kazetě vypůjčenou jedničku. Byl jsem v sedmém nebi. Ihned se tento díl stal mým nejoblíbenějším. Doteď si vzpomínám jak jsem miloval scénu, kdy Dr. Brown spojuje rozpojený kabel při osudné noci, kdy se Marty měl vrátit domů. Stoupl jsem si před televizi a celou scénu si přehrával s doktorem v reálném čase a to s použitím nastavovaného drátu k mým stařičkým NES videohrám. A nebo onehdy, kdy jsem si na papír nakreslil směšovací kapacitátor a s mým nejoblíbenějším angličákem cestoval v čase. A pak tu je ještě úžasná verze Johnny B. Goode (Chucku, tady tvůj bratranec Marvin Berry). U mě je to jasné. Nejlepší díl série a plný počet bodů (ostatně u zbylých dvou se hodnocení nemění). ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama