Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 179)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi podarene svizna a svieza komedia s kopou srandovnych zapletiek, stipky napatia, sympatickym J.Foxom, to vsetko pod reziserskou taktovkou hitmakera Zemeckisa a hudobnym podmazom od Silvestriho. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Doktore, doktore!!! Zemeckis se touto trilogií vážně hodně vyznamenal a nezbývá, než mu náležitě poděkovat. Michael J. Fox je zde skvělý, triky výborné a Lloyd prostě nezapomenutelný. A ten příběh! A Eleanora! A... a... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Halóó, halóó, je niekto doma?" Kultový film, ktorý mám veľmi rád. Už som to dlhšie nevidel preto repríza v tv potešila, navyše s krásnym remastrovaným HD obrazom. Český dabing neurazil, takto to poznám ešte z 90-tych rokov, no s titulkami som to dodnes nevidel. Film výborne zabodoval u divákov aj pre pekne zobrazené 50. roky, ale hlavne pre tému záchrany rodiny, ktorá tu má najväčší priestor. Stretnúť v minulosti svojho otca, zariadiť aby sa z neho stal chlap a aby sa matka nezaľúbila to slabocha, ktorému každý kope do zadku...Radosť sledovať, jednoducho humor a akcia non-stop. 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celá séria je skvelá, ale prvý diel jednoznačne najlepší. Dobrodružstvá s cestovaním v čase odštartoval výlet do roku 1955. Teenager Marty Mcfly tu s pomocou svojho priateľa Doktora Browna musel zachrániť vzťah svojich rodičov, dostať sa späť do svojej doby a iba tak mimochodom vymyslieť rock and roll. Chytľavý príbeh, nádherná retro atmosféra 50. rokov, vynikajúce herecké výkony všetkých predstaviteľov a jedno z najlepšie vygradovaných finále v histórii filmu očarovalo každého. Nadčasová klasika, ktorej sa aj v súčasnosti máločo vyrovná.vynikajúca komédia s veľkým množstvom úžasných gagov,skvelých hercov a výbornej hudby.Proste klasika a jeden z najmilovanejších a najlepších filmov 80.tich rokov ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Marty McFly a Doktor Emmett Brown v historii filmu jen těžko snesou měřítko co se týče skutečného přátelství. Tvůrci měli štěstí na obsazení hlavních postav. K nimž se přidává jeden z největších padouchů filmového plátna Biff Tanner. Prvním dílem hrátky s časem teprve začínají. Na filmu je cítit že se na něm nápady podílel Steven Spielberg. Hudba Alana Silvestriho (pozdější Predátor) ještě není tolik temná. Dříve bych trošičku zkritizoval hudební číslo, které v mých očích malinko zdržovalo finále. Dnes bych na Back to the Future neměnil ani sekundu. 100% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Ve sve dobe zabavny film, v dnesni dobre, takrka 20 let po jeho natoceni jiz vypada prece jenom archaicky a i trochu vycpele. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztřeštěnost, hyperaktivita, tuny nápadů kašlajících na otázky logiky, geniálně pošukoidní Christopher Lloyd, věčně vyjevený Michael J. Fox a především nekonečná zábava. První díl nejlepší komediální série všech dob. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla poprvé, dostal mě;o) Byla jsem tak zvědavá, jak to dopadne, že jsem málem nestihla ani dýchat.o) A nesmím zapomenout pochválit Michaela J. Foxe a Christophera Lloyda - bez nich by film nebyl to pravé... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovi jde práce od ruky. Je to suveréní rutinní řemeslník skoro jako Spielberg. Výtečné herecké výkony Christophera Lloyda, nebo také například Crispina Glovera jsou filmu ozdobou. Nemyslím ale, že se jedná o tak zásadní film, aby měl patřit do top 200. Back to the Future sice pěkně těží z námětu o putování časem, avšak v nastolených tématech se klouže pouze po povrchu a neřeší nic moc do hloubky. Martyho fotografie sice názorně ilustruje jak mizí jeho sourozenci a kolik má on času, ale logické to moc není. Také mi moc nesedí synťáková rocková muzika eightes, kterou považuji za dobu největšího úpadku tohoto hudebního žánru. A zrovna Huey Lewis je průkopníkem tohoto fenoménu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vydařená sci-fi komedie, která těží především ze skvělé provázanosti děje. Je to opravdu skvělé, když si po každé scéně pomyslíte, jak to do sebe zapadá. Konec je taky fajn, humor není nikterak výjimečný, ale je takový svěží. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slavný snímek, jehož už pouhý název vyvolá v každém, kinematografie znalém člověku, určitý pocit nostalgie a uznání kultu, jimž Návrat do budoucnosti bezpochyby je. Já se ke zhlédnutí dostal až nyní, což se může jevit jako ostuda, avšak na moji obranu - na světě je tolik kvalitních snímků, že není možné v daný moment všechny znát a je tedy celoživotní úděl se jimi probírat. A výsledek? Parádní zážitek. Zub času je sice lehce znát, avšak u sci-fi žánru je to vždy velice markantní, což ovšem není vůbec na škodu. Vše totiž kompenzuje zdařilý a zábavný příběh, který diváka brzy vtáhne a nepustí. Byť očekává, jak vše dopadne, přesto se okamžiky napětí dostaví a okoření tak tuhle legendární lahůdku. Už teď se těším na druhý a třetí díl. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nostalgický, krasný a zabavný film. První film velmi pěkné trilogie. Hezký herecký obsazeno, dobrý humor. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Kdo se kdy nechtěl podívat do minulosti nebo do budoucnosti. Povedený film Roberta Zemeckise ve kterém, kdybych měl tu možnost, bych nic neměnil, protože takhle naservírovaný to je výborně. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Well, you're safe and sound now, back in good old 1955." Definice pojmu "pohodová komedie". A začátek jednoho z nejpůvabnějších filmových kolotočů :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Cestovanie v čase bolo, je a dúfam, že vždy bude veľmi zaujímavou témou. Navyše keď je to celé spracované takou zábavnou formou, tak film len tak neomrzí. Jedná sa o úplne nádherný pohľad na stroj času so všetkým, film nepôsobí nijak veľmi vedecky ale ani mu nechýba určitá, i keď dosť nadnesená logika, ktorá je pri spracovaní takejto témy potrebná. Rovnako potešia hlavní predstavitelia, ktorí pôsobia dosť sympaticky. Rád by som si vyskúšal, vrátiť sa do 50.rokov. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

VELKÝ SKOTE! Robert Zemeckis je prostě génius, protože nikdo už nikdy nenatočí tak neskutečně originální a zábavnou romantickou komedii o cestování časem a incestu. Nadčasová osmdesátková žánrovka, která překonala svou dobu a změnila tvář moderní popkultury. Kdo hodnotí 4* a méně tak na něj někdo vysypte kupu hnoje. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Hehe, to jsem viděl už hodně dávno a rewatch jsem udělal kvůli jednomu více retro laděnému dílu MR. ROBOTA. Je to samozřejmě v mnoha ohledech strašně pitomé - zajímavé ale je, že je to strašně pitomé i v těch prvcích, které jsem ve své paměti jako pitomé neměl. Zároveň jde o do značné míry přelomový a vlastně celkem zábavný film - alespoň co se týká hollywoodského mainstreamu. Platí ovšem obecné pravidlo, že člověk by neměl znova číst knihy, co se mu líbily v mládí, a stejně tak by si neměl znova promítat takové snímky, pokud nechce zažít percepční inkongruenci, s níž by se musel vyrovnávat. Lze k tomu ovšem přistupovat i opačně – a sice že by to dělat právě měl, protože řešení těchto rozporů v časově posunutém vnímání a interpretaci mu mohou jedině prospět. Tudíž počítám, že rewatch 2. a 3. dílu bude následovat. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie o cestování časem, které rozhodně nechybí originalita. Příjemná podívaná, ale druhý díl je u mě o stupínek výš. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama