Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

7/10... Čakal som sci-fi pohodovku a namiesto toho som dostal sci-fi komédiu s preexponovanými postavami. To však nebol problém a dalo sa na to rýchlo zvyknúť. Horšie to už bolo so scenárom. Síce je v ňom nesmierne veľa nápaditých vtípkov a narážok, ktoré sú väčšinou naozaj vtipné, ale samotný dej je, na pár okamihov, až trestuhodne predvídateľný. Ale čo už. Film aj tak ubehne celkom svižne, M.J. Fox má obrovskú charizmu, hlášky padajú jedna radosť a ani triky nezhadzujú v dnešnej dobe film na úroveň smiešnosti, keďže ich je vo filme absolútne minimum... A z pohľadu celej trilógie veľmi sľubný štart... P.S.: Keby som to videl v dobe vzniku a mal vtedy 12 rokov, tak by som bol z toho asi úplne v prdeli. Ale teraz film na mňa pôsobí asi tak ako budú o 20 rokov pôsobiť na moje deti napr. Transformeri :))) ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Dokonale přesvědčivý příběh o putování v čase.Výborný scénář stoprocentně využitý.I herecké výkony J.Foxe a Christophera Loyda jsou skvělé.Některé scény mi navždy utkvěly v paměti,třeba když Fox spatří v minulosti svého otce a nevěřícně na něj hledí a takových scén je tam mnoho.Zábavné,napínavé velice humorné.Co si víc přát.Dávám 100 procent. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

V dětských letech idol a film, kterej jsem si směl pustit jenom za odměnu za dobrý chování, ale teď po letech mi to furt připadá dobrý, zajímavý, napínavý. Zakrslej M.J.Fox je místy dokonce sympatickej. Rád bych vyzdvihl trik s hořícími trajktoriemi pneumatik strojčasového auta, tahle finesa je vskutku jedinečná. ()

Honzus 

všechny recenze uživatele

Návrat do budoucnosti dokázal vytěžit z (ve své době ještě ne tolik) provařeného tématu o cestování časem vesměs všechno, co se dá a po celou svou délku si drží solidní tempo. Jak se bude příběh dál vyvíjet, lze sice na mnoha místech snadno odhadnout, ale tvůrci ho vždy obohatí vtipnými gagy a (což je potěšující) šetří sentimentem. Příjemný film, kterému v rámci (nejen) rodinné zábavy patří zaslouženě vysoká příčka. ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film na téma: Cestování časem. Kromě propracovaných detailů, logických vysvětlení a neuvěřitelného vtipu má i výborné herce, skvělý scénář i režii. Dohromady to dává prostě unikát, na který nikdy nezapomenu. ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

Napoprvé mne tahle komedie příliš nevzala, ale při druhém shlédnutí jsem se královsky bavil od počátku do konce. Skvělý scénář, vtipné gagy a hlavně fantastičtí Fox s Lloydem z Návratu do budouctnosti tvoří vskutku nadčasovou podívanou. ()

anthea 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelná zábava, která se opakuje jak v druhém tak třetím díle, a která se také znova a znova opakuje, když se na NÁVRAT dívám po stopáté... Je plno filmů, které mě hodně bavily, ale asi tak do třetího zhlédnutí. Pak je to okoukané. Toto je vyjimečná výjimka. Je to tak do detailu promyšlené, že časoprostorová kontinuita nemůže být vůbec narušená. Všechno pěkně zapadá. Vše má smysl. Marty McFly a doktor Emmett Brown je vyjikající dvojka, obsazení je také skvělé. A Biff, skvělý záporák, je také výborně podán. Věta "Haló, McFlyi, je někdo doma?" už u nás zdomácněla. ()

Titleist 

všechny recenze uživatele

Píše se desátý prosinec roku 2010. Trilogie Back to the future se natočila před 25 lety a až dnes jsem ji poprvé viděl. Samozřejmě jsem ji jako malý kluk párkrát zahlédl v televizi, ale vlastně jsem ani nevěděl o čem je. Celou tu dobu jsem žil bez naprosto úžasného zážitku, jimž je BTTF. Žádnej Forrest Gump, tohle je Zemeckisovo vrcholné dílno, Marty McFly a doktor Emmet Brown v DeLoreanu. Geniální věc! P.S.: Napsal jsem jednu a tatáž komentář ke všem třem dílům, protože celou trilogii beru jako jeden dlouhý film! ()

benny159 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika, ktorá u mňa nikdy nezostarne a ku ktorej sa vždy rád vraciam. Najlepší film o cestovaní v čase všetkých čias. ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu, kdy to bylo natočené to bylo a je skvělé. Dorbé hlášky a zvraty. Michael J. fox je dobrej. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Změny chování, sociabilita, vyjadřovací prostředky, síla odkazů to vše se v průběhu i několika málo let strašně rychle mění. Společnost se zkrátka rychle rozvíjí. Z toho důvodu jsou pro mě nepochopitelné v top 200 filmy z roku 1930 - když s na ně dívám tak mě to prostě nic neřekne a nebo mě to nedostane tak jak to asi dostalo diváka v té době (např. Casablanca, Občan Kane, atd.). Podobný případ je Návrat do budoucnosti. Vidět ho dříve s vyšším hodnocením bych asi neváhal. Kouzlo tohohle filmu ale už dosti vyprchalo - pořád je to ale nadprůměr. ()

raider.minoo 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla jmenovat jeden film svého dětství, byl by to Back to the Future (a s tím potažmo celá trilogie) - kdykoliv rodiče odešli pryč, přiběhla bych k televizi, do přehrávače zasunula kazetu a hltala to od začátku do konce. I dnes (o mnoho let později) si potvrzuji jeho nesporné kvality, a pro mně osobně stále obstává mezi všemi dalšími výbornými filmy, co jsem od té doby měla šanci zhlédnout. Marty je prostě normální kluk, se kterým nemáme problém se ztotožnit - také má své problémy, šťastné chvíle i vyhlídky do budoucnosti, a ne vždy se mu vše daří jak by chtěl - a pak mu zkrátka ve všech těch napínavých okamžicích musíme fandit. Scénář je vyšperkovaný bystrými replikami týkající se střetu dvou dekád (a syna s rodiči ve stejném věku jako on sám), a je zde dobře vidět, jak i přes drobné rozdíly byli (mladí) lidé v podstatě stejní. ()

muttant 

všechny recenze uživatele

Originálne vymyslená kravinka, ktorá sa po úvodnej trochu pomalšej výstavbe deja premení na plynulú prvotriednu zábavu. Som absolútne spokojný. Klasika. ()

Immort4lek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je u mě pořádná klasika. Pamatuju si tento snímek ještě když jsem byl dítko a dodnes je to jeden z mých nejoblíbenějšich filmu. Plno dobrých nápadů, skvělé hlášky, dobře zpracované a k tomu vyborný Michael J. Fox a Christopher Lloyd. Jedno z mála sci-fi na kterém si frčím. ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Naprosto NEJLEPŠÍ FILM který jsem viděl. A to jsem ho viděl přinejmenším stokrát. super zápletka, super herci a super efekty (samozřejmě myslím na tu dobu). Další díly se taky ohromně povedly, což je velké +. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Výborný film o cestování v čase, vtipné podání, dokonalý scénář, sympatické herecké obsazení. Opravdu průlomový film na svou dobu i rozpočet. Kdo neviděl, dělá chybu. Zajímavosti: *Kvůli roli Martyho se musel Michael J. Fox naučit jezdit na skateboardu * Ve francouzské verzi neříká matka Martymu Calvin Klein, ale Pierre Cardin. V italské zase Levi Strauss * Když je Marty zpět ve své době, ráno při jeho probuzení hraje v rádiu píseň "Back in time" (Zpět v čase) * Budovu s hodinami, známou ze všech tří dílů, můžeme vidět ve videoklipu k písni „Why Don't You Get a Job“ od americké skupiny The Offspring. Moje hodnocení: 80 % ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tento film hodnotit za nápad, tak dám jasnejch 5/5. Na tu dobu originální a zřejmě první svého druhu. Za celkový dojem z filmu, ale dám 4/5. Dobrý nápad a skvělá režie a scénář. Zemeckis umí natočit film pro lidi. Ví, co na ně platí a co maj rádi a po čem touží. 4/5. ()

simoneo 

všechny recenze uživatele

Starý film, ktorý sa objavuje takmer v každom rebríčku typu Top 200 Ever. Konečne som si naň našiel čas a musím oceniť jeho vyspelosť. Podľa môjho názoru na svoju dobu celkom prevratný. Dobre napísaný scenár a mne sa veľmi pozdával aj predstaviteľ hlavnej úlohy. Jedinou mojou výtkou tomuto filmu by bol štýl, akým boli filmy v tejto dobe točené. Celkom predvídateľné a trošku zĺhavé. Tým som sa však nenechal odradiť a už sa teším na pokračovanie, ktoré mám na pláne čoskoro. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem legendární film, který je vtipný, příjemný a inteligentní. Dneska se podobných dílek už moc nedočkáme. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama