Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 180)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle sci-fi komedii nelze nic jiného než jen chválit. Cestování v čase bylo, je a doufám, že vždy bude hodně zajímavé téma. Navíc když je to celé zpracováno takovou zábavnou formou, tak film jen tak neomrzí. Jedná se o naprosto nádherný pohled na stroj času se vším všudy, film nepůsobí nikterak moc vědecky a na druhou nepostrádá určitou, ikdyž dosti nadnesenou logiku, která je při zpracování takového tématu potřebná. Rovněž potěší hlavní představitelé, kteří působí dost sympaticky. ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzábavnějších sci-fi, kterou mám i po několika shlédnutí stále tak moc rád a vždycky si u ni skvěle odpočinu. Parádní úvod do cele trilogie. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s výborným scénářem, kde není prostor pro náhodu. Osobně nemusím osmdesátky, ale prostě taková byla doba, budu to muset už konečně přijmout jako fakt. Fox v pohodě, Lloyd na můj vkus až moc bláznivý. Jako rodinná zábava fajn. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě naprostá klasika, kult, na který nedám dopustit, tento film pro mě má nepopsatelnou hodnotu, nedá se vyčíslit. Prostě nemám slov, jako malý jsem ho viděl nespočetněkrát, dnes po letech znovu a měl jsem ten nejlepší pocit za poslední dobu - 5* ()

Lupin10 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se skvělým příběhem a skvělými herci. Michael J. Fox se hlavní role zhostil na výbornou stejně jako Christopher Lloyd. Doporučují shlédnout ()

Kata.Smoliko 

všechny recenze uživatele

Film jsem ani nedokoukala. Nevím, možná jsem od toho čekala až moc. Mám sci-fi ráda, ale tento film mě snad ničím nezaujal. Počkat, neměla to být i komedie? Zasmála jsem se jednou na začátku a toť vše. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Marty McFly forever...aneb slovy jeho matky Lorraine "když on je tak božskej". Návrat do budoucnosti se dá vlastně hodnotit jedině jako trilogie - nádherně propojená, s mnoha přesahy, chytrými odkazy a problémy, které se prolínají historií městečka Hill Valley s osudy rodu McFlyů. I po těch všech letech je Návrat absolutní pecka, vtipná a svěží podívaná, při které srdce fanouška zaplesá. Kultovní hlášky, chytře napsaný příběh, tempo které nedá člověku vydechnout. Klasika, která se neomrzí. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Výborný film, v ktorom si každý divák nájde to svoje. Napínavý a uveriteľný dej bez logických zádrhelov okorenený trochou kvalitnej akcie, skvelá hudba, romantika, nečakaný happyend, ale najmä veľa zábavy v rôznych podobách - mne sa najviac páčila tá, kde si film robí srandu zo svojho žánru ("aktuálna" fotografia rodiny, zapájanie kábla na hodinách, atď).↵  Dohromady je to parádny zážitok, najmä ak máte možnosť vidieť v kine.↵  A keď takýto film na konci naznačí pokračovanie - neviem si predstaviť, ako by som prežil tie štyri roky do druhého dielu. ()

NeOn1702 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sci-fi všech dob. O tématu cestování časem toho bylo určitě vytvořeno spoustu, ale tento snímek je vrcholem. Navíc nejlepší film výborné trilogie. Zemeckis neuvěřitelně zrežíroval, i tak složitý scénář je snadno pochopitelný. Marty v minulosti jako Calvin Klein radí svému pubertálnímu otci, jak zbalit svou matku, to je dokonalost. Postava doktora Browna taky super. ()

Mikithemage 

všechny recenze uživatele

Dvouhodina plná nenapadnutelný zábavy. Líbí se mi, jak Zemeckis ukázkově předvedl už v tomhle filmu svůj režisérskej um a využil veškerej potenciál, kterej mu dávala tahle (ve svý době fresh) kombinace komedie a sci-fi. A ačkoliv jsem tam tu poznámku v závorkách dal, je až neuvěřitelný, jak málo tenhle film dokázal zestárnout. To neřikám, jako pamětník-nostalgik, ale jako (hluboce se omlouvám sám sobě, že to slovo použiju) mileniál, kterej byl, přehánim, odkojenej na Star Wars (těch novejch [bohužel]), žehličko-manech a Matrix je všude. Řekl bych, že čas jenom potvrdil, že tenhle film patří ke klasikám všech klasik a budeme je spolu se Star Wars (těma starýma!), Dobyvatelema noemovi archy, ÍT volá domů a všema dalšíma výdobytkama filmových spratků jmenovat jako filmy, co nestárnou. Amen. ()

DEJWIX114 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film! Není co vytknout. Viděl jsem to už 154829174x a stejně to sleduju znova a znova. Film co pro mě znamená to samé jako Harry Potter ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné sci-fi. Každý film o cestování časem je zajímavý a já osobně mám takové filmy rád, Ale tenhle je z nich snad nejlepší. Kultovní klasika je opravdu zábavná a za celou dobu jsem se ani jednou nenudil. Celkové pojetí filmu se mi opravdu líbilo a přes časté klišé ve filmu, mě snímek uchvátil. Možná že kdybych ho viděl v roce 1985 dostal by hvězdiček 5. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama