Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 179)

Mikithemage 

všechny recenze uživatele

Dvouhodina plná nenapadnutelný zábavy. Líbí se mi, jak Zemeckis ukázkově předvedl už v tomhle filmu svůj režisérskej um a využil veškerej potenciál, kterej mu dávala tahle (ve svý době fresh) kombinace komedie a sci-fi. A ačkoliv jsem tam tu poznámku v závorkách dal, je až neuvěřitelný, jak málo tenhle film dokázal zestárnout. To neřikám, jako pamětník-nostalgik, ale jako (hluboce se omlouvám sám sobě, že to slovo použiju) mileniál, kterej byl, přehánim, odkojenej na Star Wars (těch novejch [bohužel]), žehličko-manech a Matrix je všude. Řekl bych, že čas jenom potvrdil, že tenhle film patří ke klasikám všech klasik a budeme je spolu se Star Wars (těma starýma!), Dobyvatelema noemovi archy, ÍT volá domů a všema dalšíma výdobytkama filmových spratků jmenovat jako filmy, co nestárnou. Amen. ()

DEJWIX114 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film! Není co vytknout. Viděl jsem to už 154829174x a stejně to sleduju znova a znova. Film co pro mě znamená to samé jako Harry Potter ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné sci-fi. Každý film o cestování časem je zajímavý a já osobně mám takové filmy rád, Ale tenhle je z nich snad nejlepší. Kultovní klasika je opravdu zábavná a za celou dobu jsem se ani jednou nenudil. Celkové pojetí filmu se mi opravdu líbilo a přes časté klišé ve filmu, mě snímek uchvátil. Možná že kdybych ho viděl v roce 1985 dostal by hvězdiček 5. ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Golden Age opět v akci, naprosto skvěle propracovaný film s vtipnými zápletkami v cestě časem. Je smutné, že takové filmy už se na běžných kanálech dnes nevidí. O postavách Martyho a dr. Emeta jsem měl už ponětí před samotným zhlédnutím, protože jsem kdysi viděl stejnojmenný animák, který je však spíše pro děti na dobrou noc. To tenhle film nabízí mnohem větší atraktivitu, se skvělými hereckými výkon Michaela J. Foxe a Christophera Lloyda, jsem zvědavý na II. a III. díl. ()

DeLonge 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám peckovej film. Dlouho jsem neviděl tak vtipný závěr. Toto dílko je velice dotažené do konce. Doktor je jako můj profesor deskriptivní geometrie na střední. Úplně stejně střelenej. Fakt bych si přál cestovat v čase. Vrátil bych se do minulého týdne a řekl své kadeřnici: „jo, to vadí“, taky bych nežádal svou holku o ruku, nepitval žábu, nevtíral se do kroužku sebevrahů, nesepsal bych vlastní porno-povídku a nepil morgana s colou. Ale pořád bych si říkal, že M. J. Fox je fakt hustej týpek. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Návrat do budoucnosti je pro mě modla :) Zajímavý děj, který nenudí, 80. léta a dobrej Michael J. Fox a Christopher Lloyd. Král scifi filmů FOREVER. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

No... Než jsem si film pustil, tak jsem věděl, že se jedná o kultovní klasiku a samozřejmě také o hodnocení zde na csfd. Po 30 minutách jsem si říkal, že to nemůže být možné. Rozjezd docela nuda, a to nejhorší profesor filmu dodával nechutnou pachuť až moc bláznivé komedie. Po těchto 30 minutách (SPOILER: chvíle, kdy se Marty objevuje u jeho nedostavěné čtvrti) jsem to včera vypnul s tím, že to dokoukám dnes a neměl jsem vysoká očekávání. Avšak od chvíle, kdy... SPOILER 2:... se Marty objevil ve městě, jsem se na film nemohl přestat koukat. Z bláznivého profesora byl najednou příjemný a sympatický člověk, který pomáhá hlavnímu hrdinovi, chvíle jsem se opravdu zasmál, zápletka geniálně a do detailů vymyšlená. Občas tam něco nesedělo, ale i tak.. je to precejen komedie. Proto kdyby někdo chtěl film po 30 minutách vypnout, nedělejte to, rozjede se to. Za ten začátek ale musím dát kednu hvězdu dolů. Hezkých 80%! ()

Mrsina 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších, nejhezčích, nejpohodovějších, nejnadčasovanějších, nejpromyšlenějších, nejpromakanějších, nejsympatičtějších filmových trilogií všech dob s naoroto úžasným příběhem, ke kterému se vždy s láskou vracím a vždycky všechny tři filmy si dám hezky najednou, protože je jedná o opravdu neskonalé dílo. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Absolútne pohodová, zábavná, v dobe svojho vzniku naprosto originálna komédia, ktorá na svojom lesku nestratila ani po rokoch. Svižné tempo, kopa srandy, veľký sympaťák v čele a skvele mu sekundujúci parťák. Tá najlepšia ochutnávka pravých komédií z 80. rokov. ()

blatouchm 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal odpad, protože to není jako správné scifi založeno na potvrzených vědeckých studiích, ale přimhouřím obě oči :) ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

No ja koukám.. No já koukám! Toto ma úplne dorovnalo a posadilo hlouběji do postele, Michael se naučil cestovat v čase za pomoci auta ktoré to umožní vdaka doktorovi LIoydovi, ktorý sa hra na Einsteina, lenže veškeré pokusi mu zatím buddhožel nedopadli nejlíp, bud vyhorel, alebo mu skratka len tak rupne v makovoci, jenomže auto ktoré vie cestovat časom je booom!!.. Objavení se v 90tkách je uplne nejvíc retro kajšmetke jak kdykoli kdo mohl provést. To bych si i ja nechala libit takove auto kfore by ma prenieslo niekolko miliard.. Eh.. Jo chci navštívit i Dinosauri..a pak zas mírně spatky do 90tek. Tady Michael musí zachránit sam sebe pred mamou, a vlastným taťkou ktorému musí krapet natahnou drzku, aby se kurva vschopil a tak nějak zabojoval o jeho ženu neboť by se malý Michael nikdy nesesplodil, jelikož by tatkova spermie lítala všude možně jenom ne tam, kde by mala doopravdy plavat.. Jinak som zvedava na dvojku a trojku. Yuppii!!^^ ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

"Zemo" si nechal poradit od kamaratov vydat sa modelom Spielberg-Lucas - hudba polovicou uspechu diela, nakladne vizualne efekty, svojrazny hrdina, naivny pribeh - a slavil uspech. Gitarove supravy neboli nikdy demolujucejsie, hover-boardy sa nikdy nepredavali lepsie, cestovanie casom a zachranovanie vlastnej existencie neboli "komedialne" kritickejsie. Spolu s najblaznivejsim hereckym ansamblom (sialeny Doc, idiotsky Biff), uvolnenou reziou, caso-cestovatelskym tempom a popkulturnymi odkazmi od 50's az po 80's vznikol nezabudnutelny, kultovy blockbuster, ktory tesi dnesne generacie svojou hravostou rovnako ako "leta Pane" 1985. ()

Wineology_ 

všechny recenze uživatele

Doplnění znalostí filmografie, tentokrát opravdu moc povedené. Jedna z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl. Královsky jsem se bavil po celý film, nemělo to žádnou slabší chvilku. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Ja tuhle trilogii proste miluju. Jako decko a nactileta jsem na to koukala furt a i v dospelosti to shledavam paradnim pokoukanim. Kostymy, masky, efekty a vubec vsechno jsou na tu dobu proste genialni. Nehodnotim spravnou logiku, protoze mam pro tohle tema slabost nooo. ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Stará nadčasová klasika, která sice zestárla ale humor zůstal. Potrhlý příběh o cestování časem se rádi mezi klasické komedie. ()

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama