Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Calvin Klein, námořník, Darth Vader z planety Vulkán, Jimi Hendrix, ale i bojovník s efektem motýlích křídel, libyjským terorismem a Oidipovským komplexem (počít sám sebe je krvesmilstvo jak od Heinleina). Tím vším musí Marty McFly být, aby po svém nechtěném výletu do minulosti byl... Je fajn čas od času usednout do Zemeckisova DeLoreanu a na displeji nastavit následující údaje: Měsíc: Chytrost. Den: Dobrodružství. Rok: Nenáročnost. Čas: Zábavy. Vsadím se, že načas zapomenete na návrat do budoucnosti.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná dokonalá klasika z dob, kdy Zemeckis absolutně válel a dával filmovým konzumentům jen to nejvytříbenější zboží. Škoda Rolande, žes tak hodně klesl a dnes natáčíš jen pitomé 3D animované pitomosti. Vrať se aspoň ještě jednou a znovu natoč takto zábavný, časově vychytralý, herecky neokoukatelný film a znovu tě začnu milovat. Pro filmovégo geeka splnění jeho dětských snů a tužeb. Nedokážu nic dalšího napsat, prostě hned teď se zvedněte a běžte si tento film a nejlépe i jeho další dva pokračování sehnat. Nebudete litovat. To vám garantuji. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapametelný film, který neztrácí na kvalitě, když si ho pustíte znovu a znovu. Napětí od začátku až do konce. Příběh filmu je založený na tom, že trochu excentrický vědec Emmet Brown vynalezne zařízení známé jako Proudový kapacitátor. Ten umožňuje cestu v čase. Aby ji ale mohl uskutečnit, umístí jej do automobilu De Lorean DMC-12. S pomocí Martyho McFlye, středoškolského studenta cestuje časem, a to jak do minulosti – do roku 1955, tak i do budoucnosti (2015) a dokonce i do 19. století, do roku 1885. Celá série se odehrává ve fiktivním městečku Hill Valley, v Kalifornii. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Až teprve roku 2007 jsem si udělal pomyslný návrat do minulosti, do roku 1985 a zkoukl Návrat do budoucnosti, ve kterém jsem se paradoxně vrátil do ještě větší minulosti, roku 1955, kde jsem sledoval jak se hlavní hrdinové snaží vrátit do budoucnosti, do roku 1985, a z toho jsem byl tak zmaten, že jsem byl rád, když jsem se po necelých dvou hodinách vrátil zase zpět do budoucnosti, roku 2007, který je však dnes už minulostí... A teď vážně, Návrat do budoucnosti je i přes své hrátky s časem velice snadno pochopitelný, odpočinkový a příjemný film pro celou rodinu. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu dodat, abych se po nekom neopakoval. Naprosto vynikajici film, kterej se zabyva originalne cestovanim v case a s tim spojenejma problemama, je dnes uz skoro klasikou. Prislo mi, ze diky skvele promakanymu scenari vse perfektne zapadne do sebe a i kdyz se neco vyrkne na zacatku a dokonci az ke konci filmu, vubec to nevadi. Tohle je asi nejsrozumitelnejsi film o podobnym tematu, protoze se v case neztratite. Navic napad s mladejma rodicema byl vybornej. Do toho navic vcelku slusne triky, skvela hudba a vynikajici herci Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, James Tolkan. Bez prvnich dvou by to proste nebylo ono, Foxova je to snad zivotni role, Lloyd byl vynikajici, trosku mi prislo, ze se choval jak v Preletu nad kukaccim hnizdem a Crispin byl naprosto genialni, skoda, ze nehral i v pokracovani. I kdyz je film nejmene akcni z cele trilogie, tak to nevadi, protoze je spis komedie. Proste skvela zabava, na kterou se muzete divat porad znovu. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Na parkovisku, kde sa natáčal únik Martyho (Michael J. Fox) pred teroristami, v skutočnosti nie je možné dosiahnuť rýchlosť 88 míľ za hodinu. (m.a.t.o.)
  • Eric Stoltz bol počas natáčania so svojou rolou tak zžitý, že od každého v štábe požadoval, aby ho oslovoval menom Marty. Keď ho niekto oslovil jeho vlastným krstným menom, ani naňho nereagoval. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama