Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou. Opät dokonale premysleny scenar, tentokrat mozno o trosku komplikovanejsi, ale opät som sa nasmial. Pacil sa mi navrat do roku 1955, ktory sa odohraval aj v jednotke, pretoze Marty tu mohol stretnut sameho seba, len tentokrat tu slo o nieco ine... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Marty McFly Jr / Marlene McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen / Griff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine) +++ Jeffrey Wissman - (George McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker / Jennifer McFly) +++ Billy Zane - (Match) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dvojka, t.j pokračovanie sa urobilo narýchlo, nie je tu viditeľný ten zápal po veci, ako som to videl v jednotke, Bob Zemeckis sa pokazil, z roku 1985. sa presúvam do budúcnosti, do roku 2015., kde tvorcom nemožno uprieť snahu zachytiť dobu, ktorá je aktuálne dnes, bez tých lietajúcich áut, zato 3D je na mieste ! Niečo im vyšlo... Potom sa situácia vyhrotí, a opäť idem späť o 60. rokov, do roku 1955. , a potom ešte hlbšie, až na Divoký západ, ale to prichádza do úvahy v treťom pokračovaní, ktoré by malo vyvážiť rozkolísanú tendenciu - slabšieho pokračovania. Háčik spočíva v tom, že po príchode do budúcnosti, vidí Marty McFly sám seba, svoju ženu, i deti, ktoré mu komplikujú život, to je jedna realita. Budúcnosť, nie je podľa jeho gusta, v múzeu si kúpi časopis so športovými výsledkami, od roku 1950. - do roku 2000. Túto ročenku nájde a ukradne, istý Biff Tannen, ktorý sa vráti pomocou lietajúceho auta späť do roku 55., a to v starom vydaní, aby odovzdal ročenku svojmu mladšiemu JA, odvtedy sa zase realita zmenila na nepoznanie, i v roku 1985, kam sa vracajú Marty s doktorom Brownom, v tejto realite je veľký CHAOS, lebo Tannen vyhrával na týchto zápasoch a rozprávkovo zbohatol, čím má pod kontrolou mestečko, kde to je všetko HORE - NOHAMI !!! Tak, neostáva nič iné, ako sa vrátiť a zabrániť tomu, aby sa Tannen nezmocnil tejto ročenky, samozrejme sa to podarí, ale doktor pôjde časom do roku 1885, kam za ním musí ísť Marty, a to s pomocou, doktorovho - druhého JA. Je to komplikované, sám mám v tom guláš, ale každý asi rozumie o čom to je, lebo každý to videl - niekoľkokrát. Dvojka je síce výpravnejšia, ale zároveň chaotickejšia, keď sa skáče sem - i tam, potom sa divák pozerá na druhé Ja - postavy, keď sa na situáciu pozerá z iného uhľa, vlastne pozerá sa sám na seba, pritom nechce budiť pozornosť, aby nestretol svoje druhé Ja, tak jedným očkom je svedkom svojich vlastných zážitkov, taký pocit de - ja - vu... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl trilogie. Komplikovanější a neuzavřený, ale výborně natočený. Robert Zemeckis předvádí skvělou režijní zručnost, když poměrně trhlý děj, který muže pro někoho být chaotický, pevně drží ve svých rukou. Opět skvělý M.J.Fox pro něho to byla asi životní role (nepočítáme-li seriál Všichni starostovi muži). Všechny skryté malé vtípky (Jaws 7 natočí syn Spielberga pamatujte si to a v roce 2015 uvidíme...) jsou stejně jako herecké výkony velké důvody pro opětovné pouštění filmu, který vás pokaždé něčím potěší. Opravdu tento film mám moc rád a s chutí ho sleduji stále dokola. Historie se přece opakuje. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal už ve svém komentáři k jedničce, těžko si na stará kolena, po zhlédnutí tolika jiných - a lepších - filmů, hledat cestu k 3 dekády starým filmům, když jsem je poprvé neviděl v době jejich největší slávy, ale až v současnosti. Nehledě na to - dvojka mi hlavně přijde ve srovnání s jedničkou vyloženě jako kvalitativní sestup dolů. Vtipu nepochopitelně ubylo (alespoň mně dvojka nepřijde vtipná skoro vůbec), děj mi přijde neuvěřitelně debilní, vize budoucnosti strašně odfláklá, herecký výraz Christophera Lloyda nesnesitelně protivný, a takto bych mohl ve vrstvení svých výtek pokračovat dlouho. Vidět tenhle film přesně v den, ve kterém se z velké části odehrává - tedy 21. 10. 2015 - sice mělo něco do sebe, ale to je tak všechno. Osobně mě ten film neuvěřitelně otravoval, uspával a nebavil - na vině je jednak moje přesvědčení, že samotný princip sequelů shledávám zvrácený a zcestný (točit jakékoli pokračování čehokoli mi nedává smysl a odmítám to, každý film by měl fungovat sám za sebe) a že mi je podobná popcornová mainstreamová produkce obecně protivná. Za sebe nemám problém napsat, že nejenže nechápu zdroj nesmírné popularity celé trilogie (která mi přijde strašně přeceňovaná), ale že trojku už ani nikdy vidět nechci. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasadit druhý díl do prvního dílu byl nápad vskutku geniální (ale to já vlastně říkám u této série snad u všeho), a nejen proto, že snad nikdy předtím ani potom nedošlo u filmu k tak dokonalému propojení prvního a druhého dílu. Vynikajcí pokračování, které má opět výtečný scénář, zběsilé tempo, kulometnou kadenci zvratů, spoustu humoru, vynikající dvojku Fox-Lloyd, která jako Marty a br. Brown potkává sama sebe a stává se nejen svědkem, ale také aktivním účastníkem osudů svých minulých "já". Ve scénách z roku 1955 je navíc spousta momentů, které svým způsobem obohacují tytéž scény z prvního dílu, a navíc je tu závěr s geniální (už zase) pointou. Pro někoho možná film ztrácí body svou naivní vizí roku 2015, která se s realitou zcela míjí, já však tu očividně přestřelenou vizi považuji nejen za výborný vtip, ale vlastně i za součást příběhu a téma úvahy čím vlastně Marty s Brownem způsobili, že se naše realita roku 2015 změnila a neodpovídá té filmové. Zkrátka druhý Návrat do budoucnosti zůstává stále skvělou zábavou a klasikou žánru, pro mě klasikou patřící do zlatého fondu. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Policajtky sa volajú Reeseová a Foleyová, čo sú mená, ktoré Robert Zemeckis a Bob Gale používajú pre policajtov a vládnych agentov v snímkach, ku ktorým napísali scenár. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 24. února do 2. srpna 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • V niektorých záberoch, kde je možné vidieť DeLorean z diaľky, nebolo použité skutočné vozidlo, ale iba model vo veľkosti 1:15. Jednalo sa však iba o scény, ktoré sa kompletne natáčali pred modrým pozadím. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama