Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Návrat doktůrka a Martyho nezklamal a opět pobavil. Tentokrát opravdu nechybí budoucnost, což je skvělá novinka. A samozřejmě opět nechybí výlet do minulosti, který se v podstatě opakuje, tentokráte z třetího pohledu, a to je moc super. A jen tak mimochodem, Biff je odpornej zlej hajzl!!!! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Presne ten element analyzy vyuziti mezicasovych realit a vzniklych nasledku, ktery byl v jednicce pouze liznut po povrchu je zde rozebran mnohem komplexneji, zaroven je zde vetsi koncentrace na detaily a prostredi budoucnosti je precijen o neco zajimavejsi, nez to z minulosti. Na druhou stranu zde uz chybi vune neceho noveho a v podstate koukate na to same podruhe. Ve vysledku to tedy vyjde s hodnocenim uplne stejne jako jednicka. 7/10 ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Výborně promyšlené pokračování, které si skvěle pohrává s událostmi prvního dílu. Zábavná jízda, která začíná úvodní minutou a končí to závěrečnou, přičemž je jasné, že bude i nadále pokračovat třetím dílem. Při pohledu na dnešní produkci je jasné, že podobné rodinné filmové lunaparky už jen tak nevzniknou, takže je třeba si vážit toho co máme, i když je to přes 20 let staré. Efekty ale nezestárly ani o vteřinu. 85 % a těším se na trojku, jestli se série završí uspokojivě tak se dá dvojka brát jako jeden z nejlepších trailerů ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Evidentně jsem potřeboval originální znění v BR kvalitě a filmový maraton všech tří dílů konaný k výročí dne, kam se Marty na konci prvního dílu vydal (21. 10. 2015), abych si Návrat dosytosti užil. Vskutku legenda, u níž druhý díl jedničku v mnohém překonává. Distopická verze Biffova Hill Valley je tak skvělý mix karikaturnosti a syrového hnusu, že jsem tuhle pasáž v dětství vždy radši překakoval. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nechápejte mě špatně. Part I je stejně geniální, jako II, jenže tento díl je prostě nepopiratelně o 300% více nabušenější a kde my milovníci dark vizí budoucnosti, nebo i alternativní současnosti, dostáváme brilantní část, kterou by jistě nikdo z nás, nechtěl zažíti na vlastní bulvy. A která velmi ostře kontrastuje s oním rokem 2015, což už bohužel dělá z tohoto dílu historický film, haha. I když tam skoro nic není tak, jak to máme my dnes i před těmi 4roky.:) Včetně toho, že se Spielberg před 5 lety (psáno pochopitelně 2020) nedokázal dokopati k těm Čelistem 19! No, fuj, lemro líná! ;-))) ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie, ktoré sa vyrovná prvému dielu. Komplikovanejšia zápletka, v ktorej všetko skvele zapadá a životné úlohy mj foxa a c. lloyda. Celkovo absolútna špička žánru sci-fi komédie. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

No to jsou mi vysoká hodnocení tedy... Pokračování je až zbytečně překombinované, podstatně méně vtipné, Fox se zdá připotomělý a Lloyd bohužel nedostává zdaleka tolik prostoru. Na druhou stanu určitě potěší hudební stránka, velice slušná vizuální podoba, která je prima i téměř po čtvrt století a stále jistá originalita a zajímavost představy roku 2015. Druhý Návrat do budoucnosti je oproti jedničce těžkým ústupem ze slávy a ve mně to nevyvolalo nic jiného, než lehce nadprůměrné pocity... 3* ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Opět skvělý příběh, za což může kvalitní scénář. Opět super vtip. Snad nejlépe propojení dvou dílů série. U jiného filmu jsem tak bezchybné propojení asi neviděl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s Martym a potrhlým vědcem bylo ještě mnohem lepší než to předchozí. Všechno tady bylo zamotanější a šílenější. Ani na moment jsem se nenudila. Ono to vlastně v přitomnosti těch dvou ani nejde. Já jsem toho Elijaha Wooda asi nějak přehlédla, protože jsem ho tam nezaznamenala. Vždycky mě dostane ten konec, kde je upoutávka na další díl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Efekty ve filmu "Návrat do budoucnosti II" mi v některých ohledech přijdou lepší, především pak přechod do budoucnosti je dobrý - vznášedlo funguje dokonale a navíc i dobře vypadá. V tomhle směru je Robert Zemeckis jedním z průkopníků technologií, je to on, kdo vytvořil první skutečně dobrý snímek s animovaným hrdinou ("Falešná hra s králíkem Rogerem"), to on se rozhodl, že bude vytvářet celé filmy pomocí motion capture technologie ("Polární expres" nebo "Beowulf" a také "Vánoční koleda"). Z tohoto pohledu lze film oslavovat, je to i zábava, ale jak jsem psal výše, nejlépe funguje ve chvíli, kdy se promítá se svým prequelem a sequelem najednou. Dohromady tvoří trilogii, ale především jeden film. Nakonec i vyznění druhého dílu je takové, že se vlastně jedná o jakousi minisérii i s tím, že jsou zde upoutávky na díl třetí a na to, na co se můžeme těšit. A budou to kovbojové. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc vypulírované. Mám pocit, že výsledkem je jakási pocitová překombinovanost. Jednička měla podle mého názoru lepší tempo. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tohle byla prostě moje dnešní povinnost :-) Je 21.10.2015 a je to přesně ten den, kdy se sem Marty podíval z roku 1985. Film vidím už po miliónté, dnes jsem si ho užil ale opravdu moc. Navíc v první verzi cz dabingu, který byl pro film vytvořen. Co říct jiného než dokonalost! Dokonalost dílu, cele trilogie, dokonalá režie i nezapomenutelná hudba Alana Silvestriho. Dnešek byl prostě ten správný, pro návrat do budoucnosti :-) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Isaaca Newtona: všechno to do sebe zapadá tak krásně, až se tomu nechce ani věřit. K dokonalosti chybí snad jen to, že je tento díl zbytečně překombinovaný a člověk se v něm pomalu ztrácí (já teda určitě). Ale i tak jsem se bavil. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pokračovanie kultovej klasiky o malinko slabšia ako jednotka, ale stále ide o nadpriemernú komédiu (ktorej dnešné hovadiny nesahajú ani po kotníky) s množstvom skvelých dialógov a časových paradoxov. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování. Vtipně využívá scény z prvního dílu a rozšiřuje je. Paradox cestování časem vždy přináší nesmysly do dějové linie, ale tento film to ustává nebývale dobře. ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama