Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německá historická minisérie vypráví o jedné fascinující postavě německých dějin, baronovi Friedrichu Trenckovi, a především o jeho lásce k půvabné princezně Anně Amélii, sestře Friedricha Velikého, pruského krále. Postava tohoto rebela a hrdiny v jedné osobě, jakéhosi německého hraběte Monte Christa, se stala již dříve námětem románu Bruna Franka a v roce 1972 i šestidílného televizního seriálu ZDF. Trenck se narodil v Královci roku 1726 a v pouhých dvaadvaceti letech se stal odvážným a zkušeným důstojníkem pruské armády, jehož služeb si považoval sám král. Ovšem až do té doby, než si povšiml slabosti své překrásné sestry Anny Amélie pro odvážného vojáka. Sám měl však s Amélií zcela jiné záměry a její sňatek měl být spíše spojením dvou politických panovnických vlivů. Anna Amélie se však do Trencka beznadějně zamiluje a oba dva se odvažují divokých kousků. Trenckova opovážlivost je však královskou korunou náležitě potrestána. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

lekr 

všechny recenze uživatele

Příšerně rozvleklé a místy hodně nudné. na druhou stranu některé svižné akční scény mně svou dokonalostí přímo vyrážely dech. Na to, že je to televizní film, jsou i skvěle zvolené exteriéry a kvalitní herci. Mohlo by to být mnohem víc hvězdiček nebýt té přímo ubíjející délky. U druhé, naprosto zybtečné části snímku jsem se skoro nudil až k smrti. Celý snímek se dal úplně v pohodě shrnout do hodiny a půl a ne do tří hodin. Viděl jsem obě části hned za sebou a vydržet to byl kumšt. Ještě štěstí, že to tvůrci osvěžili mnohdy tak výbornými akčními pasážemi. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

smyšlený příběh s některými existujícími postavami. Přesto si nemůžu pomoct, účastnila jsem se natáčení na zámku v Miloticích (točilo se i na několika dalších místech v ČR) tak jsem prostě ovlivněná :-) ()

malenka 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Působivá hudba, co se přesně hodí k filmu, herci neokoukaní, dobře vybraní. Jo, je to taková historická romantika, ale pěkná a Alexandře Marii Laře její lásku k Trenckovi věřím. Trenck není žádný krasavec, ale charisma mu nejde upřít. Aspoň ne v tomhle filmu. Za mě tedy plný počet. ()

Reklama

Reklama