Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

predators 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší" návrat do budoucnosti. Správně dávám v uvozovkách, protože laťka předchozích dílů je na pomyslném vrcholu tohoto typu filmů vůbec. Jistou slabinou "Westernu" je přímočarost a nedostatek zvratů, které k této sérii neodmyslitelně patří. I přesto však Trojka dokázala udržet moji pozornost na šťopkách a důstojně zakončila tuto kultovní sérii. Zajímavosti: Příští zastávka: Doba ledová :-) 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této trilogie se odehrává na divokém západě. Martymu přijde dopis od profesora, který je 70 let starý. Do té doby ho totiž poslala ona bouře. Vydá se tedy do roku 1885, aby ho zachránil. Tam už si profesor zvykl na místní život a vymýšlí plán jak se dostat zpět do své doby. Nakonec jim pomůže lokomotiva. Nejlepší hláška je asi: "Jak se jmenuješ? Clint Eastwood." :D ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Třetí díl, který se točil téměř ve stejnou dobu jako díl druhý má opět výborný scénář. Originální pohled na divoký Západ si mě získal téměř stejně jako první díl. On návrat do minulosti, kde je možné se opřít o známá fakta vyznívá přeci jen víc vtipně a věrohodně než nepředvídatelná budoucnost. Zemeckis tady navíc využil známé situace z natočených westernů, z nichž se mi nejvíc líbí pocta Leonemu s nájezdem kamery přes střechu nádraží na město (Tenkrát na západě - příjezd Cardinálové). A taky Clint Eastwood je dost dobrej :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fajn, ze se tvurci nechteli opet babrat ve stejnych casech jako v prvnim a druhem dile a situovali film uplne jinam. Ale presto film primo navazuje na druhy a nektere situace z druheho jsou zakonceny az tady. Napad s divokym zapadem je hodne dobrej a opet tu vystupujou stejni herci, jako v minulych dilech. Navic nektere parodie na Dolarovou trilogii nemeli chybu. Navic se tu opet objevi Thomas F. Wilson jako Tannen a James Tolkan jako Strickland, kteri jsou naprosto perfektni. Wilson je ve vsech trech dilech vynikajici zaporak a Tolkan je taky vybornej, i kdyz v tretim dile ma jeste mensi roli nez obvykle. Opet tu plati to co v minulych dilech, tj. vynikajici scenar, herci a hudba a slusny triky a pro me je to asi nejoblibenejsi dil trilogie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale čo, sú oveľa horšie doby, v ktorých som mohol uviaznuť, ako je Divoký západ. Napríklad stredovek. Áno, stredovek. Vtedy by ma určite upálili.“ Silná zostava Robert Zemeckis, Bob Gale, Frank Marshall, Steven Spielberg a Kathleen Kennedy sa vrátila aj tretí a posledný raz. Scenár našťastie nie je dojením polomŕtvej kravy, pretože sa ho tvorcovia zručne snažili koncipovať ako trilógiu (dvojka sa nakrúcala na jeden záťah s trojkou), nie ako filmovú sériu, ktorej ďalšie diely sa nakrútili len preto, že predchádzajúce dosiahli závratný komerčný úspech. To znamená, že tvorcovia sa snažia definitívne uzatvoriť všetky postavy/príbehy/vzťahy a logické diery. Patrične vysoký rozpočet, množstvo „súčasných“ vtipov (Clint Eastwood, voda s ľadom) a originálne ladenie deja do westernového kabátu s tomu odpovedajúcimi dialógmi („Marty, okamžite si daj dole tie tenisky, v roku 1885 nemajú čo robiť. A keď sme už pri tom, nemajú čo hľadať ani v roku 1955.“). Takže ak máte radi svižné time travel, rozhodne siahnite po tejto sub-žánrovej klasike. Zázrak, že pri celosvetovej tržbe 244 miliónov (pri rozpočte 40) nikdy nevznikla štvorka. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Ve filmu se jako hudebníci z roku 1885 objevila skupina ZZ Top. Skládali dokonce i část hudby k filmu. (Kulmon)
  • Vlak, ktorý narazil na dno rokliny, bol v skutočnosti iba model. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama