Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (653)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Trošku slabšie...ale je to stále nadpriemer...bolo zaujímavé na konci dvojky sledovať čo bude nasledovať...takže už sme vedeli o čom to bude...ale stále nás to baví... ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Tato část se mi zdá nejméně povedená. Časem jsme se dostali na divoký západ, ale až na pár vtipných scén nuda...tedy mě to nijak nebavilo. Dávám 35% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Z cele serie jednoznacne nejslabsi dil, ale stale je to ok. Spinave, ale zaroven docela stylove western prostredi, banda totalne otravnych bouchacu a 1 sympaticka dama. Cele to zachranovaly vtipne vsuvky typu Clint Eastwood a vyborna parodie Taxi Drivera. Ocenuji silnou koncepcnost a navaznost jednotlivych dilu, je to jedna z tech serii, kterou je skutecne nutne videt v kuse. Zaroven ocenuji, ze tvurci vedeli kdy skoncit a nepousteli se do dalsiho natahovani, protoze uz to ocividne zacalo lehce skrabat dno. 6/10 ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Převeliká škoda, ale trojka prostě nemohla zvládnout udržet tempo nasazené zběsilým druhým dílem. V porovnání i s jedničkou nabídla méně všeho, bohužel kromě nudy, která se párkrát dostavila, z mého pohledu vůbec poprvé v této sérii. Asi je dobře, že třetím dílem našla tato série prozatím svůj konec, protože už byla evidentně vytěžená a trojka sbírala jen poslední drobky. Režijně i trikově je to zvládnuté, ale scénář tentokrát pokulhává podobně jako různé vtipy a odkazy, kterých je zejména v prostřední rozvleklé části jen pomálu. Úžasné propojení všech dílů i celé série je ale i tak něco nevídaného a klobouk dolů před scénáristy, kteří si vyzkoušeli opravdu hned několik žánrů, bohužel ten westernový jim sedl nejméně. I tak je ale naprostá pecka, že ve dvojce sleduje Biff-milionář western s Clintem který mu naruší Marty zrovna ve chvíli, kdy Clint použije stejný trik jako později Marty ve trojce. Vymyšlené je to celé zkrátka pořád dobře, teď jen zkrátit to o 10 až 15 minut aby se udrželo tempo navozené dvojkou a mohlo to být o třídu lepší. Takhle se ze třetího Návratu do budoucnosti stal jen matný odlesk předchozího dílu, který se "bohužel" nestal nejlepším trailerem jak jsem si přál, ale "jen" jedním z nejlepších pokračování všech dob. 70 % ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě neomrzí (těžko říct, kolikrát jsem to již shlédnul) a ačkoliv se zde jedná již o třetí díl, který se opírá o stejné schéma, tak díky prostředí divokého západu se mi líbí tento díl asi nejvíc. 10/10! ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Evidentně jsem potřeboval originální znění v BR kvalitě a filmový maraton všech tří dílů konaný k výročí dne, kam se Marty na konci prvního dílu vydal (21. 10. 2015), abych si Návrat dosytosti užil. Vskutku legenda. Trojka je nejslabší, ano, ale pořád má stejného rozverně-dobrodružného ducha prvních dvou filmů. Se dvojkou je navíc tak těsně provázaná, že ji ani pořádně nemůžeme označovart jako Návrat do budoucnosti III, spíš Návrat do budoucnosti II-B. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Trojka je (a to si dovolím povedať) o čosi zaujímavejšia ako jej rozháraný a nevyrovnaný predchodca. Stavia na parodických momentoch, odkazoch a vychytávok zo starého západu, akých bolo neúrekom. Samotné naháňačky a streľba sú obratné, neustále sme v nejakom kaskadérskom pohybe a klube zabávačov. Lenže. Dej je určený ďaleko viacej americkej komunite a ich konzumnej kultúre, bez akéhosi nadbytku, tak ako v prípade Limonádového Joea. Ten sa osvedčil univerzálne a v celom svete, hoci porobil s filtrami a v spôsobe rozprávania filmové tsunami. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tento předposlední díl (ještě je tu totiž BTTF IV, ve formě skvělé hry) a když započítám i supr comicsy, které vlastně rozvíjejí události z tohoto dílu, tak se vůbec nejedná o předposlední díl:) je sice jasně nejslabší, ovšem! to neznamená, že to není stále zatraceně squellá jízda a kde dostal doktůrek Brownovic konečně prostor, aby rozehrál svůj vlastní solo film. A ne, vůbec nevadí, že je zde tentokráte Marty v podstatě ve vedlejší roli. Předchozí 2 části ovládal on, nyní je na čase, aby si také pan dr., ohřál svou příslovečnou polívčičku. Stejně mě ale nikdy (i díky těm comicsům) nepřestane fascinovati, jak se mohl mezi 17letym klukem a stárnoucím vědcem, vyvinouti tak silný vztah, který doslova překonává prostor a čas. Tohle jest totiž dle mého, jádro veškerého pudla. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Najslabší článok trilógie, ale keby všetky trilógie mali takýto najslabší článok - proste divoký západ nie je pre sci-fi komédiu až tak atraktívnym prostredím, ale inak sú to starí dobrí marty a doc. p.s. a český dabing je takisto vydarený. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Oproti druhému dílu značný posun vpřed! Lloyd opět dostává zasloužený prostor a to se mi líbí! Také Fox je někde jinde jak v předchozím díle, muzikanti ze ZZ Top jenom potěší, příběh není tak zašmodrchaný a 19. století (stejně jako 50. léta u prvního dílu) sedí sérii rozhodně více, než futuristická budoucnost a "postapokalyptická současnost". Moc mě pobavila spousta narážek na slavné osobnosti či jiné filmy a hlavně mi tento díl připadal asi nejvtipnější z celé série. Třetí Návrat do budoucnosti s přehledem trumfuje dvojku, výborně pobaví a zajímavostí je rozhodně minimálně na úrovni prvního dílu! Škoda, přeškoda zbytečně natahovaného závěru na vlaku. 4*... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl, ale i tak skvělý. Na tento film nás trošku připravili narážky z dvojky (scéna z filmu Pro hrst dolarů, doktorovy chvalospěvy na divoký západ a viděli jsme i detailně, jak se hodiny ve stroji času o století přetočí). Opět super propojení s předchozím dílem, neviděl jsem chybičku. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a zlého. Mě to v žádném případě nepřišlo jako nejslabší díl celé trilogie. Je to zase jízda plná nápadů a hlášek. Tenhle díl perfektně uzavírá celou sérii. A pak, že jednotlivé filmy v trilogiích mají sestupnou tendenci. V tomhle případě toto pravidlo vůbec neplatí. Atmosféra divokého západu neměla sebemenší chybičku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal i k tomuhle třetímu dílu, kterého jsem se docela bál. Myslím, že oprávněně, protože mi prostě nějak nesedí, když se na Divokém západě odehrávají komedie. Je to pořád "Návrat do budoucnosti" jsou tu stejní herci, ale už to není taková sranda, už se až moc tlačí na pilu a Zemeckis se moc předvádí svými milovanými triky, které na tu dobu sice vypadají dobře, ale skákat kvůli nim do stropu nebudu. Docela jsem rád, že série tímhle dílem skončila. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Není to nastavovaná kaše, naopak, vzhledem k žánrovým omezením jde o vyvrcholení série více než důstojné. Do příběhu vstupuje prvek bezprostředně hrozící smrti a zejména osudová láska. Eskapády s cestováním v čase, dosud poněkud potrhlé a samoúčelné, tak získávají na naléhavosti a příběh na jakési závažnosti. Pochopitelně, jak už jsem uvedl, v mezích žánru, tedy sci-fi akční komedie. --- Klobouk dolů, je to jedna slátaninová série, která se neztratila v klišé a vyčerpání jakékoli invence. Pozoruhodná výjimka. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

My už dneska víme, že Clint Eastwood nemá hanbu po celém divokém západě, ale být tomu tak nemuselo, kdyby... Co se týče tématu cestování časem, nemá tato trilogie absolutně žádnou konkurenci. V tomto závěrečném pokračování vše stojí na pevných základech předchozích dvou dílů a rozjíždí se opět nervy drásající dobrodružství a zápas o každičkou sekundu. Tento film určitě nedělá celé sérii žádnou ostudu. Přesně zapadl do vybroušené mozaiky, která má obrovskou hodnotu, především pro svého diváka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Málokdy se strává, že třetí díl trilogie bývá nejlepší, ale u této série mě přece jenom baví nejvíce. Parádní akce, napínavé scény, naprosto dokonalý soundtrack. A pro mě nejlepší postava, kterou hraje Thomas F. Wilson (V tomto díle je to " Vzteklý pes " Buford Tannen). Tahle trilogie je prostě první liga! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Grandiózní tečka za jednou velkou trilogií, kterou si vždy rádi vychutnáme a hnidopiši na ní budou marně hledat významnější nedostatky :-) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pěkně a důstojně nám to pan Zemeckis zakončil. Divoký západ je opravdu nádherný a získá si Vás už především proto, že to je přeci jen změna oproti předchozím dílům, což je jedině dobře. Pekelná lokomotiva nakonec ;-) Všichni budou říkat, že Clint Eastwood je největší poseroutka na divokym západě! ()

Reklama

Reklama