Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Westernová Trojka představuje více než důstojnou rozlučku. Točila se společně s dvojkou a Zemeckis musel přebíhat mezi natáčeními. Na filmu jsem nepostřehl, že by si vybral nějakou slabší chvilku. Trojka na cestování časem je opět podobně skromná jako Jednička. McFly si na divokém západě nemůže zvolit lepší jméno než Clint Eastwood. Zápletka se tentokráte více zaměřuje na Doktora, který se zamiluje a nebýt nebezpečí, které mu hrozí, klidně by zůstal v minulosti navěky. Během jednoho týdne jsem sérii sjel a musím konstatovat, že společně s Indiana Jonesem, jde o nejlepší dobrodružnou trilogii a doufám že se v budoucnu najde někdo schopný kdo se pokusí tuto značku zase oživit. Tyto hrátky s časem dokáží rozehrát skvělou zábavu. 90% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Poslední díl nezapomenutelné trilogie a příjemné rozuzlení. V závěru možná už trochu ztrácí dech, ale na 90% to určitě ještě stačí.. Perfektní zpracování tématu cestování v čase a problémy s ním spojené se v této třídílné adaptaci určitě zapsalo mnohým hluboko do paměti. Pro mě jedna z nejoblíbenějších vícedílných sérií. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší" návrat do budoucnosti. Správně dávám v uvozovkách, protože laťka předchozích dílů je na pomyslném vrcholu tohoto typu filmů vůbec. Jistou slabinou "Westernu" je přímočarost a nedostatek zvratů, které k této sérii neodmyslitelně patří. I přesto však Trojka dokázala udržet moji pozornost na šťopkách a důstojně zakončila tuto kultovní sérii. Zajímavosti: Příští zastávka: Doba ledová :-) 85% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztřeštěnost, hyperaktivita, tuny nápadů kašlajících na otázky logiky, geniálně pošukoidní Christopher Lloyd, věčně vyjevený Michael J. Fox a především nekonečná zábava. Potřetí. A přestože zběsilost už po předchozích dílech nepřekvapí, atraktivně ztvárněný Divoký západ vše spolehlivě zachraňuje. V posledních vteřinách už byli tvůrci absolutně nepříčetní - poskytli tak divákům milé a nejlepší možné rozloučení s jednou slavnou trilogií. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Ve třetím díle této úspěšné trilogie jsme se mohli přenést společné s hrdiny na Divoký západ a spíš než na sci-fi snímek se díváme na podařenou parodii na westernové filmy,včetně vtípků a la Clint Eastwood.také se zde dostáváme na lokace.které jsme mohli vidět v řadě úspěšných westernů natáčené na prériích americké Kalifornie a Arizony.Setkáváme se zde i s příbuzným Biffa Tannena Bufordem,který hraje klíčovou roli v této komediii.Také zde můžeme vidět řadu nových postav,včetně Doktorovy lásky Clary Claytonové a jejich společný zájem pro vědu a Julese Verna.Za úctyhodné zakončení této trilogie musím dát 100%. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Redaktor novín Hill Valley v roku 1885 sa volá "M. R. Gale", čo je odkaz na scenáristu trilógie Boba Galea. (m.a.t.o.)
  • Clint Eastwood bol požiadaný o povolenie, aby Marty (Michael J. Fox) vo filme mohol používať jeho meno. Eastwood súhlasil a povedal, že to preňho bude veľká pocta. (m.a.t.o.)
  • To, že sa film odohráva v roku 1885 bol čiastočne nápad Michaela J. Foxa (Marty), ktorý pred producentmi spomenul, že by bolo zábavné, ak by si raz mohol zahrať vo westerne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama