Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (969)

campix 

všechny recenze uživatele

Dokonalý herecký koncert Toma Hankse s přispěním volleybalového míče Wilsona, nejde jinak než dát 5 hvězd . ()

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi zajímavé téma, bohužel se filmů o trosečnících zas tolik netočí. Tenhle určitě patří k jednim z nejlepších, ale něco málo tomu chybělo. 80% ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je dobrý v komediích, ale v dramatických rolích je geniální. Mičuda Wilson také nehrál špatně. :D 100% ()

Warmin 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu je jednoduchý: Hlavní hrdina ztroskotá na malém ostrově a tam asi těch 120 minut přežívá. Nuda? Kdepak. Film ,který u mě vyvolal snad všechny druhy emocí a to včetně znechucení (njn. scéna se zubem a bruslí mě bolí ješte teď) je jeden z nejlepších filmů tohoto druhu ,ne-li opravdu nejlepší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jo, celkem pekny film. Sice minimalne uveritelny s natahovanym a preslazenym koncem, ale divat se na to da. Crusoe ale zustava jako nejlepsi trosecnik vsech dob.-). Hanks tradicne dobry, presto filmu chybi strasne moc, at uz do zanru dramatickeho ci dobrodruzneho... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

One Man Show Toma Hankse, který ztroskotá na pustém ostrově. Povedené na city hrající drama, o jednom trosečníkovi, se solidní dávkou chytrých a pěkných scén a emotivních momentů, 4 hvězdy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Nebudu nic zdlouhavě rozebírat , příběh byl zkrátka dojímavý a bavit musí většinu lidí.Vše bylo dokonalé. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Fantasticky dobře natočený a zahraný film, je to vlastně koncert jednoho herce a je úžasné, co dokázal Tom Hanks pro tuto roli udělat. Je ostuda akademiků, že nedostal Oscara. Zemeckis se zase vytáhl. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Tak málo slov a přece řekne tolik. Skvělý Hanks, skvělý zvuk, příroda i atmosféra. Ztráta Wilsona je opravdu hodně silná a to i přes to, že jde jenom o míč. Tak se to musí. Parádní závěr. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tento žánr filmu není můj úplně nejoblíbenější, ale tento film je klenot. Skvělá režie a výborný herecký výkon Toma Hankse, který vlastně z obrazovky nesleze. Když porovnám s filmovým zpracováním Robinsona Crusoe, tak jde o veliký rozdíl. Já s filmem jsem spokojený, ale vícekrát ho vidět nepotřebuji. 70% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Taková americká představa o přežití na pustém ostrově.:-( Budiž. Druhou projekci tomuhle filmu rozhodně nevěnuji. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama