Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (969)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Snaha Hankse a Zemeckise o repete úspěchu Forresta Gumpa se nevyved. Hanks opravdu po většinu filmu nepředvádí nic zvláštního,ani scénář není žádná sláva. Hanks mě dojal snad jen jednou a to ve chvíli, kdy přišel o svého drahého Wilsona. Samozřejmě je pěkné,jak se Hanks obětoval kvůli roli a zhubl,ale to dneska dělá kde kdo,stačí se kouknout na Christiana Balea. Takže to vidím jen jako průměrný dobrodružný snímek. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi, veľmi smutné... To, kvôli čomu človek 4 roky prežije na pustom ostrove, nakoniec aj tak stratí. Záver bol ešte viac smutný, ale našťastie dávajúci určitú nádej. Krásne. ()

Taio 

všechny recenze uživatele

Máloktorý herec dokáže udržať film nad hladinou aby nezačal po prvých pár minútach nudiť a Hanks je jeden z nich. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Asi není potřeba připomínat jaký je Robert Zemeckis výborný režisér a jaký je Tom Hanks výborný herec !!! Bohužel musím ubrat hvězdičku za délku filmu... Myslím že pár scén je tam zbytečně dlouhých !!! Jinak je ale ve filmu všechno tak jak má být... Tomova ostrovní ONE MAN SHOW se povedla! 4* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľným robí film hlavne stroskotancov spoločník. –––– Musím pořád dýchat, protože zítra vyjde slunce. Kdoví, co přinese příliv... ()

Stasz 

všechny recenze uživatele

Wilsne ! Je mi to líto.. Parádní oddechovka aneb když nechcete, aby vám přeskočilo, sežeňte si Wilsna. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Trosečník je příběh člověka, který udělal, co musel, aby přežil. S neopakovatelným výkonem v hlavní roli. Vždycky si moc rád tento film zopakuji. Je dojemný a skvěle natočený. 85% = 4/5 ()

Death 

všechny recenze uživatele

Trosecnik je velky film , i kdyz se to na prvni pohled nemusi zdat. Robert Zemeckis je zrucny filmar, coz uz ostatne nekolikrat predvedl. Staci treba jen zminit scenu ztroskotani, ktera byla velice pusobive natocena nebo strhujici zabery Toma Hankse zapasiciho s besnicim zivlem na nafukovacim clunu, navic v naproste tme, kterou osvetluji pouze zablesky boure. Cely pobyt na ostrove je velice realisticky vylicen (kam se hrabe Robinson) a hlavne film ma v sobe neco, co udrzi divakovu pozornost i na mistech, na kterych se zdanlive nic nedeje. Scenar bohuzel neni uplne vyrovnany a vytky bych mel hlavne k zaveru filmu. Jak uz rekli mnozi je sice pojat netradicne, ale preci jen je prilis natahovany. Jinak je ale Trosecnik film s nadhernou kamerou, vizualni strankou, strhujicimi i dojemnymi scenami(odplouvajici Willson je opravdu hodne emocionalne vypjaty okamzik-mysleno v nejlepsim slova smyslu). Film se nesnazi jen predkladat znamy pribeh ztroskotani na ostrove a vyrovnavani se s tim, ale pod tvrdou kokosovou skorapkou je i neco vic, kvuli cemu se da i zapomenout na ten mnohymi tolik odsuzovany, i kdyz zdaleka ne tak strasny zaver. ()

faraon 

všechny recenze uživatele

Ked idem vzdy do pozicovne a prejdem okolo tohto DVD tak mam zvlastne nutkanie si tento film poziciat...Spomienky z kina: vtip a zufalost a "vynachadzavost" cloveka ma dojali a ohromoli. To iste plati o hereckom vykone T.Hanksa. Takisto sa ma nadchol zvuk a zobrazenie padajuceho lietadla a sekundova zmena "zo vsetkeho" (FEDEX MODERNE LIETADLO) do "nicoho" (palmy ala Beach:). Zaujimave je tiez ze tento film planovali 10 rokov... ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tento film mi naprosto nesedl, krásná scénerie ostrova,ale já se neskutečně nudila.Sice jsem si byla vědomá té konverzace s míčkem, ale ani to nezabralo na můj kratoučký spánek cca 10 minut ovšem ani potom se dlouho nic nepřihodilo. Pointa už byla jasná , co k tomu dodat .Neoslovilo mě to ničím , škoda. ()

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů vůbec. Tom Hanks si za tuto roli zaslouží titul Bůh filmu! Zvládl to skvěle, stejně jako kamera a režie. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Myslím, že som viac než presvedčený, že keby to neutiahol R. Zemeckis s vynikajúcim hercom T.Hanksom v sólovej úlohe, tak film by bol klišé. 3* ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hanks zde předvedl opravu skvělý výkon, ale když to vezmu kolem a kolem, tak na 2 hodiny to chtělo "něco" víc a když za to "něco" dostaneme neustálou reklamu na FedEx, emocionální výlevy na "pana Wilsona" a jako bonus velký návrat za Kelly... No nevím jednoduše jsem očekával více možná by stačilo filmu uříznout tu natahovanou koncovku po návratu Chucka do života a hodnocení by bylo hned lepší. => pouhé 3z5 ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama