Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (969)

jilda 

všechny recenze uživatele

Hanks hraje nádherně, na filmu mi vadí jen konec.Nesnáším rozvleklé a romantické konce, pokud by se film odehrával jen na ostrově, má u mě 5*. Vidět zubařský zákrok bruslí je povinnost! ()

alenka 

všechny recenze uživatele

moc moc se mi to líbilo. koukatelny naturalismus ve mne zanechal pocity, coz se mi u americkyho filmu moc nestava. na druhou stranu ten priserny product placement s wilsonem a fedexem me odrovnaval. wilsona bych byla ochotna prejit, ten aspon odkazuje na sympaticke jmeno, ale fedex mohl byt cokoli jineho, a rozhodne ne realneho. dost nakonec vaham i o 3*, ale prejdu ten trapny konzum a dam 4* ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Zemeckis + Hanks na druhou = Forrest Gump = ***** Zemeckis + Hanks na třetí = Trosečník = ****....ještě větší sólo pro Toma Hankse, který svoji roli zvládl na jedničku, stejně jako Zemeckis, který z naprosto neoriginálního tématu vymáčl asi maximum ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem taky váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Přiklonil jsem se k vyššímu hodnocení, protože jsem se při sledování filmu bavil velmi dobře, i přesto že TV NOVA natáhla stopáž snímku díky reklamám téměř na úctyhodné 3 hodiny a pokusila se tak zmást diváky s horší krátkodobou pamětí a přesvědčit je, že se jedná o předpremiéru seriálu Lost. Hanks byl výborný, roli obětoval i svých 30 kg a pár měsíců života, o které díky tomuto experimentu přišel a zaslouží si za výkon ve filmu jednoho herce aplaus ve stoje. Tohle je klasický odpočinkový nenáročný film. Kdyby všechny měly takovou kvalitu, tak je to fajn :) ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Ďalší film môjho obľúbeného "pána herca" Toma Hanksa, ktorý rokmi zreje, ako dobré víno. Excelentne zahratý príbeh človeka, ktorý je v dobách, keď sme úplne zhýčkaní modernou civilizáciu, odkázaný na seba. Napriek tomu, že skoro celý film vidíme len jeho, vôbec si to neuvedomujeme. Ku koncu si dokonca ani veľmi nevšímame tých ostatných. Neviem inak hodnotiť, ako ***** ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film s dobrým Hanksem ale dost přestřelenou délkou. Nebýt Hankse jdu s hodnocením ještě níž... ()

TheGunner 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak dobrej z hodně velké části díky Tomovi, on ho utáhl na svejch bedrech, nevím kterej jinej herec současnosti by to dokázal zahrát tak jako on, o nikom nevím... ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecká one-man show Toma Hankse. V jeho podání je novodobý Robinson velice přesvědčivý. Jeho výlet z civilizace do technologického pravěku mě prostě dostal. Aby byla jeho proměna ještě uvěřitelnější, tak se na čas přerušilo natáčení, aby Tom Hanks zhubnul a dostal se do formy a ve filmu je to vidět hodně. Po 4 filmových letech ztrávených na pustém ostrově vypadá Tom o dobrých 10 let mladší. ()

Tigran 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks většinu filmu běhá po pustém ostrově, trhá si zub, povídá si s míčem Wilsonem , staví si vor... Ale nuda to není! Je to jeden z nejlepších filmů s Tomem Hanksem. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je dle mého ten nejlepší herec, jaký kdy hrál. A zde to jen potvrzuje. Nemusí klidně třičtvrtě filmu mluvit a i přes to je jeho výkon maximálně přesvědčivý. Mimochodem u scény, kdy přijde o "kamaráda" Wilsona, mi vždy ukápne nějaká ta slza. :) ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější trosečník co jsem měl možnost vidět. Tvůrci si odvážili do toho zakomponovat i malý příběh, který tomu dodal trochu grády a potom stačilo prostě a jednoduše nechat vyniknout Toma Hankse. Skvělý výkon, jenom díky němu je tento snímek hodnocený tak jak je. 75% ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

To nejlepší zpracování tématu "ztroskotání na ostrově" jaké jsem měl možnost vidět. Vždy když si vzpomenu na tenhle film, první slovo které mě okamžitě napadne je - Wilson :) Tom Hanks v perfektním filmu, který stojí pouze na něm. Moc toho sice nenamluví, ale o to je film krásnější. Scéna kdy Tom ztrácí svého Wilsona je tak silná, tak dojemná, zkrátka nedá se na ní zapomenout. Jen více takových filmů kde nám herci předvedou jak umí hrát. ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ačkoliv scény mimo ostrov mi příliš neseděly a nebýt Toma Hankse, bylo by to i příliš dlouhé. P.S. SPOILER ALERT - To s Wilsonem bylo tedy dost kruté. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama