Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (968)

Mr.Shock 

všechny recenze uživatele

Má to něco do sebe. :) Někdo kritizuje konec filmu - když mu žena nechá auto... Mně to naopak přijde docela hezké :) Přece jenom ho měla hodně ráda a dost ji vzalo, že se ztratil... Možná trošku kýč, ale proč ne. :) ()

Filipmachi 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, postavit celej film jen na jedné osobě, a podařilo se. A pak prej že člověk nemůže ztroskotat jak Robinson. Moc nemluví, jeho kamarád Willson taky nemluví, ale přece mě ani na okamžik film nezačal nudit. BRAVO :o) ()

Jebak8 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, ve kterém jeden herec dokáže více než v jiných celé obsazení filmu. Tom Hanks musel této roli hodně obětovat(napřed deset kilo zhubnout a poté je zase nabrat) a jeho výkon je opravdu obdivuhodný. Líbilo se mi zobrazení samoty a potřeba kamaráda, Willson byl dojemně smutný...Na tomto filmu jsem byl ještě jako dítě a z kina jsem si odnesl silný zážitek, který se opakoval i při opětovném shlédnutí v televizi. Vřele doporučuji:) ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím k nedávným leteckým katastrofám, které obletěli svět (myslím letadla Air France) mi pád letadla navodil docela napříjemný pocit, přestože jsem snímek viděl poprvé už před několika lety. Následuje herecký koncert Toma Hankse a pana Wilsona :) a divák se při něm ani na okamžik nenudí. ()

johnson 

všechny recenze uživatele

Hanks opět dokazuje, že zahraje snad všechno. Skromný příběh s úžasným provedením. Jak zde již někdo zmínil, větší pozornost mohla být věnována jeho přispůsobování se přírodě a ne ukázát začátek a bum o pát let dopředu. Kromě tohoto malého detailu a až moc hollywoodského konce perfektní film s vynikajícím Hanksem. 4 stars. ()

pavliCZECH 

všechny recenze uživatele

Ze scény, kdy kolem Toma Hankse pluje obří velryba, mám dodnes noční můry. To samé platí o jeho autodentistických pokusech. Musim dát 3,jelikož mě film opravdu nijak zvlášť nenadchl. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Za nezlomný výkon Toma Hanksa. Za jeho premenu kvôli tomuto filmu. Za novo objavený nástroj pre dentistov. Za nádherný otvorený koniec. Nič nie je stratené ... A za Wilsona .. promiň, Wilsne. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Do posledního detailu dotažená robinsonáda. Hanks jako vždy perfektní. Scénář nápaditý a přestože se jedná o přáběh ztroskotance který tráví pět let na pustém ostrově, je film nabitý jakýmsi samotářským napětím... ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Bože, snáď pri žiadnom filme neplačem tak, ako pri tomto. A to najmä pri scéne keď Hanks stratí pána Wilsona. S tou prenádhernou hudbou roním krokodílie slzy. Namále som mal už keď sa Hanks dostane za megavlnu a nostalgicky sa obzrie za ostrovom, ktorý bol jeho domov niekoľko rokov...A páči sa mi aj tá myšlienka, že keď raz človek stroskotá na ostrove, a vráti sa do civilizácie, dá sa čakať, že bude stroskotancom aj tam. Sever, juh, východ, západ? CAST AWAY. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

brr, úplně se stydím dát takový hromadě klišé slušný hodnocení, ale musím přiznat, že natočený to je sakra dobře a zábavně, takže nemůžu jinak... ()

warpcore 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks by kľudne mohol hrať aj žuvačku. Som presvedčený, že aj tak by sme všetci s chuťou žuli ! Výborný film. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Musi byt naozaj skvele pracovat s takymto hercom, ktory do svojej role vlozi celeho seba. Skoro ziadne dialogy, a aj napriek tomu vas toto dokaze uputat. Film, ktory vasej dusi dodava pokoj. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Úvod vyzeral veľmi nádejne, stroskotanec na opustenom ostrove taktiež. Ale potom, ....príliš nudné a príliš dlhé, nejak ma to nechytilo za srdce, sú filmy čo si človek pozrie viac x - tento raz a stačilo, dopozeral som len kvôli koncu, či sa z toho dostane. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Filmová dokonalost...téměř z ničeho, udělat takle moc! Prostě hodíme suprovýho herce na pustej ostrov a uvidíme co se stane. A to co se stalo, mi bere dech!!!! Navíc nejdokonalejší vedlejší postava, Wilson v podání volejbalovýho balónu. Myslim si, že by si Hanks tu třetí zlatou sošku určitě zasloužil. ()

JuniorSrky 

všechny recenze uživatele

Především zásluhou Tomova výkonu a jeho bezmeznému odevzdání pro roli, jsem měl pocit, jako když se jedná o natáčení skutečného příběhu skrytou kamerou... Krásná rozmluva s divákovou duší, emoce explodovaly jakmile začal hrát úžasný soundtrack Alana Silvestriho a Wilson odplouval nenávratně na širé moře.[90%] ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama