Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (969)

bonita69 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu vzal za srdce. Tom Hanks až neuvěřitelně zahrál svoji postavu kvůli které musel mimochodem několikrát zhubnou a opět nabrat. Jenom tím vším dokázal že v dobrém filmu nemusí být tolik dialogů ale záleží na tom jak to herec podá. Stručně jde o originální snímek, nabitý emocemi který si člověk musí zamilovat. ()

dusa77 

všechny recenze uživatele

Filmy,které jsou postavené na jednom herci jsou určitě něčím výjmečným ( myslím samotřejmě ty povedené ) Tom Hanks určitě výjmečný herec je a Trosečník je tím důkazem - 138 minut a žádná nuda.Zemeckisova režie opět nemá chybu,pro mě jasných 5 hvězdiček. ()

najby 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu jsou nejzajímavější právě ty záběry, které nejsou vidět: vrátí se Helen Hunt k Hanksovi? jak Hanks přežil vlastnoruční vytržení zubu bez umrtvení? a co sakra bylo v tom balíčku?! Jinak celkem zajímavý film o tom, co všechno jste fyzicky i psychicky ochotni podstoupit, abyste se vrátili do civilizace. ()

Mathyen 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh plný silných emocí beze slov, unikát a veledílo, koncert jednoho herce, (plný počet neztrhá ani ten FedEx)10/10 ()

Anaheim 

všechny recenze uživatele

Perfektní výkon Toma Hankse, už jenom proto se na film dá kdykoli koukat znovu. Klidně bych na oskara nominoval i pana Wilsona :) Mě ten konec nevadil, i když se dal očekávat a pro někoho to bylo zbytečný. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Pro mě je prostě Tom Hanks jedinečný herec. To, co tady předvedl by asi zvládl málokdo. Jeho mimika a pohledy jsou výkon sám o sobě, on vůbec nemusí mluvit. Velké uznání patří rovněž režisérovi, kameře a v rozhodně neposlední řadě scénáristovi Wiliamu Broylesovi (díky za vytvoření Wilsona ;) ). Velký kus práce a velký film. Rozhodně stojí za to. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Sorry,je to sice strhující one man show Toma Hankse,ale já jsem nikdy neměl rád němé filmy.A tohle k nim má dost blízko.Takže:za vidění to stálo,ale jen jednou. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Já jsem se naprosto výborně bavil, Tom ve mě dokázal vyvolat chuť ocitnout se také na opuštěném ostrově - třeba na týden. Výbornej snímek. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Neviem si pomôct ale takúto som mal predstavu o tom filme a presne to ma trápi aj keď neviem presne prečo. Mimo toho to je vynikajúci originálny film s famóznym Tomom, ktorý zahral celý film prakticky sám. ()

fininka 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější část, jak mu uplaval ten balon.... :( Jinak moc hezky zahrané, ani se mu nedivím, že se mu po letech do civilizace už ani nechtělo.... ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejvíce emocionální film jaký jsem viděl. Žádné love story a přesto ten pocit, jak mu mezi prsty proklouzla láska, čas i život mě pokaždé dožene s slzám. Nejsilnější momenty jsou ty nejobyčejnější. Nemůžu samozřejmě zapomenout na neuvěřitelnou práci Alana Silvestriho. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Nejlepším hercem i nejvíce zapamatovatelnou postavou je tady paradoxně pan Wilson, v rámci "robinsonovek" je to ale i tak spíš silný nadprůměr. Je zde jakási snaha o realističnost, což se cení (patnáctipatrové bambusové rezidence v lijánách už prostě nikoho neosloví). ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama