Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (969)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, kde se překvapivě během té dlouhé stopáže nic zvláštního neděje. Celé to drží nad vodou (nebo na ostrově) Tom Hanks a bez jeho hereckých kreací a autentických vousů by to byla asi docela nuda. Kdo čekal ze spolupráce Zemeckis/Hanks dalšího Forresta Gumpa, ten musel byt pořádně nasraný. A když tak nad tím přemýšlím ani ten Forrest Gump nebyl takový dement aby si trhal zub bruslí. ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

kdyby to bylo kratší, tak by to bylo si myslím lepší, ale jinak zajímavý snímek s úžasným Tomem H..... až nyní jsem to viděla prvně a vím, že mi to do konce života stačí, ale určo to stojí za shlédnutí... ()

Poga 

všechny recenze uživatele

Viac sa úplne nevydarenu poslednu 15minutovku filmu dát nedá. Ta všetko čo bolo predtým dobre, celkom pokazi. Takže nakoniec len priemer 60 % ()

lubica1995 

všechny recenze uživatele

Dokonalo natočený film. Vytrhnutie zuba som prežívala s ním, (ach Wilson) keď sa stratil a odplával mu, akoby stratil najlepšieho priateľa. Všetko som s ním prežívala a po závere som mala zmiešané pocity.Nakoniec som to predýchala......( asi jej prirýchlo tikali biologické hodiny a tak jej treba). A vlastne to skončilo bohovsky. ()

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks to prostě umí. Když si vzpomenu na tenhle rok kdy se do kin dostaly filmy jako Gravitace, či Vše je ztraceno, ve kterých se toho také moc nenamluví, tak si říkám jak strašné to byly díla ve srovnání s Trosečníkem. Možná je to kvůli mé úchylce, pokud jde o přežití v přírodě, nicméně tento film můžu vidět 100x a stejně vždy prožívám vytrhávání zubu jak kdybych to viděl napoprvé. ()

Seymour 

všechny recenze uživatele

Wislon sa stal legendou, pomaly ako tento film. Malokto natočí takéto ukážkové survival-drama a udrží diváka 143 min v očakávaní. Hanks je vo filme úžasný, všetko mal na ramenách a geniálne to podržal. Keby je tam iný menej skúsený herec, možno by tento film každý prehliadol. Klobúk doľava. ()

Dobstaf10 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenc Tom THanks (Chuck) na pustém ostrově čelí samotě, žízni, hladu a pocitu beznaděje. Po nevydařeném pokusu o sebevraždu mu do života přichazí psychická podpora v podobě volejbalového míče mr. Willson. Roky běží a Chuck dělá vše pro to aby zase mohl být se svou ženou Kelly, která už bohužel přestala věřit v jeho návrat a žije nový život. ()

Baik 

všechny recenze uživatele

Film o muzi kteří ztroskota na ostrove...reknete si to uz tady bylo napr. Robinson Crusoe apod. bohužel ten mel aspoň Patka...Po 10minutach si reknete ze tohle bude naprosto jiné. Tom Hanks,Helen Hunt vynikajici hudba a neposledni rade kulaty kamarad Wilson. U malo kterého herce by jste cekali ze behem filmu nabere 15kg a shodi 30kg kvůli verohodnosti...uzasny film na pekny vecer. Kdyby se dalo dat vice hvezd hned bych dal ()

lukyna 

všechny recenze uživatele

Když mu uplaval Wilson, myslela jsem, že z toho nebudu. Film o tom, že pokud má člověk přežít, musí mít naději, musí věřit, někdy znovu ztratit, aby našel něco nového. Není to tom , jak sám přežít na opuštěném ostrově. Je o snaze člověka přečkat různá úskali osudu. Ať si zdejší cynici říkají, co chtějí, brečela jsem. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ho měl radši, nyní v něm zase objevuji další skutečnosti, které jsem tehdy neviděl a vidět nemohl, i tak bych fil, neoznačil za excelentní či skvělý, u mě je ,,jen" dobrý. Ne že by byl v něčem špatný, ale jako celek mě zkrátka nenadchl. Proto si u mě bez rozpaků zaslouží 4*. ()

ToMY_SMOG 

všechny recenze uživatele

Vztah člověka s míčem, nikdy neměl takový smysl, jako v tomto vynikajícím filmu. Zřejmě každý z nás, alespoň někdy zapřemýšlel, jaké by to bylo, kdyby zůstal někde na ostrově zcela sám. Zvládli bychom to alespoň z poloviny tak dobře, jako Tom Hanks? Nebo snad tak výborně, jako tento film zvládli jeho tvůrci? Laťka je totiž vysoko a trosečník se stává i díky perfektního hereckého výkonu filmovou klasikou, jenž v člověku zanechá spoustu pocitů. NEČEKANÁ UDÁLOST -> 9/10 => 5* ()

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

NEUVERITELNY FILM..!! az na "liecbu" korculou som vsetkemu uveril. taky film sa podari natocit raz za patdesiat rokov...! aj vdaka Tomovi Hanksovi. videl som ho uz X krat a nemam pocit ze by som sa ho prejedol... ()

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jestli má Hanks nějaký blbý film, ale tenhle k nim vážně nepatří. Krásný a smutný snímek o tom, jak přijít o všechno kromě vlastního života. Velké introvertní dík za převážně mlčící scény a vychutnání zvuků ostrova. Konec mi nevadí, naopak si myslím, že právě rozuzlení vztahu - toho jediného, co trosečníka udržovalo při životě - je zásadní, stejně jako poslední scéna na křižovatce. Navíc je zajímavé, jak se mění divákovy pocity - když jsem to viděla v pubertě, nechápala jsem, proč o Kelly nakonec nebojuje a proč Kelly neuteče od manžela, protože přece láska, bláblá. Po 15 letech to chápu naprosto přesně. A Wilson je jediný volejbalový balón, kvůli kterému jsem kdy brečela. ()

valdakubik 

všechny recenze uživatele

Cely film v podstate s jednim hercem a s volejbalovym micem. Celou sem netrpelive cekal jak to skonci. Film jsem videl asi petkrat a pokazde me bavil. Pro me 93 procent. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v čem hraje Tom, tak to smrdí :o) Oskarem, nebo jinými cenami, přinejmenším fantastickým filmem. Je to koncert pro jednoho herce, který možná některé faninky zklame jeho konec bez hapy endu. Mě se Tomovi filmy líbí téměř všechny které kdy natočil, teda na ty mladší se na některé koukat nedá :o) a proto, kdo máte rádi tohoto skvělého herce nebo máte rádi Robinsona Crusoea tak neváhejte a s chutí si tento film pusťte ()

Paja1215 

všechny recenze uživatele

Opět skvěle odehraná role Toma Hankse,byla radost film vidět. Fascinovalo mě jak je člověk schopný přizpůsobit se extrémním podmínkám a hlavně nezešílet z dlouhé samoty. Podle mě film,který by měl každý aspoň jednou za život vidět. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama