Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pečlivý a energický Chuck Noland je zaměstnán u známé společnosti FedEx, která rozváží poštu po celém světě. Díky tomu žije velmi rychle. Jeden den je v Rusku, vzápětí pár hodin stráví ve Francii. Pro samý spěch si vlastně ani nedokáže užívat života. Práce Chucka okrádá o tolik času, že si se svojí důvěrnou přítelkyní Kelly dokonce předává vánoční dárky v autě na letišti. Když za několik hodin opět letí z Ruska zpět do Ameriky, letadlo FedExu s piloty a Chuckem nečekaně havaruje. Katastrofu a pád do moře přežije pouze Chuck, kterému se s malým člunem podaří dostat na neznámý ostrůvek. Po prvním šoku začíná po vzoru Robinsona Crusoa na stromě odškrtávat dny, při životě ho drží láska ke Kelly a naděje, že ho v krátké době někdo objeví… Dobrodružně laděný příběh o nezdolné lidské vůli nevzdávat se a bojovat o svůj život a své sny – natočil úspěšný hollywoodský režisér Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti I-III, Forrest Gump, Pod povrchem). Přípravy na filmový projekt začaly už někdy v roce 1998, kdy Tom Hanks o napsání scénáře k tomuto projektu požádal Williama Broylese Jr. (scenáristu Apolla 13 a Forresta Gumpa). Při jeho filmové realizaci pak musel podstoupit drastickou dietu a v průběhu přerušeného natáčení, za několik měsíců zhubnul o dvacet kilo. Tím působivěji pak předvedl proměnu z výkonného workoholika na polodivokého trosečníka se sklony k šílenství. S jeho skvělým hereckým výkonem film stojí i padá. Za ztvárnění Chucka byl Tom Hanks v roce 2000 oceněn Cenou kruhu newyorských filmových kritiků (nejlepší herec) a Zlatým glóbem (nejlepší herec v dramatu). Úlohu jeho přítelkyně Kelly Frearsové vytvořila Helen Huntová (Dr. T a jeho ženy, Lepší už to nebude, Po čem ženy touží). (Česká televize)

(více)

Recenze (968)

sako44 

všechny recenze uživatele

Zase jednou mě chytl TOM HANKS. Co k tomu dodat, než jsem se na to podíval, tak jsem si v duchu říkal, jestli to má vůbec cenu, když už jsem to párkrát viděl. No, a ono mě to zase bavilo. Prostě, ONE MEN SHOW! ()

Martineq15 

všechny recenze uživatele

Tento film je o jednom herci a to je pan herec s velkým H, TOM HANKS, a né jinak. Není co dodat, je málo herců na filmové scéně, kteří toto dokáží. ()

Linduna 

všechny recenze uživatele

film byl skvělý. takové novodobé pojetí Robinsona. nevím proč, ale neskutečně mě dojala část, kde Wilson nedopatřením odplaval na moře a Tom se ho se slzami v očích pokusil zachránit. bylo tu i několik celkem vtipných momentů. například radost z prvního rozdělaného ohně. bylo mi ho opravdu líto v moment, kdy on celé ty roky bezmezně miloval Kelly a když se vrátil, měla někoho jiného. líbilo se mi, jak doručil ten balíček a dodal, že mu zachránil život... ()

Pekram 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, ale skoro celý bez hudby :D. Jinak co mě opravdu dostalo byla t naprosto trapná velryba s lidským okem co okolo Toma Hankse plula, když razil domů na voru. To byl opravdu masakr. Jinak povedený. ()

mmiri 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nebýt Toma Hankse a jeho mistrovského výkonu byl by ten film možná docela nudný, ale ačkoliv se mluvené slovo vlezlo na pár stránek scénaře, tohle byl bezesporu jeden z nejhezčích filmů, co jsem kdy viděla. A i když byl film dlouhý a ve velké části se nemluvilo, tohle je film, který mě prostě baví..... ()

Chobotano 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle vydařeným kouskem si u mě Robert Zemeckis i Tom Hanks polepšili své renomé značně pošramocené Forrestem Gumpem. Bravo! ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Wilson & Fed Ex a hlavně Hanks mi v tomto filmu přirosli k srdci... Nemůžu dát jinak než za 5 hvězd. Kdo jiný by dokázal utáhnout dvě a půl hodiny dlouhý film, kde se nemluví a je zde prakticky obsazená jen jedna role? Ano, pouze Tom Hanks! Smekám ()

fifotron 

všechny recenze uživatele

Rušný začiatok absolútne nezodpovedá deju ktorý sa bude odohrávať. Bravó Tom, opäť si ukázal svoje herecké majstrovstvo. Aby jeden človek ťahal takú dlhú dobu prakticky bez slov a tak zaujímavo, ešte jedno veľké bravó! ()

pajjaH 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je pan herec, utáhnout skoro celý film sám a přitom nenudit..Palec nahoru, jinak to nemá moc cenu komentovat, to se musí vidět. ()

romulus777 

všechny recenze uživatele

Príbeh muža,ktorému sa jedného dňa otočí život naruby.Dostane od života takú facku,že polovicu filmu nedokáže povedať ani slovo.A to je ešte rád,že prežil leteckú haváriu.TH predviedol taký herecký koncert,že mu uveríte doslova VŠETKO.Vôľa prežiť sa nesie celým týmto originálnym dielom aj keď táto Robinsonovská téma bola už veľakrát spracovaná.Minutáž filmu je síce nadštandardná,no divák sa ani na chvíľku nenudí.Vždy sa k tejto snímke rád vrátim. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Docela realisticky natočený snímek o trosečníkovi,co si musí poradit se samotou,s nepřízní počasí a s jediným,s kým se může povídat je míč. Nenudila jsem se,na film se příjemně koukalo a přitom se tam ani moc akce nedělo,což bych u takového filmu čekala. Skvělé hudba jako bonus :) ()

Mischak 

všechny recenze uživatele

Trosečníka jsem si oblíbila až na potřetí shlédnutí, teď je u nás v rodině jedním z mála kultovních smímků, co máme rádi. Kamarád: Wilson! Tom Hanks tak nějak hraje pořád stejně, ale vždycky vytasí nějaké eso a to se mi na něm líbí. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Excelentní Hanks dokáže většinu filmu skvěle utáhnout sám, nepotřebuje žádného Pátka (pardon, on má pana Mičudu). Pokus o filozofické prozření a konec filmu bohužel excelentní fiml trochu pokazil ()

WerRysS 

všechny recenze uživatele

Výborný film!! Je tam skvělá ukázka,jak přežít na ostrově :-)) Jsem ráda,že se vrátil domů v pořádku ;-) ()

BERBEROS 

všechny recenze uživatele

Novodobý Robinson. Je to opravdu skvělý film a doporučuji! Kopice srandy a i (jak už tomu ve filmech s Tomem Hanksem bývá) smutný závěr. ()

Jameson99 

všechny recenze uživatele

Hanks je jako vždy skvělý a v roli Chucka Nolanda působí velmi přesvědčivě. Děj je také zajímavý. Hlavně Chuckovy nápady a využití fedexových balíčků k přežití na ostrově. Scéna s vyražením zubu bruslí mě přinutila chodit pravidelně k zubaři. Mr. Wilson se stal nejznámějším míčem stříbrného plátna (možná i světa). Jen škoda, že se nikdy nedozvíme, co bylo v tom posledním balíku. Ze všech filmových survivalů je Trosečník jedním z nejlepších. ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

Očekávaná filmová událost – Rodinný film

13.02.2016

Drama vypráví o manželích (Vanda Hybnerová a Karel Roden), kteří se vydávají na vysněnou plavbu do Karibiku a doma zanechají dvě nedospělé děti (Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec). Nepřítomnost rodičů… (více)

Reklama tisíckrát jinak

Reklama tisíckrát jinak

07.07.2006

Product placement znáte všichni, a nejvíce z našich filmů, kde se autorům prostě nějak nedaří jej přirozeně zakomponovat do děje. Ovšem v amerických filmech, jako i v některých jiných ohledech,… (více)

Reklama

Reklama