Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Chorec

Chorec (hodnocení, recenze)

Začátek je zbytečně kýčovitý, tu smrt otce bych oželel, pouštěl jsem zrychleně. Pak jak dojdou ke kontaktu, tak to začne být skvělé. Zpráva, jakou obrdží je od mimozemšťanů dokonalá, narozdíl od těch sraček co reálně lidstvo posílá ve Voyagerech, na Měsíc atp. Konec ale opět trochu sklamal. Když existuje jednodušší řešení, jak je rozsoudit, a to experiment zopakovat, když celé zařízení pořád mají.

MasterD

MasterD (hodnocení, recenze)

Film, který nedává odpovědi (ani nemůže). Čekal jsem něco víc.

Lasskoun

Lasskoun (hodnocení, recenze)

od ČSFD p-osel
Milý uživateli, tebou zaslaná zajímavost k filmu Kontakt (1997) byla zamítnuta z důvodu:
zaslaná zajímavost byla shledána jako nepatřičná

Text tebou zaslané zajímavosti:
Chyba ve filmu: V rozhovoru na palubě letadla mj. S.R.Hadden (John Hurt) také zmiňuje, že "malá Ellie byla velmi nadaná a střední školu dokončila v 10ti letech, o dva roky dříve, než je běžné", což je však v nesouladu se skutečností, jelikož v USA se studium středního stupně (tzv. („Middle school", „Junior high school") ukončuje ve 13 až 14 letech.

na příspěvěk reagoval Badmaniak, Braveheart

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Ceberus

A na tenhle kyd musim taky odpovědět. Všimni si, že nevybírají na základě náboženského vyznání, ale na základě víry. Což je pak s prezentací lidské rasy pravda, protože drtivá většina lidské populace věří ve Vyšší moc, Boha, Stvořitele.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Pro mě srdcový film. Viděl jsem ho před lety jako agnostik a nyní jako věřící člověk a z obou pohledů to má něco do sebe.

 

Co ale na filmu vidím za mínusy jsou nelogičnosti tak velké, až to kazí dojem filmu. Vědecké věci jsem schopen odpustit (astrofyzik by u filmu protáčel oči co chvíli), ale to, že experiment nezopakovali je fakt kiks. Launcher celej, kapsle celá, za pár šupů tam můžou lidi posílat i dva denně a porovnávat zážitky. A oni se tam radši hádají a soudí o pravdivosti. :)
Film ale beru spíše jako filosofický než jako "sci-fi" a tak mi to tolik nevadí, ač poslouchání a studium EM vlnění z vesmíru probíhá fakt jinak. :)

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

Chtěl bych se zeptat někoho, kdo četl knihu, jaký je v ní závěr, jestli je jiný než ve filmu. Děkuji (ano jsem línej, si ji sehnat a přečíst)

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

chyba ve filmu (v dabingu): kdyz je Ellie v posteli s Palmerem, rekne mu, ze otec zemrel, kdyz ji bylo 8 let. Pozdeji v letadle u Heyse, ji tento rika jeji zivotopis, ze se narodila v roce 1969 a otec zemrel na infarkt v roce 1974. Pokud umim pocitat, byloji tou dobou ne 8, ale 5 let.

na příspěvěk reagoval Duncan66

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

Začal som čítať knihu a musím povedať, že je omnoho lepšia ako film. Čo je škoda, mohli sa s filmom trošku viac pohrať. Navyše je tam dosť veľa dejových nezrovnalostí. Napríklad vo filme je Drumlin ako vyslovene zmrd ktorý jej hádže pod nohy polená a v knihe je to človek, ktorý jej pomáha a nabáda ju k väčším výkonom. Aj v knihe nie je toľko zapálená do výskumu ako vo filme. Tiež z filmu mohli vyhodiť vatu v podobe Joss Palmera, ktorý tam v podstate bol zbytočný a nahradiť ho tým, ako vznikla aliancia "Spoločenstvo správy", kedy začali mocnosti sveta spolupracovať. Tá kniha je prepracovaná, že by to bolo kľudne na seriál. Čo je však blbé, že ono si treba vybrať, že buď kniha, alebo film. Obe moc dokopy nejdú, pretože je tam veľa rozporov. Takže z osobnej skúsenosti, ako fanúšik filmu odporúčam sa na film radšej asi vykašľať a prečítať si knihu, ktorá stojí za to. :)

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Knizka taky neni spatna, misty na muj vkus moc popisna a rozvlacna (preskakuju :-), ale i tak moc dobra, doporucuju :-)

palox

palox (hodnocení, recenze)

tak toto bola gycovita teplosina zlozena z jedneho klise vedla druheho

beckovy The Arrival je podstate lepsi

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

V zaujímavostiach o filme je chyba. Viď tu: "Předlohou pro postavu doktorky Arroway byli dva průkopníci radioastronomie ze 30 a 40tých let 19. století, Grote Reber a John Kraus." Nie je to tak. Predhlohou pre Ellie Arroway bola americká astronómka a zakladateľka SETI Jill Cornell Tarter.

na příspěvěk reagoval MartinezZ

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Viděl sem to teďkom už po x-té a stále ten film neztatil nic ze svého kouzal. Těch 5* hvězd je zcela zasloužeých.. !

Ceberus

Ceberus (hodnocení, recenze)

Když se komise ptala Eleanor, zda věří v boha, zajímalo by mě, jak by pokračovali ve výslechu, kdyby se jich zeptala "ve kterého z těch tisíců vymyšlených myslíte?" Vybírat kandidáta na základě náboženského vyznání je stejná zhůvěřilost, jako vybírat na základě barvy pleti. Podle takového laciného klíče většiny by měl vlastně letět Číňan a určitě by to neměl být vysokoškolsky vzdělaný člověk - ten přece nereprezentuje většinu lidské populace. *sigh*

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

prilis dlouhe, moc ukacene, bez akce, chuti ci zapachu.... nejnudnejsi scifi co jsem kdy videl

tomeek

tomeek (hodnocení, recenze)

Proč je jako první uvedená v hercích Jena Malone, když hlavní herečka je Jodie?

ElizabethQ

ElizabethQ (hodnocení, recenze)

Nádherný film! Po dlouhé době snímek, který mě dostal, něco jako Svět podle Prota. A že by věda a víra stály proti sobě? Spíše se někdy nádherně doplňují ;-) Jako třeba v tomto případě...

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Po prvním shlédnutí se mi scéna na tropické pláži naprosto hnusila, přišla mi laciná, ale časem mi došlo, že o tu vůbec nešlo. Mám rád tenhle film, tím zvláštním druhem lásky, kdy při každé vzpomínce pocítím hřejivý pocit u srdcea klid. To není málo.

MIGHTTREE

MIGHTTREE (hodnocení, recenze)

Stále a dokola mi připomíná, jak málo toho víme. Jsou jisté informace, které jsou nám zatajovány a jednou i na ně dojde.

x-davidek

x-davidek (hodnocení, recenze)

Tenhle film sem jedním soustem zhltl. Zjišťuju že cestování v čase atd, je Zemeckisova specialitka. Už od mala mám strašně Návraty do budoucnosti. a to uplně všechny 3 díly ale tohle je něco co je položeno uplně na vrchní poličce aby to dětičky nezničily. Výborné výborné a ještě jednou výborné. Ten kdo má rád "Návraty" tenhle film bude milovat, du si to pustit ještě jednou. :-)

Eilean Donan

Eilean Donan (hodnocení, recenze)

Na hutné jadro sa nabaľuje presvedčivá myšlienka a pojednávanie o veciach, ktoré sú "vysoko" nad nami... pre mňa úžasný zážitok

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Místy je film zbytečně zdlouhavý, ale po psychologické a dějové stránce byl velice zajímavý, když se podíváme na sebe, jak jsme nicotní okolnímu vesmíru.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

zaujimavy a putavy filmecek, pravda je vo hviezdach 4*

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Videl som to asi pred rokom hlboko v noci.. a nemohol som ísť spať, kým som to nepozrel... A teraz keď som si na to spomenul sa nemôžem dočkať kedy si to znovu pozriem.. Takéto filmy ma neuveriteľne bavia...

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama