Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Recenze (824)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

12 let se mi tenhle film vyhýbal ale ke kontaktu s Kontaktem naštěstí došlo... Strašně mile mě překvapila ta lehkost, nenásilnost, žánr netíhne k avizovanému sci-fi.. ba naopak. Dokonce jsem se sám sebe ptal kolik té "fiction" tam vlastně bylo... Film je o přesahování hranic, pohledy do dálek, kam ještě nikdo nedohlédl, plný otázek s menším počtem odpovědí ... Podívejte se na to ;) ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení,ale mě ten příběh za "koule" nechytnul! Viděno nedávno v televizi a trochu jsem se divil místnímu hodnocení,ale což 100 lidí 100 chutí! Za mě ovšem max. 30%! ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Určitě film k zamyšlení. Určitě film stojící na výborné Jodie Foster, které podobné role sednou. Jenže takových filmů už bylo víc a tenhle v oné sci-fi rovině poněkud pokulhává - ať už jste fyzik, radiotechnik, elektrikář, příležitostí k trhání si vlasů najdete dostatek. Jsem rád, že film skončil poněkud mysticky a bez zelených mužiků, ale ta snaha působit takovým dojmem bez dostatečného logického pozadí a zároveň "technologicky korektně" (myslím bez nějakého nadpřirozena) je zde až příliš násilná, stojí na vratkých základech. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Na to, že takovéhle filmy většinou míjím velkým obloukem, jsem si Contact docela užil. Rozjezd to má pomalejší a párkrát jsem měl pocit, že je to celé zbytečně natažené, ale vše je provedeno nesmírně precizně a ve výsledku i zábavně. Potěšil příjemný konec i herecké obsazení, takže nakonec za solidní 4*. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvely film o uzasnej ceste ku hviezdam a o tupej malosti ludstva. "Vesmir je tak velky, ze keby bol len pre nas, bolo by to plytvanie miestom" :) Inak skvela doprovodna hudba a vyborna Jodie. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Ten konec mi částečně uzívanou první třetinu snímku naprosto vynahradil!!! A to takovým způsobem že musím dát 5*. Někomu to možná příjde příliš idealistické ale mě podobné vizionářství jakým byl "Kontakt" zakončen nesmírně baví a fascinuje. Navíc Jodie Foster tradičně nezklamala a dokazuje že je profesionálka každým coulem. Její herecký přednes opět na vysoké úrovni. Musím souhlasit že ten příběh jako celek je mírně sentimentální a "uhlazený" jak zde hodně lidí uvádí. Ale na to kašlu! Alespoň tu nejsou okoukané hektolitry krve a celý zbrojní arzenál a může to sledovat celá rodina! Inteligentní a příjemné sci-fi! 5* za 85% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Mě vždycky zamrzí jen ten setiment na konci, který mě až nechutně zmačká, jinak to je dokonalá pozemsko-mimozemská pohádka o naší vypovědi v prostoru a času tohoto vesmíru. Znovu a znovu pár kapek z očních důlků vyteče, snad pro tu pokoru před vším tím, co ještě nevíme a nevím sám jestli bude vůbec čas to zjistit pro lidstvo...PS říkám to stále, lidem chybí vesmírná zkušenost. 85% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

I když by se Kontakt mohl zdát civilním snímkem, který z menší částí je, jeho hodnota je vysoká. Životní výkon Jodie Foster jako protagonistky tohoto filmu Ellie zaslouží uznání. Život zasvěcený hledání kontaktu a její proměna z nevěřícího člověka k věřícímu jsou důležitými aspekty tohoto díla. Bůh je totiž láska a tuto cestu se Palmerovi podařilo Ellie z části ukázat, z části dozajista také její zkušenost s novou civilizací. I přes dlouhou stopáž a lehkou civilnost má snímek vysokou laťku a opírá se o důležité lidské hodnoty s přihlédnutím na pochopení naší existence a uvědomování si toho, proč tu jsme. I přes jednoduchou pointu, kterou pro někoho může tento film vykazovat, se ve finále jedná o velmi cenné poselství, z kterého režisér vytěžil maximum. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5  Inteligentné sci-fi presne podľa môjho gusta. Veľmi dobre spravená na filme bola tá konfrontácia ľudstva s existenciou mimozemskej civilizácie. Bavilo ma sledovať reakcie rôznych skupín ľudí na daný objav. Keď si k tomu pridám skvelú Jodie Foster, ktorú bolo radosť sledovať, tak k dokonalosti chýba iba málo. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Mohu se mýlit, ale přijde mi, že přítomnost McConaugheyho postavy v několika scénách absolutně nedávala smysl. Ale jinak fakt parádní originálně pojaté, myšlenkově podnětné sci-fi s fantastickou Jodie Foster, několika pamětihodnotnými scénami a jedním vyloženě geniálním momentem (hákáč). Nepočítajíc Back to the Future asi nejlepší Zemeckis, co jsem viděl. 9/10 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

On je to velmi zajímavý film, po všech stránkách je to super, až na jednu - a tím jsou efekty - je to prakticky kromě konce bez efektů, takže je to jen vyprávěné sci-fi a i přesto, že to má víc než čtvrt století se mi to sice líbí, ale není potřeba na to chodit do kina, protože to prostě není potřeba. Herci v pohodě, však si Matthewa McConaugheyho vybral samotný Christopher Nolan do Interstellaru, no a Jodie Foster je kvalitní vždycky... Jak říkám kvalitní, inteligentní psychologické sci-fi drama v nekvalitním kabátě (i na devadesátá léta)...80% ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Víc byrokracie a PRkování před božími ovečkami v Emérice, než-li scífko. Extrémně patetický, a to i na rok 97. Sic dvě vyvrcholení za film nastali, kdež nejdřív stáli, a pak už teda stříkali.. stříkala vlastně jen Ellie A. (Jodie F.). Je to jeden z těch filmů, při kterým budete rádi, když si naplníte obývák žrádlem, a pokusíte se do konce filmu absolutně nepřežrat, tím že doufáte, že tam bude co nejmíň nudných scén. Dvě hvězdy za ony dva výstřiky. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Kratšia stopáž by tomuto sfici rozhodne neuškodila. Celé to zachraňuje svojim výkonom Jodie Foster. ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Velice poutavé a napínavé sci-fi. Při sledování jsem se pořád těšil co přijde. Konec byl docela překvapením. ()

newt17 

všechny recenze uživatele

Velký koncert pro lady Fosterovou. To, co udělal Zemeckis pro cestování časem v Návratu do budoucnosti, udělal tentokrát pro filosofické vizionářství scifi filmů. Předvedl jeho kouzlo, aniž by se z toho normální divák zbláznil. ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najoblúbenejším filmov... ono ak to točí Zemeckis a hrá v tom Jodie Foster, tak to inak ani dopadnúť nemôže... ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama