Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Recenze (824)

bolan 

všechny recenze uživatele

Poměrně hezky zvládnuté sci-fi bez mutantů a zelených potvor s jedním okem. Škoda jen, že z toho kapalo tolik medu - ten mistr správňák co dělal do Jodie mě vyloženě sr... ehm iritoval ()

Salmayo 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaná sci-fi, bez nelogických nesmyslů. Skvělá Jodie! ***"To, co činí samotu snesitelnou je kontakt."*** ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi. Dalo by se dokonce říci, že to je můj nejoblíbenější filmový žánr. Když se tedy objeví něco nového, či když "najdu" něco, co jsem ještě neviděl, tak moje srdíčko zaplesá. Stejně tak tomu bylo u Kontaktu. Dle popisu a hodnocení filmu jsem dostal ten onen "must_see_right_now" pocit a tak sem, v nejbližším možném okamžiku, film shlédnul. No ale nalijme si čistého vína, moc mě to nedostalo. Jako drama bych film určitě nehodnotil, thriller možná... s přimhouřením obou očí. Spíše bych to nazval jako - mysteriózní, romanticko-technická family sci-fi movie. Film je v určitých pasážích až moc rozvleklý, přebývají nudné náboženské, amerikanistické, katastrofální, nebo jiné jinak nepotřebné části. Jindy má ale opravdu dravý spád a Jodie je v hlavní roli opravdu skvělá. Konec je prazvláštní, osobně mi nic neřekl. Takže suma sumárum - viděl bych to na solidní 3*. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nedá upřít naléhavost a význam některých otázek, které tento film vznáší. A finálních 45 minut mě velice bavilo, takže to také nebylo k zahození. Bohužel měl filmek na můj vkus příliš mnoho vad. Jednak herci. Neříkám nekvalitní, jen mnou osobně neoblíbení. Fakt nemusim Jodie Foster, ani McConaugheyho a nej kruťák Fichtner měl roli slepce, co byl před kamerou ani ne pět minut. U Woodse nic novýho, ten snad ani nic jinýho než slizouny nikdy nehrál. Na věčnou opozici víry a vědy jsem si zvykl, takže nebudu připomínat, jak některé scény vyzřeli pateticky. Co byl pro mě největší problém, tak nuda. Šílený. Z první hodiny a půl byla hodina a čtvrt na sirky do očí. Jak jsem řekl, ke konci se to rozjelo, ale znova bych na to koukat nechtěl. Troufám si tvrdit, že to zazdila ta romantická linka. Pod tři nejdu, ale škoda no. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Skvelý začiatok, potom dvadsať minút nudy s rozvíjaním charakterov, potom skvelá hodina,iný pohľad na "prvý kontakt" s inou civilizáciou. Ale keď začali ľudia stavať stroj podľa mimozemských návrhov, ktoré nám poslali, tak to už začal byť trošku iný film, než prvá polovica, ale keď už naša hlavná hrdinka cestovala v stroji a prišla na iný svet, stalo sa z toho takmer fantazy. No čo, ale bolo tam aj posolstvo. Kvalitný film, trošku škoda, tej poslednej pól hodiny. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

***bacha na SPOILERY*** Hraje si to na sci-fi, ale ve skutečnosti je to 150-ti minutová metafora pro to, že k otázce existence boha nelze přistupovat vědecky. Taky názor, ale za účelem jeho propagace natočený film mě neoslovuje ... zlomek vteřiny byl pro hlavní hrdinku v její psychedelické kabině jako 18 hodin a podobně jsem si připadala i já při sledování této protahované, velenudné náboženské agitace. Pořád čekáte, co se stane a ono se nestane nic, co by nebylo desetkrát předznamenáno ve "filosofických" diskuzích vedených od začátku. Všechny vedlejší postavy od laskavého New Age pseudokněze, přes excentrického miliardáře až po slizkého oportunistu, co se mermomocí snaží naší hrdince ukrást její místo na výsluní, jsou otravné, jejich role v příběhu předvídatelná. Cestu červí dírou, jak je zobrazená zde, si můžete nasimulovat sami tak, že se sjedete na tobogánu pod vlivem LSD. Navíc se závěrečná otázka dá vyřešit velmi snadno - postavit to znovu a zkusit to na někom jiném. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Výborné, výborné, výborné. Jenom mě bylo neustále trochu špatně z toho, jak politici, vojáci, náboženští vůdci si neustále nárokují být hlásnými troubami a vlastníky pravdy. Tento film naprosto věrně popisuje hlavně toto. Ten čistý křištál vědomí a poznání je vždy bohužel zkalen bludy, tmáři, politiky co se honí za svým ocasem a lumpy všeho druhu. A lidi jim zase dají svůj hlas, bohužel... já chci být Veganka!!! ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre natocene. Scenar je fakt premakany. Pacilo sa mi asi vsetko, aj otvoreny koniec filmu. Jodie Foster som v akcii videl len par krat, v kazdom filme sa mi vsak pacila, ani teraz to nebolo ine. Fakt som jej to vsetko uveril. Pri opise vzdialeneho vesmiru bola dokonala..."They should send... a poet." ()

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

Pokud „sci-fi“, tak KONTAKT s mojí oblíbenkyní Judie Foster. Strašně moc fandím této nadšené UFOmance a jejímu upřímnému hledání pravdy. Pokorně se skláním nad její čistotou duše, kterou neposkvrní ani ve chvíli své největší životní šance cestovat do vesmíru. Ke hvězdám, kam od dětství vysílala svůj hlas a její zrak se často upíral k nebi. Sen její se nakonec uskuteční a při patření na KRÁSU stvoření (láska se odívá do krásy a Láska je Bůh) a následný KONTAKT se mění celý její život. Kontakt je jen pro ni, osobní, neb jen ona byla svým hledáním a opravdovostí na něj připravena. A nedá jej zpochybnit ani při mučících otázkách státní komise. Zůstává pevná ve víře, nezlomná, neodvolá. Dostala DAR, který zůstane v jejím srdci… A všem otevřeným srdcím je jasné, že prožila SETKÁNÍ… *** Zapomeňte na filosofii. Víra a (exaktní) věda nemají s filosofií nic společného. Zde se jedná (opět) o hledání odpovědí na základní otázky života člověka: Odkud jsem přišel, kdo jsem a kam směřuji. Co svět světem bude, stále si člověk tyto otázky bude pokládat. „Nejdůležitější je, že všichni stále hledáme odpovědi“… a kontakty… ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Budovatelské a objevitelské sci-fi, které nemůže nechat chladným žádného příznivce tajemna. Kdo nikdy nesnil o tom, že se spojí s mimozemšťany a nastaruje novou éru pro lidstvo? Tenhle film naprosto dokonale zachycuje nadšení z výzkumu a snahy něco dokázat. Navíc se celkově drží velmi při zemi a citlivě pracuje s tématem malého objevu, který přeroste ve fantastické události. Děj není přeplácaný zbytečnostmi ať už dialogovými, příběhovými nebo grafickými (ač po stránce příležitostných animací nepůsobí levně ani po osmnácti letech) - proto se jeví jako velmi uvěřitelný a sympatický. Celou dobu je téměř nemožné nepohrávat si s myšlenkami na téma "Jak by to asi dopadlo, kdyby se to skutečně stalo?". Geniální sci-fi, které se snad jednou změní ve skutečnost. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak to je docela hustý. Cesta k člověku mnohem složitější než cesta do jiné galaxie... Tak trochu tématicky podobné se Solaris, ale mnohem svěžejší, živější, poutavější. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Jodie předvedla jízdu. Monstrózní ženský herecký výkon. Modrá kukadla plná vesmírného dobrodružství. Do první třetiny jsem si film užíval. Druhá třetina velkolepý potenciál velmi rychle znetvořila do jednoduché stupidní hmatatelné věci / cíle. Ta poslední jde už bohužel k tomu na co diváci před dvaceti lety kýženě čekali. Co na to říct. Hmmm, taky dobrý. Ve spojení s náboženstvím a tímto prapodivným závěrem lze o lecčem vášnivě diskutovat. 7.5/10 ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na které se v TV vždy rád podívám, když náhodou TV zapnu. Má to hloubku a není to jen nějaké povrchní, vizuální sci-fi. ()

snatch 

všechny recenze uživatele

Snad moje nejoblíbenější Sci-Fi, ve které neuvidíte žádné nestvůry a stejně jsou tu chvilky, kdy se vám zatají dech a rozjede srdce (zachycení signálů, teroristický útok). Jodie Foster výborná a přesvědčivá, Matthew McConaughey přiměřeně sladký a James Woods - hajzlík jako obvykle :) ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Výborný film kde vyjmečně kniha je horší jak film. Sci-fi/drama film o životě, víře, naději, smrti a bohu. Ježíšmarjá jako ateistovi se mi votevírala kudla v kapse když jí ve filmu linčovala ta komise. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

neocekavam od kazdeho filmu odhaleni, ale cekani dve hodiny na neco co neprijde to bylo moc:)dve hodiny se buduje solidni atmosfera, ktera vyzniva diky konci nekam do ztracena..konec je neslany nemastny..jako kdyby k tomu filmu vubec nepatril..vubec nevim co si o nem mam myslet..krome toho, ze se mi vubec nelibil..:) ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Pokud jste milovníkem kvalitních sci-fi a nesnášíte rozblemcané a zbytečné scény z růžové knihovny, jděte o dům dál. Nechala jsem se svést místním relativně vysokým hodnocením filmu a řadou dost pozitivních kritik a výsledkem byla nuda, čekání na Godota, moje posměšné šklebení nad populismem USA, překusování řady úplně hloupých a zbytečných scén, nelogičností a poněkud křesťanské agitky ;).. no prostě jsem se nudila a šklebila a nezachránilo to ani pár slušně vyvedených vizuálních efektů ke konci filmu. Ano, dokoukala jsem to.. asi proto, že jsem doufala, že z toho nakonec vyleze něco inteligentního. Zbytečně. ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama