Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Recenze (824)

chrustie 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá, skvěle nastartovaný začátek a dobře rozjeté sci-fi pro mě zase ke konci narazilo. Možná v tom hraje roli to, že si "tam někde" představuju něco jiného a konečný kontakt pro mě byl spíš zklamání. Nebýt toho konce, bylo by to na 5*. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna je geniálna. Rovnako aj celá bádateľská, cestovateľská a konštrukčná línia filmu. Ale tú romantickú si mohol Zemeckis odpustiť - síce do filmu zapadala, ale kazila celkový dojem... (●) ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Konec filmu jsem tak trochu nepochopil... Jo jasně, pochopil jsem co film chtěl "říct", ale pro mě absolutní nelogičnost... Jodie odletí za vesmírným dobrodružstvím a když se vrátí, tak chudák holce nikdo nevěří, že strávila 18 hodin kdesi včudu a div ji málem neukřižovali za to, že tvrdí pravý opak než ve skutečnosti sami viděli na vlastní oči a to je, že tou ohromnou točící koulí jen proletěla během pár vteřin a tím pádem nemohla přeci nic zažít. Co na tom nechápu? Nechápu to, proč když obhajovalo svoji cestu prostě neřekla ať tedy let zkusí i někdo jiný? Nevím, zvláštní prostě. Jinak musím vyzdvihnout herce, jedním slovem skvělý. I do toho inkriminovaného letu neletu je to film výborný. Drží vás v napětí i nejistotě co bude dál, takže bravo. Škoda jen toho konce... ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film - ve svém sci-fi žánru i všeobecně. Zajímavé, akční scény přirozeně akční, pocitovky (očekávání, strach, dojetí) nepřehrávané. Skvělá hudba, kamera, obsazení a hlavně velmi dobrý nápad. Ukazuje to problémy , na které vědci narážejí - Eli ještě mohla být ráda, že ji rovnou nezabili... Adolf z vesmíru, to je opravdu překvapení :-) "Poselství je mírové!" jo, to olympijské hry jsou, až na tuhle jednu výjimku :-)) ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Pozor, obsahuje SPOILERY! Viděno kdysi v české televizi, a už tenkrát jako pubertálního spratka mě tento film dost oslovil. Nedávné znovuobjevení mě jen utvrdilo v tom, že se jedná o jedno z nejlepších sci-fi vůbec. Pro někoho možná dlouhý film, ale podle mě je to tak akorát, protože uvedení charakterů, náhled do problematiky financování "pseudovědeckých" projektů jako je SETI (který skutečně existuje), nepodařený první pokus, a po dalším testu obhajoba že let červí dírou proběhl, ač neexistuje důkaz. Škoda že náhledy do galaxie nebyly během průletu delší. Celý film je postavený na reálných možnostech, že toto se může takhle nějak stát - aneb povinná podívaná pro hledače mimozemských civilizací. Mimochodem Jodie Foster je výborná, a díky tomuto filmu je má oblíbená herečka. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Tohle vynikající scifi mne chytlo hned napoprvé. Jiní tvůrci výmýšlejí světelné meče, alieny, honičky ve vesmírných stihačkách a lejzrové kolty. Zemeckis na to jde - jak jsme u něj zvyklí - od základních lidských proncipů, v tomto případě víry v boha. Hledání boha a hledání mimozemské civilizace je tatáž snaha zjistit co jsme zač, odkud přicházíme, a jaký je smysl naší existence. Mnoho předních vědců, včetně Einsteina, věřilo v boha. Vypadá to sice zvláštně, jakoby k sobě věda a víra vůbec nepasovala, ale je to tak. ()

brtko 

všechny recenze uživatele

Skvelé sci-fi, ale príde mi, že kratšia minutáž by nebola na škodu. Jodie Foster v hlavnej úlohe je výborná. ()

80s Martin 

všechny recenze uživatele

Když ono je to sem tam takový nějaký zbytečně moc sladký a sentimentální.. Nebýt toho, nemusel jsem mít půlku filmu kyselej výraz a ještě bych přidal nějaký ty hvězdy navíc. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Už dávno ma žiadny film tak nedojal, a zároveň nedonútil premýšľať. Nie, Contact nie je o mimozemšťanoch, a v podstate nie je ani o vede - je o viere. Viera ako taká nemusí mať mená, môže to byť viera že je niečo viac než tento svet, pocit, že človek je malý a bezvýznamný, no zároveň jedinečný, precítenie pokory, a prebudenie do lepšieho, nového života, v ktorom vidíme že vlastne vôbec nie sme sami... Nemám čo by som v tomto prípade vytkla. Len podotknem, že cesta Ellie do vesmíru je jeden z najdojemnejších a najsilnejším filmových momentov - za čo je samozrejme zodpovedná najmä Jodie Foster, ktorá svoju postavu dokonale precítila. 100%. ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu moc dobrej. Možná je na mě až moc dlouhej, a hlavně to pro mě nemá zase tak velký DOPAD!! Ovšem je to skvělej film, kterej možná časem vytáhnu na 5*. ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Mám rada tento film. Jodie Foster je skvelá herečka a talent má na rozdávanie. Čo sa týka filmu má veľmi dobre spracovaný scenár a celkovú réžiu. Skvelé sci-fi, ktoré môžem pozerať dookola a neomrzí. ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Zase jeden fantasticky zvládnutý film od pana Zemeckise. Je to asi jedna z mých nejoblíbenějších sci-fi s velmi dobrým scénářem a výzkumnicí Jodie Foster která je prostě neskutečná. Osobně všem velmi doporučuji tento film vidět a to ne jednou. Je zde obrovský prostor pro zamyšlení a ještě dlouho to ve Vás zanechá určitý pocit tajemna. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, typ filmu, kde se dlouho vlastně nic konkrétního neděje ale nabádá nás to, co bude dál, což mám rád, ovšem nic zase tak zajímavého se tam nakonec nestane. Navíc mi tam dost vadil ten náboženský podtext, kdo nevěří v boha, nemůže se zůčastnit této akce... ty vole :-) ... církev není nic jiného než velice dobře propracovaný byznys, o čemž by se dalo dlouze diskutovat, ale to sem nepatří. Celkově průměrný film, který určitě zabaví, ale mě ho stačilo vidět jednou. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Pecka. Veľmi dobrá gradácia deja a napätia. Postupne sa to nabaľovalo až do veľkého finále. Dosť som sa obával celého rozuzlenia lebo nie vždy scenáristi zvládnu takéto epické konce. Výsledok bol ale prekvapivo, mimoriadne dobrý. K priblíženiu dokonalosti by som odstrihol posledné minúty stopáže po McConaugheyho príhovore novinárom. Absolútne zbytočné scény a informácie. Grafika bola stále fajn, nijako mi nebila do očí. Samozrejme, super herci. Tak isto ako pri Interstellar, láka ma dať plný počet ale nechám si to až na ďalšie pozretie. edit (20.03.2018): Musím zvýšiť hodnotenie na päť hviezd. Veľmi ma bavila celá tematika a načrtnuté filozofické otázky. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Tento film sa proste musí páčiť každému kto s úžasom vzhliada k oblohe a hlavou sa mu premieta množstvo otázok. Jodie Foster hrala rolu zanietenej Ellie dokonale, nikdy som ju nejak nemusela, ale v tomto filme som sa do nej tuším zamilovala. To ako jej svietili iskričky v očiach, keď hovorila o vesmíre a ako zanietene si išla za svojim snom ma dostalo :) Jednoducho veľmi dobrý film, na to, že nejaké mini spešl efekty sa mihnú vlastne až na konci filmu, zaujme práve myšlienkou a filozofovaním o nej z rôznych uhlov pohľadu. Práve toto chýba veľkému množstvu dnešných blockbusterov, ktoré sú vo veľkej miere len o wau efekte a pozlátku a pritom obsah nikde....... ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama