Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Recenze (824)

Lucky Boy 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělanej film, především bych vyzdvihl Jodie Foster která Ellie zahrála úžasně. Co se týče příběhu, ten už je z původní knihy předělán na průměrnou masovou, někdy až malinko kýčovitou podívanou, ale komu by to vadilo!? Snad jen lidem kteří si nedříve přečetli knihu jako já. :o) Příběh se od knihy která se mi nečetla zrovna nejlépe malinko liší, ale řekl bych, že když to podtrhnu a sečtu tak výsledek byl celkem stejný, avšak setkání se svým odcem a rozmluva samotná je v knize daleko, daleko zajmavější a řekl bych i propracovanější než ve filmu, stejně jako debata na otázku víry a vědy. Takže, pokud vás film nadchl, určittě si přečtěte knihu i když mě tuhle tlustou bichli trvalo přečíst víc jak rok a mezitím jsem přečetl dvě jiné. I přestoto to byla dobrá (v některých ohledech trochu nuná) kniha o poznání lepší než film! :o) ()

charlie.sambora 

všechny recenze uživatele

Tyhle typy filmu já nevyhledávám, ba přímo se jich straním, anžto mě sci fi s jakoukoliv podobou mimozemšťanů nebaví. leč z "donucení" jsem se na film podívala a upřímně žádná sláva. Dvě a půl hodiny nudy. Občas mě něco sem tam zaujalo, ale jinak....škoda mluvit. Příště zas slíbím, že se na něco budu dívat. První půle filmu se ještě jakž takž dala, ale u druhý jsem pomalu usínala. No...co člověk, to názor, že? ()

mrzo 

všechny recenze uživatele

Tento film mám skutočne rád. Je to klasické sci-fi aspoň to čo si pod ním väčšina ľudí predstavuje. Scenár je - a tu si dovolím citovať iný komentár - "chytře napsaný příběh, který působí tak věrohodně, že by se klidně třeba zítra mohl stát" (Lima). Zahralo si v ňom aj viacero iných veľmi dobrých hercov, no Jodie Foster je jednoducho úžasná. Jej postava do hĺbky prepracovaná a komplexná, no pritom stále taká ľudská a uveriteľná - perfektne napísaná aj zahraná a to ako sa jej na konci vráti jej vlastná neschopnosť niečo prijať len na základe viery, lebo iná možnosť nie je, ma proste vždy dostane. Film sa kľudne dá (a asi by sa aj mal) pozrieť viac ako raz (dvakrát, tri krát,…) ()

souleman 

všechny recenze uživatele

Perfektni scénář.Škoda některých momentů ke konci , které jakoby byly přilepeny na pokyn. (myslím ten výslech v kapitolu). 5 hvězdičkové Sci-Fi ()

tommco 

všechny recenze uživatele

Zbaviť to nudných scén, napasovať do klasickej 90minútovky a bola by to celkom fajn sci-fi. Takto som to len prezíval a záverečné posolstvo mi už bolo ukradnuté, tešil som sa hlavne, že je koniec. Zbytočne dlhý film. ()

violik 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh toulat se po hvězdách ve stopách svého ztraceného otce. Najít smysl ve zkoumání vesmíru a hledat stále nenalezené...až jednou...s dojemným koncem v paraléu setkání. Jodie - perfektní výkon ! ()

Kris007 

všechny recenze uživatele

Skvělá, ač na můj vkus moc dlouhá, sci-fi pecka. Mr. Zemeckis ukázal že i tento žánr mu není cizí a že je to pan režisér. Hudba skvělá, ony "zvuky" mimozemské civilizace mi uvízly na dlouhou dobu v hlavě. Technickou stránku filmu a propracovanost, správnost přístrojů které používají a zda-li je to vůbec takhle možné, to si netroufám posuzovat, ale onen klíč k rozšifrování mi přišel moc jednoduchý. Poskládání do 3D matic muselo někoho napadnout a nemyslím si, že první by byl Mr. Hadden :). Jodie podala excelentní výkon a její užaslé obličeje při výletu do kosmu mi otevírali ústa a upřímě - sežral sem jí to i s navijákem! 4*/5* ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi sci-fi film. Dneska si pod timto zanrem filmu kazdy predstavi tuny kovu, nejakou priseru, vybijeni lidi...todle je krasnej, pohodovej film, kterej Vas vtahne. Ma to hloubku, ma to cit, myslenku. Film pro vsechny, kteri v neco veri.. ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

Takhle vysoký hodnocení opravdu nechápu. Na filmu není nic zajímavého, nic světoborného ani nic poutavého. Trochu naivní představa o bohatém miliardářovi, který vyřeší polovinu problémů a celá náboženská rovina filmu tak nějak působí nereálně a možná i trochu přihlouple. Přitom právě zakomponovat do filmu reakce církve na takovýto objev byl rozhodně dobrý nápad, bohužel naprosto nevyužitý. Místo toho po většinu filmu sledujeme rozhodování byrokratů na nejvyšších místech, které je dost nudné a nezáživné. Závěr je pak bez jakékoliv pointy, bez jakéhokoliv vysvětlení, co to vlastně všechno mělo znamenat, k tomu bych měl zmínit dost jednoduché, naivní a přiblblé dialogy . Naprosto zbytečný film, jehož poselství se ke mně jaksi nedostalo. ()

Roach 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláští sci-fi.. posedlá Jodie Foster zachytává neznamí signál z vesmíru a poctivá filozofie může začít. sme ve vesmíru sami? že by ten bůh přeci jen neexistoval? Jodie foster jako nevěřící a pachtící se vědkyně za navázáním prvníko kontaktu s jinou formou života a Matthew McCounaghey jako "kněz" co stojí na straně víry. chemie mezi nimi je neskutečná a to nemluvím o tom že nakonec se rozdíl mezi nima stírá a právě Jodie je ta co se uchyluje k víře zatímco ostatní žádají důkaz. je to vlastně taková malá chytrá záplatka...Jodie sklízí plody své práce a nakonec se vydává mimozemským strojem na 18 hodinovej poznávací zájezd po galaxii aby navázala první kontakt zatímco pro ostatní lidi na zemi je to jen zlomek vteřiny...právě v tuhle chvíli nastupuje otázka zda se to opravdu stalo či to vše byl jen jeden velký podvod nemocného miliardáře a Jodie trpěla halucinací z rány do hlavy při startu stroje....jak to nakonec bylo budete muset zjistit sami :)), ()

Hell13 

všechny recenze uživatele

takhle by mělo vypadat sci-fi.Člověk by skoro uvěřil, že je to realita. Já bych tomu aspoň věřit chtěla:) Kvalitní film, který mě uchvátil. S obsazením Jodie Foster a Matthewa McConaughey měl film naprosto přirozený průběh a nemohu jinak, pro mě 5 hvězdiček jasná volba:) ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Nějak pořádně nevím, co si o tomto filmu myslet, ale jelikož jsem místy propadala hysterickému smíchu nad opravdu ubohými dialogy, rádoby překvapivými poentami, které byly jasné jak facka a naprosto neoriginálnímu ztvárnění cestování časoprostorem, zvolila jsem nakonec alespoň 1 hvězdičku. A to za výkon Jodie Foster, která asi jako jediná je tady opravdu dobrá. Matthew McConaughey a jeho postava jsou úplně mimo, s blížícím se koncem filmu přiomíná místy spíše nějakého devianta, než cokoliv jiného, pár silných emočních scén ala Armagedon a snaha vypoentovat paralelu víry v boha s prožitkem a vírou zarputilé vědátorky. A po neuvěřitelně zdlouhavých a vleklých 152 minutách happy end. Tohle sci-fi mi přišlo opravdu slabé. 20% ()

mikinko51 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo Sci-Fi ako ma byt. Presne takto si predstavujem aj ja pripadny kontakt s neznamou civilizaciou - nie vo forme sprofanovanych lietajucich tanierov, giganticky vesmirnych lodi, ale vo forme niecoho tajomneho, niecoho, co my ako ludstvo zatial nie sme schopni pochopit, resp. prijat, akceptovat (o tom bolo tych poslednych cca 15 minut, ze ako ludstvo nie sme pripraveni na cesty k inym civilizaciam v inej podobe, ako sme si to my predstavovali) ..... Film je sice dlhy, ale ani na minutu som sa nenudil .... ide to sice pomaly, ale film postupne graduje, postupne a pomaly sa odhaluje to tajomno sktyte v "kontakte" s mimozemstanmi .... nie su tam ziadne slabe miesta, sceny bez vyznamu, .... No a samotna cesta vesmirom .... uzasne spracovane, dojem neznamej vesmirnej dialky bol - aspon pre mna - dokonaly. Normalne som mal v tej chvili chut sadnut do kapsule a vybrat sa na cestu .... :-) No, a ked k tomu pripocitam skvely vykon Jodie Foster, z ktorej to nadsenie vesmirom bolo priam citit ..... Proste parada .... ()

San Miguel 

všechny recenze uživatele

Zde na tomto filmu je vidět, že dobrý a pěkný film jde natočit i bez hektyckého děje. Film působí klidně a svěže, ale ropzuhodně ne utahaně. Excelovala ze Jodie Foster. Uměla to perfektně zahrát, a ztěží bych si dokázala na jejím místě představit nějakou jinou herečku, či celý film jinak herecky obsazený. ()

QuietRioT 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster potvrdzuje svoje herecké kvality. Nepatrí to medzi klasické odychovky, potrebujete mať zapnutý mozog a vnímať čo sa deje na plátne inak sa čaro filmu vyparí. ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

10. 09. 2012 Tento film ma prinútil rozmýšľať nad tým, prečo sa vlastne vydávame objavovať vesmír, keď si so sebou ťaháme naše prízemné predsudky. Edit 04. 04. 2015 Po druhej projekcii zdvíham o jednu *, popri interplanetárnej téme je to hodne o rozvahe, súdržnosti a dôvere, teda vlastne o hystérii, podrazáctve a paranoi. ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama