Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Recenze (824)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám velmi smíšené pocity. Prvních asi 40 minut sem se málem ukousal nudou. Poté se tedy začalo něco konečně dít, spousta věcí o bohu mě opět totálně usadila v nudě. Děj začne být zajímavý až když hlavní hrdinka konečně cestuje vesmírem, ale to přece není důvod natočit na tohle téma 150 minut dlouhou vatu. Můj názor je, že Robert Zemeckis po dokončení svého posledního dobrého filmu (Forrest Gump) by se měl již odebrat na odpočinek. Tahle látka mu rozhodně nesluší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Až komorní sci-fi o hledání mimozemské inteligence stojí především na výkonu J. Fosterové. Ona snad ani nehraje, ona svojí postavou zkrátka žije. A když se konečně vydá na vytouženou cestu k Nim, připomene to 2001:vesmírnou odyseu jen letmo. Nejdůležitější ale je, že ani tehdy, když má přiznat, že se stala obětí vlastních halucinací, trvá na tom, že se s mimozemskou inteligencí setkala. Po trikové stránce i na svoji dobu nic bombastického, jako by speciální efekty byly zcela podřadné, což mě kdysi zamrzelo v kině a vadí mi to i po znovu zhlédnutí. Na druhou stranu mě po letech snímek bavil mnohem více, a tak hodnocení zvedám o jednu hvězdu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ellin let galaxiemi je vskutku vydařený, ale něco mi ve filmu jako celku vadí. Asi je to ta typická americkost. Laciné, kýčovité emoce. Ellie má propracovanou psychiku asi jako Fifinka ze čtyřlístku. citová podbízivost funguje dobře jinde, ale sem mi to moc nesedlo. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Celou dobu čekání a nakonec skoro nic..?! Je to hlavně psychologický film s tajemnými prvky neznámého, co každého z nás alespoň jednou za život při pohledu na oblohu napadne.!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úplne odlišné spracovanie sci-fi žánru. Pochybujem, že ešte niekedy bude natočený nejaký ďalší, ktorý by ma až tak uchvátil. Proste sa mi tento film veľmi páčil. Nielen dejom a spracovaním, ale aj svojím poslaním. Zaujal ma tiež predovšetkým svojím vypracovaným príbehom a precíteným výkonom Jodie Foster. Rozhodně si ho nenechajte ujsť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujímavý príbeh, no mňa nebavilo jeho dlhé a pomalé vysvetľovanie. Casting je výborný, Fosterová a McConaughey super, tak isto aj hudba od Silvestriho, natočené je to pekne (efekty, atmosféra filmu) ale nesadlo mi to spracovanie. S týmto filmov Zemeckis u mňa nezabudoval. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, které se dá věřit. Zemeckisova urputná orientace na hlavní ženskou hrdinku, s níž se opakovaně vracíme do jejího dětství, může být zpočátku úmorná a zdlouhavá, ale nakonec je to právě psychologický portrét odstrkované ženy plnící si své životní sny, který vyprávění dominuje a připravuje solidní emocionální základy pro závěrečnou intradimenzionální nadstavbu. Těžko sice soudit, ale politicko-společenská hysterie ohledně navázání kontaktu s okolním vesmírem je znázorněna velice autenticky a inteligentně, a přestože tempo by chvílemi prohrálo v rychlosti i s profesorem Xavierem, závěr je natolik povedený, oslovující a vizuálně půvabný, že úspěšně zacvakává všechny průběžné nedostatky do přesvědčivého a smysluplného systému - a takových sci-fi není opravdu moc. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ach, ty zatrolený Hollywoode... Téhle tvojí sáhodlouhé selance nějak chyběly koule. A nemyslím ty, ve kterých se létalo za Standou Hložkem na Vegu. Co se týče oné náboženské otázky, napadá mě, jestli fanatičtí věřící hledající Boha, a fanatičtí vědci hledající mimozemšťany, nehledají náhodou jedno a to samé? Vede mě k tomu resumé poroty, podle které nevěřící člověk nemá právo létat za Marťany. Škoda, už jsem si leštil kombinézu... Abych ale Robertovi jenom nekřivdil; je docela možné, že kdyby mi v sedmadevadesátém nebylo usmrkaných devět a zašel na tohle do kina, mluvil bych asi jinak. Takhle mi však Kontakt nepřišel ani z poloviny tak zábavný, jako stejnojmenná slovní hra. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Geniální ukázka náboženských sraček a mocenských machinací, v jejihž středu je doktorka, která zasvětila celý svůj život jedné věci a čelila všem protivenstvím. Pak jí nezbývá než přihlížet, jak milovaný důkaz armáda tají a její nechutný šéf přebral všechny zásluhy. Když se jí konečně dostane náležitých práv, nechutní birokrati zmanipulují situaci jim vhodně. Fantastika (nebo budoucnost?) v kabátku reality. Další důvod vymýtit náboženství ( nikoli víru) z povrchu zemského a zamyslet se nad tím, kolik pravdy se nám dostává. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si provětrat hlavou.. Ne že by mě to nezajímalo a nebavil bych se u toho ale čekal jsem víc po řečech o kultovním sci-fi. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když si přestavíte, že se tam vlastně skoro nic neděje musíte se divit, proč vás to tak baví. Je to opravdu neobyčejná a nádherná sci-fi, která vás chytne a nepustí. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o zajímavý film, ale mně, ačkoliv mám tento žánr rád, moc nevtáhl do děje a většinou jsem se nudil. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně nepodařenej snímek, kterej si hraje na soudce mezi vědou a vírou a omílá jednoduchý běžný fráze. Ano, je to sci-fi, ale hodně fantasmagorická. McConaughey je klasická postava, není na ní vůbec nic...Fosterová to samé, nebojácná Američanka, která nejprve nedosáhla uznání se střemhlav vrhá do "nebezpečí"... no všem sorry ale tuhle blbost si příště odpustím. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je sci-fi, jak podle mého má vypadat. Forma je zcela podřízená obsahu sdělení, které měli scénárista a režisér na srdci, film se vyvarovává všech samoůčelností a obvyklých na efekt stavěných ekvilibristik. V podstatě se jedná o poctivé několikavrstevnaté drama, které by v jakékoliv jiné formě vždy něco ztratilo. Všechny roviny (o existenci Boha, o dceřiné lásce, o možnostech existence mimozemského života, o ambicióznosti a vědeckém zápalu, o pokoře - na některé jsem určitě zapomněl), jsou zcela vyážené, harmonické, člověk si ani nevšimne jejich příjemného vzájemného prolínání. Holt kumšt! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Možno nesadne každému, ale svoju cieľovú skupinu si dozaista nájde. Naskytlo sa mi veľmi náročné, sumárne hodnotenie, ktorého pohyb kľučkuje v relatívne veľkom rozmedzí 7-9/10. Aby však bolo v rámci možností spravodlivé, urobím presný sek stredom pieskoviska a vznikne solídne čísielko 8/10. __ Kontakt si vás získa predovšetkým pokiaľ pasujete do skupiny milovník sci-fi, prípadne radi pátrate po neznámom odhaľovaní veľkých tajomstiev alebo jednoducho milujete premýšľanie nad nekonečným univerzom. Na druhej strane môže odradiť obyčajný, ničím nevypovedajúci soundtrack, pre niekoho veľmi zdĺhavá a natiahnutá stopáž. A výsledok? Ten už závisí od vášho osobitého vkusu a kritérií. Viac nechcem napovedať.. musíte vidieť sami. Recenzia zde ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jako mi mohl zůstat tento Zemeckisův snímek tak dlouho skryt. Nevadí, o to jsou tyhle starší překvapení krásnější. Jedná se o mysteriózní scifíčko, které se může pyšnit (aspoň pro mě) nejvyšší mírou poutavosti jak z pohledu tématiky (scénáře), tak způsobem převedení do filmové podoby. Téma hledání a kontaktování mimozemské civilizace není sice obecně nijak nové, ale tohle zpracování vás hned po začátku naplní takovou dávkou zvědavosti, že se budete s pokračujícím dějem stále víc třepat na to, co na vás Zemeckis vytasí. První tři čtvrtiny filmu, které bych označil jako sci-fi, malinko převyšují pak už mysteriózní zakončení, kde dojde k sympatickému střetu věda vs. My God. Moc pěkný a napínavý film, který nemůžu nedoporučit pro všechny milovníky light sci-fi. 90% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak k uzoufání protahované, a nebýt tu ta Jodie tak nesnesitelně emocionálně přepálená, mohl by z toho být docela fajn film. Jen tedy velice ošklivý film - protože tak hnusná kamera, nasvícení a triky, to se tak často nevidí. 6/10 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Trojský kůň, ze kterého se valí veganská armáda, hehe, no, tak s tím jediným se dá, z pohledu masožrouta, souhlasit, jímá mě hrůza a to nepoměrně víc, než z ezoterických a černoprdelnických hemzů, tak jako tak, zabité sájfáj právě těmito nadpozemskými plky. Aštar s námi a zlé v pič. ()

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama