Reklama

Reklama

Kontakt

Trailer

Jako malá mluvila nadšená radioamatérka Ellie Arrowayová s otcem o možnosti spojení s mimozemskými civilizacemi a po jeho předčasné smrti se její touha zachytit signály z vesmíru proměnila v posedlost. Nyní pracuje v Portoriku na projektu zachycování signálů z vesmíru, a když se vláda rozhodne podporu projektu zastavit, pokusí se získat peníze jinde. Zaujme miliardáře Haddena, který začne její práci financovat, a o čtyři roky později se jí podaří zachytit signály z vesmíru. Ty vzbudí mimořádnou pozornost, zástupci Bílého domu, především poradce pro národní bezpečnost Michael Kitz, jí však vyčítají, že výsledky pozorování zveřejnila. Po dešifrování signálu z oblasti hvězdy Vega v souhvězdí Lyry se na obrazovkách objeví záznam Hitlerova projevu při zahájení olympijských her v roce 1936. Mimozemšťané zřejmě zachytili experimentální pozemské televizní vysílání. V signálu však vědci rozeznají další šifrované informace. Ellie obhájí své místo v projektu a od záhadného Haddena dostane klíč k dešifrování mimozemského vysílání. Výsledkem je podrobný návod na konstrukci zařízení, jehož stavbu prezident přes Kitzův nesouhlas schválí. Probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta pro setkání s mimozemskou civilizací. Do užšího výběru postoupí také Ellie, zákeřným dotazem přítele Palmera je však vyřazena. Krátce před startem sice skupina náboženských fanatiků provede sabotáž, znovu ale zasáhne záhadný Hadden a zanedlouho se Ellie může vydat na cestu do neznáma. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedno z nejvydařenějších scí-fi co jsem viděl. Tady nestačí rozhoupat kameru a nechat před ní dvakrát přeběhnout panďuláka s tykadlama, tady se musí umět hrát, tady musí mít dialogy hlavu a patu (Jodie před komisí) , tady se nehoupe obraz, tady je obraz součást příběhu, který v divákovi vytváří nálady. Přesně takhle má vypadat kontakt filmu s divákem. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster patří mezi ty herečky, které se při vybírání filmu ohlížejí hlavně na dobrý scénář a charakter postavy. A tím má u mě to největší plus, protože takovýchto hereček je pramálo. Navíc její hraní je tak úchvatně, že si říkáte, jestli tahle dáma nespadla z nebes. Film má hodně vypjatých scén, ovšem jedna všechny převyšuje nejméně o půl hlavy. A právě pohled z kosmické lodi do vesmíru vám připomene, že svět je fakt složitej a víme o něm velký kulový.... Roberte Zemeckisi tleskám! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,jisté je, že kdyby jsme tady byli sami, tak je ve vesmíru prázdno"! tenhle film mám moc rád, protože mě zajímá důvod PROČ JSME TADY! A CO TADY DĚLÁME? KDO JSME? a zde se dá dojít k jistému vysvětlení. a hlavně - poselství z VEGY by mělo donutit k zamyšlení. děkuji R.Z. a hlavně J. Foster za úžasnou cestu do neznáma. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám velmi smíšené pocity. Prvních asi 40 minut sem se málem ukousal nudou. Poté se tedy začalo něco konečně dít, spousta věcí o bohu mě opět totálně usadila v nudě. Děj začne být zajímavý až když hlavní hrdinka konečně cestuje vesmírem, ale to přece není důvod natočit na tohle téma 150 minut dlouhou vatu. Můj názor je, že Robert Zemeckis po dokončení svého posledního dobrého filmu (Forrest Gump) by se měl již odebrat na odpočinek. Tahle látka mu rozhodně nesluší. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První hodina a půl dokonalé. Od té doby, co ale Jodie Foster "odletí", tak úroveň rapidně klesá, a je to napraveno až úplně na konci. Nicméně část před koncem byla dost divná, zdlouhavá. Docela mě mrzí, že tenhle film nedopadl jinak, protože přímo zbožňuji inteligentní sci-fi a námět Kontaktu skýtal obrovský potenciál. Každopádně se ale na film plánuju podívat znova a možná že ho trošku přehodnotím, najdu tam něco víc než poprvé... Uvidíme :-) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (40)

  • Podľa amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona obsahuje film nehorázny astronomický blud. Eleanor Arroway (Jodie Foster) v jednej z najdôležitejších scén hovorí, že keby v našej galaxii bolo 40 miliárd hviezd a len jedna z milióna by mala planéty a len na jednej z milióna planetárnych sústav by bol život a ten by bol v jednom prípade z milióna inteligentný, stále ostanú milióny planét, ktorým bysme mali venovať pozornosť. Lenže podľa tohto výpočtu by ostalo 0,0000004 planéty, čo je podstatne menej než milióny.
    (krasomama)
  • Barevná škála, začínající červenou a končící zlatou, kterou vidíme při cestování tunelem, odpovídá barvě čaker. (HellFire)
  • Jena Malone, která si zahrála mladou Ellie Arroway, má hnědé oči. Musely být proto digitálně upraveny, aby odpovídaly modré barvě očí Jodie Foster. (HellFire)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

Nolan pošle McConaugheyho do vesmíru

31.03.2013

Natáčení tajemstvím zahalené sci-fi Interstellar, kterou po Spielbergovi převzal Christopher Nolan, začne letos v létě. Není divu, že pozvolna začíná obsazování. Nabídku na hlavní roli dostal Matthew… (více)

Reklama

Reklama