Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní dokument o tragickém koncertě Rolling Stones na závodišti v Altamontu 6. prosince 1969. Jen o čtyři měsíce dříve se na koncertu ve Woodstocku zrodila Love Generation generace lásky, aby teď umřela na opuštěné závodní dráze nedaleko San Franciska. Rolling Stones měli hrát zadarmo před očekávaným počtem 300 000 lidí společně s takovými zpěváky a skupinami, jako je Tina Turner, The Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers a další. V obavách o bezpečnost oslovili Rolling Stones členy motorkářského gangu The Hell's Angels, aby pomohli zachovat pořádek. Místo toho vytvořili atmosféru strachu a hrůzy, která nakonec vedla k ubodání jednoho z fanoušků. Kvůli jedné chladnokrevné ráně nožem se generace lásky stala generací deziluze a zklamání a 6. prosinec 1969 dnem, kdy zemřela šedesátá léta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

wafc 

všechny recenze uživatele

Hezkej záznam, i když bych řekl, že vzhledem k Richardsovým slovům o ''pohodičce'' je to vykreslený hodně mírně, protože ono slavné zabití v sebeobraně nastalo právě při koncertu Stonů. Jagger se to snažil uklidnit, zatímco Richards furt něco pořvával o fookin cunts, což mi nepřijde zrovna zodpovědný, ale což, žejo, on žádnou odpovědnost necítil. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Naprosto královský dokument, který je právem uváděn ve všemožných historických top seznamech. A je úplně jedno, že je zrovna o The Rolling Stones, protože mně neznámí režiséři nekompromisně nakopávají řiť i Scorsesemu a jeho Shine a Light rozdílem celé třídy. Celou dobu jsem ani nevěřil, že to není zinscenované, protože záběry co se jim podařilo z Altamontu podařilo přivézt jsou naprosto unikátní a přesto se stále vyjadřují k tématu. Když se v poslední půlhodině přešlo samotnému festivalu, cítil jsem každou minutou jak se mi tep a dech snižuje jako nikdy předtím. 90 % ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Zoufalý a bezmocný Jagger, marně se snažící uklidnit dav a smrt Mereditha Huntera v přímém přenosu (zda mířil na někoho z Angels, nebo z kapely je v konečném důsledku jedno...). Hory amfetaminu, nadutí Pekelní andělé a počasí, při němž přestává fungovat mozek. TOHLE je skutečně děsivé a v žilách mi stydne krev. Šílenství. Nikdy víc. Dokument je to skvělý, ale nemám na něj žaludek. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tohle mi vůbec nesedlo, nudil jsem se u toho a dvakrát zaspal. Rollings Stones pravda neposlouchám, ale jejich přínos hudbě nepopírám a respektuji je. Hodnocení Gimme Shelter není ovšem hodnocením kapely samotné. V první polovině jsem jen sledoval k uzoufání nudné domlouvání dalšího koncertu, které bylo občas proložené několika sestřihy jejich vystoupení. To musela být nuda i pro fanoušky skupiny. Předpokládám, že by bylo lepší si pustit raději nějaký koncert. Od úplného průšvihu to zachránil až konec a záběry z masivního koncertu pro 300 tisíc lidí. Rozebíralo se, proč tam byl ubodán jeden člověk. No, proč? Organizátoři vyhlásili jen místo a řekli, že to bude benefice zdarma a dorazilo 300 tisíc lidí. Druhý Woodstock se zkrátka nekonal. Také protože tam (světe div se) byli někteří zfetovaní, někteří opilí a ochranku dělali motorkáři Pekelných andělů… jeden mrtvý? Vhledem k naprosto amatérské (ne)organizaci to byl ještě skvělý výsledek. Teda to, že se nestalo větší neštěstí. Gimme Shelter je pro mě poměrně nudným záznamem toho všeho. Pokud nejste velký fanoušek, nezažili jste to osobně, případně nejste fajnšmeři na tohle téma, není důvod to vidět. ()

arexam 

všechny recenze uživatele

Zhruba třetina filmu je opravdová nuda. Některé scény jsem opravdu trpěl. Proti Stounům nic nemám, ale Jagger.... Ten jeho projev (pohyby, mimika, i zpěv) je kapitola sama o sobě. (fuj) Když začli ubývat scény se Stouny, začalo to být fakt velký. Druhá půlka je opravdů úžasná, víc než jsem očekával. Jedním slovem PECKA! ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"They started messing over our bikes - they started it."   Veľmi znepokojivý dokument o koncerte, ktorý nedopadol práve podľa predstáv. Hoci som rockový fanúšik a význam Rolling Stones pre rockovú hudbu jednoducho nemôžem poprieť, nikdy neboli úplne mojou krvnou skupinou. A to je aj hlavný dôvod, prečo nejdem s hodnotením vyššie ako na 3 hviezdičky. Druhým dôvodom je potom slabšia prvá polovica, venovaná nezáživným organizačným záležitostiam. Zato druhá polovica už má riadne grády. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Slavný dokument o smrti hnutí hippies, který by mohl být ještě lepší, kdyby se tak dlouho nerozjížděl ("manažeriáda" na začátku opravdu není příliš zajímavá...). ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Smutný dokument se skvělou hudbou. Jen to potvrzuje, že "nabušená" ochranka zvyšuje napětí a sama provokuje výtržnosti. Proto když vidím někde svalovce u vchodu, jdu na pívo nebo na hudbu jinam....Moje zkušenosti jsou několikanásobně špatné..... ()

truby 

všechny recenze uživatele

Stouny mám velmi rád, ale i přesto, že je celý dokument samozřejmě protkán jejich muzikou, nestojí za moc. Z hlediska formy je to absolutně bez invence, bez názoru, pouze strohé zachycení jednoho nepodařeného koncertu, tohle mohl klidně naročit i amatér. Já bych třeba uvítal alespoň jeden názor samotných členů kapely, ti se k tomu v podstatě vůbec nevyjádřili, nebo názory lidí, kteří u toho byli, pořadatelů, škoda. No a co se týče obsahu, to je také dost hrůza. Kluci trochu pili, trochu fetovali, žlili úplně v jiném světě než jejich fanoušci, chovali se naivně jako přerostlá děcka, a je kupodivu, že alespoň jejich manažerský tým nebyl nohama trošku při zemi. Jenže ono to možná bylo také tou dobou, která přála takovýmto odvážným plánům, kdy se velmi spoléhalo na lidi, na lásku, na mír, na drogy, na všeobecnou náladu mladých lidí tehdejší společnosti. Ale tohle vystřízlivění z Woodstocku bylo kruté, a bezmocné a prázdné kecy Jaggera z podia působili groteskně. Dalo by se to brát jako konec jedné éry, jako nebetyčná naivita, jako manažerské selhání a dalo by se nad tím mávnout rukou, pokud by tam ovšem nešlo o život. ()

STEAK 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně sjetí "pacifisti" a na druhé zasraní hrdlořezové na pekelných strojích. Jak to mohlo asi dopadnout?! Kroutím hlavou nad důvtipem organizátorů. Habaďůra! ()

tomics 

všechny recenze uživatele

Brilantní hudební dokument, kterému se neúmyslně, v rytmu "Symphaty for the Devil", podařilo zachytit tragickou událost, která otevřela oči celému hnutí Flower Power. Konec éry květinových dětí LIVE! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Smutná podívaná... Konec šedesátých let, konec snu o svobodě, konec éry květinových dětí... Silné vystřízlivění... ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

20 organizátorů, Hell's Angels a 300 tisíc lidí - no jak to mohlo dopadnout? 4 mrtví, ale také 4 narození, takže vlastně šul-nul. Tři hvězdy dávám za to, že první polovina je zcela zbytečná, jediné, co stojí za to, je krátká vsuvka s Tinou Turner. Pokud nejste fanoušci Micka Jaggera, tak stačí si to pustit od 45. minuty. ()

Reklama

Reklama