Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

salalala 

všechny recenze uživatele

Na začátku devadesátých let byl Robert Zemeckis na vrcholu formy, což potvrzuje i tento příjemně cynický počin. Od začátku je nastolena hodně svérázná atmosféra, z níž je znát velký nadhled a to, že se tvůrci neberou vůbec vážně. K tomu se přidává i dost černý humor, který je z dnešního pohledu lehce nekorektní, pořád se ale drží v určitých mezích, navíc tu zazní i několik výborných hlášek. Tempo je příjemně svižné, takže vše bez problémů utíká. Potěší i to, že i po letech jsou vizuální efekty na hodně solidní úrovni, a i když už nejsou dokonalé a je na nich zub času znát, pořád jsou velmi dobré a zábavně přestřelené. Taktéž akce, které tu není tolik, je vesměs dobrá, k tomu se přidávají i dva na žánr hodně brutální pády ze schodů, které bolí i diváka. Zemeckis prokázal i velký smysl pro odvahu, když zvolil netradiční obsazení, které ale skvěle funguje. Meryl Streep si svou roli proti typu vysloveně užívá, Bruce Willis prokazuje velký komediální potenciál, který už nikdy nikdo nevyužil a Goldie Hawn ze své nejlepší role kariéry těží úplné maximum, k nim se ve své menší roli připojuje i sexy Isabella Rossellini. Moc fajn je i nadčasový příběh o honbě za věčnou krásou a přetvářce ve "vyšší" společnosti, který je aktuální i dnes. Občas je to tedy pomalejší, zbytečně přepálené a začátek je trochu roztahaný a rozpačitý, to ale ve výsledku úplně nevadí, protože postupem času se z Death Becomes Her stává velmi dobrá žánrovka, která pobaví a potěší svou cyničností a černohumorností. 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co se podařilo na (tu dobu revolučních) tricích, se ubralo na scénáři, který místy lehce drhne. Je to ale zřejmě jediná výtka vůči téhle legendární černé komedii, která dokonale naťukne problémy věčného života. Už v té době hvězdný Robert Zemeckis tu spojuje velmi solidní akci s černým humorem, rýpe do podivného světa Hollywoodu se zvláštními pravidly a navrch přidává trikové atrakce, na svou dobu nevídané. Meryl tu tak třeba otáčí hlavu o sto osmdesát stupňů, Goldie zase pobíhá s dírou v břichu. Cynický kousek, který od herců vyžadoval nutnou dávku sebereflexe, jen dle mého mírně upozaďuje antihrdinu Bruce Willise. Ale ať si to shrneme – originální rozhodně ano, ale dialogově mi to ne úplně sedlo, až jsem místy pokukoval po hodinkách. Jsem rád, že jsem se k téhle látce vrátil, obávám se ale, že naposledy. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked tato komedia nemusi kazdemu zapasovat, mne sadla velmi dobre a to som videl tento film viackrat. V minulosti som zostal vzdy pri styroch hviezdickach, ale od septembra 2013, ked som si tuto skvelu komediu znovu pozrel s uzivatelkou Madison, nasmiali sme sa na rivalite hlavnych hrdiniek a reziserskych strihov (svadba Madeline s Dr. Menvillom) tak, ze predsa len pridavam aj tu piatu hviezdicku a to nehovorim, ake skvele vizualne efekty tu boli pouzite uz na rok 1992. Tak ako mnohi uzivatelia pisu, ze pre Meryl Streep a Brucea Willisa to boli nezvycajne ulohy, Meryl bola v tejto ulohe opät uzasna, ako aj Goldie Hawn, ale Bruce bol podla mna v tejto ulohe nevyrazny a zbytocny, proste si jeho rolu mohol zahrat aj menej znamy alebo iny herec, pretoze ja ho radsej vidim v akcnych ulohach. Avsak aj vdaka tomuto filmu patri Zemeckis medzi mojich oblubenych reziserov. .................................. _______ Meryl Streep - (Madeline Ashton) +++ Bruce Willis - (Dr. Ernest Menville) +++ Goldie Hawn - (Helen Sharp) +++ Isabella Rossellini - (Lisle von Rhoman) +++ Produkcia: Robert Zemeckis +++ +++ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Smrt jí sluší je film s perfektním hvězdným obsazením, nápaditým námětem a vcelku úsměvným scénářem, ale mně osobně tu něco chybělo. Nějaký náboj, který by dodával filmu štávu. Speciální efekty jsou na svou dobu dobře zvládnuté a líčení Hawn a Streep je působivé, o tom žádná. Zkrátka film, který si dělá značku hlavně prvotřídním ánsámblem, ale prostě mě nevyděsil, nepřivedl do úžasu, ani nerozesmál natolik, kolik bych si přál, což je u hororové fantasy komedie trochu problém. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Natáčalo sa od 9. 12. 1991 do 7. 4. 1992 v Los Angeles v Kalifornii. (Greenpeacak)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama