Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Recenze (502)

golfista 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu nejslabší Zemeckis. Prostě mi tenhle film nesednul. Přes kvalitní obsazení a dobrý scénář jsem se moc nebavil. Takže průměrných 50 %. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na Zemeckise průměrné, ale samotný příběh skrývá mnohé pravdy. Touha po věčném mládí...Kolik takových věčných mladic na ulici potkávám, to bych ani nespočítal. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální komedie natočená hodně zábavně. Já jsem se bavila, ale musím říct, že se tenhle film určitě nebude líbit většině lidí. Film vyniká hodně propracovaným scénářem a zaujme tím, jak jsou obě ženské představitelky obsazené tak trochu proti svému obvyklému typu rolí (zejména Meryl Streep). I Bruce Willis tady hraje tak trošku jinak (ale ne nezajímavě). Pokud máte rádi černé komedie, pěkné triky a děláte si srandu z honu Hollywoodských hvězd za krásou, můžete se skvěle bavit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie - Willis v poněkud netypické roli, ale stejně tak Meryl Streepová. A oběma to sedí. Scénář skoro nemá chybu, takže pro příště, pánové, dávejte pozor, s kým se vaše žena a milenka stýkají;) 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Černohumorné šílenství, které by se mohlo více zamýšlet nad posedlostí hrdinek krásou a tím, jak speciální efekty zakomponovat do vyprávění, aby nepůsobily samoúčelně. 75% Zajímavé komentáře: Oskar, Jakubisko, MManual, Bilky ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to byla vyslovená pecka, ale je to docela zábavná komedie. Potěšující je vidět takovou herečku, jako je Meryl Streep, že umí zahrát i něco odlehčenějšího. Jinak musím poblahopřát maskérům - Bruce Willise jsem vážně skoro nepoznal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trošku zvláštní komedie, v které vypadá Bruce WIllis jako naprostá socka. Celkem nudné komediální scény a nevýrazné herectví. Holka s dírou v břiše a druhá lehce polámaná... Sakra proč se mě to nelíbílo?Asi tomu chybělo víc jistoty a zaměřenosti na žánr. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Pokud máte rádi černý humor jako já, tak Vás to zaručené pobaví ! :::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title - Alan Silvestri ,2. Me ,3. Woman on the Verge ,4. Lisle ,5. Touch of Magic ,6. Now, a Warning ,7. Sempre Viva ,8. Another Drunk Driver ,9. Hurry Up, You Wimp ,10. It's Alive ,11. Helen Spies ,12. Another Micracle ,13. I'll Be Upstairs ,14. Loving You ,15. I'd Rather Die ,16. End Credits , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná áčková komedie se super cástingem. Skvělý ulítlý nápad, super trio Streep, Willis, Hawn, kvalitní černý humor a hezky načančané ženské. Scéna kde Streep padá ze schodů považuji za Highlight filmu. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I mistr filmař se někdy utne a Zemeckisovi se to poprvé v kariéře stalo právě tady. Mám černý humor rád, stejně jako sarkazmus a nadsázku, ale v tomhle případě se dané ingredience nepovedlo správně nadávkovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia, podporená revolučnými trikmi (čo iné by ste čakali od Zemeckisa) a skvostne slabošským Willisom ako uťápnutým manželom, ktorý pochopí, že smrteľnosť je dar. Skôr sa mi ale zdá, že Bob si scenár vybral len preto, lebo preňho predstavoval možnosť ukázať svetu jeho nové trikové hračky. Toto mohlo vzniknúť fakt azda len v 90. rokoch, kedy i drahé hollywoodske filmy zvykli občas byť drsné, ba až úchylné + štúdiá stále ešte boli okúzlené z príchodu revolučných možností ohľadom používania efektov. Snímka s rozpočtom 55 miliónov ich na celom svete zarobila 149. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Sempre viva - život věčný!" Nebudu se ohlížet na případné posměšky a napíšu to, jak to cítím: Smrt jí sluší patří k ABSOLUTNÍ ŠPIČCE americké komedie. Tak pečlivě vycizelovaný scénář, tak neamericky sarkastický humor, tak promyšlená režie v každém detailu... Kde to najdete? V Sunset Boulevardu, v Psychu a to je téměř vše. Nejlepší film Roberta Zemeckise, nejpřekvapivější herecké výkony hlavního tria, nej nej nej. Nic konstruktivního tentokrát nenapíšu. Pokoušel jsem se o to několikrát, ale vždycky skončím u obecných superlativů, protože rozebírat jednotlivosti tady ani nemá smysl. Film mého srdce. Klenot. 100 % ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost. Bruce Willis opět výborný, Meryl Streep pořád sexy a Goldie Hawn pořád přitažlivá. Nezapomenutelná scéna při pádu ze schodů, průstřel břicha a hysterické chování Bruce Willise. Zábavná komedie s originálním námětem, temnou atmosférou (nekonečná bouřka :)) a s hororovým nádechem. Velká klasika, kterou si rád pustím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sedíš tady, mluvíš na mě, ale jsi mrtvá." Život věčný není nic pro mě. Asi proto, že jsem krásný i s vráskami, nefunkčními koleny a vyhozenými plotýnkami. Nesmrtelné "kamarádky" Helen a Madeline to viděly jinak, čemuž rozumím, ale moc jsem se u toho nebavil. Taková mrtvola zuřící v márnici sice nebyla špatná, stejně tak vykloubený krk nebo děravé břicho, ale já mám raději humor nabalzamovaný do jiných odstínů černé. Taky jsem se nedozvěděl odpověď na nahozenou otázku, co ve vězení dělají plachým, plešatým a přitloustlým republikánům. A to by mě zrovna zajímalo. ()

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama