Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Recenze (502)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vtipné, stylové, do jisté míry možná nedotažené, ale rozhodně zábavné a naprosto uspokojující. Navíc skvělí herci... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zábava tak dobrá na pošmourné odpoledne jednou za dva roky. Tři hvězdičky za lehce nadprůměrnou - v detailech však d.m.s.n. trošku nedotaženou komedii, z jejíhož námětu se dala udělat skvělá taškařice... - - - P.S. Bohužel v Česku vydané dvd pouze s českým dabingem bez titulků. Další laps vydavatele a bůh suď, proč to ti diletanti dělají... :-( - - - P.P.S. Ejhle! Tak v červnu 09 konečně dvd s českými titulky. Po letech jsem znovu skouknul a v dobrém rozmaru hnedle přidal jednu hvězdičku. Ale stejně si pořád myslím, že tahle skvělá oddechovka mohla mít pár detailů více vypointovaných... ;-) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Čierno-čierna triková hračička, ktorá sa v podaní Roberta Zemeckisa mení na prehliadku špeciálnych efektov, síce nepostráda akúsi hlbšiu myšlienku, tá je však až príliš hlboko skrytá pod nánosom prehnanej radosti z experimentovania s vizuálnou stránkou filmu. Ale ten srágora Willis, ten za to pozretie určite stojí! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, ale chtěla by trošku doladit, protože vtipný scény nejsou vždycky úplně dotáhnutý do konce a to je škoda, protože jinak by z toho trojice Willis, Streep a Hawn udělala výbornou komedii, ale takhle to jen jen nadrůměrná komedie, ze který se nedostalo všechno co se mohlo, ale jinak nápad dobrej a originální ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi napsal Jonathan Swift, každý chce žít dlouho, ale nikdo nechce být starý... Meryl, z které mě občas zabolela krční páteř a Goldie se čtvrtým tělesným otvorem pro Kurta Russella v komedii černé jak angolský kominický učeň v zasypaném tunelu. Bohužel, ten tunel je někdy tak tmavý, že se v něm spousta věcí ztratí, jinými slovy, daný námět si zasloužil o něco atraktivnější zpracování, které mu však někdo stylu Zemeckise mohl jen těžko dopřát. Potěšila Silvestriho hudba nonšalantně proměňující nervy ve špagáty a výstup S.Pollacka v roli felčara, co to jaksi nepobral. Co se obsazení týká, trošku se mi zdálo, že Bruce za těma dvěma imortálníma hydrama herecky vlál.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Haluz, ktorá sa síce trošku vymyká môjmu vkusu, ale Zemeckisova elegancia tomu pridala na atraktivite. Navyše skvelí herci, dobré triky, uletený humor miestami triafa vedľa, ale zasmiať sa dá. 60%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Už TO vstalo?" "Ano, pane. TO je zrovna v koupelně". Já vím, proč se na tuhle komedii pokaždé tak těším. Bruce je v roli chirurga, jenž ve své profesní kariéře klesnul tak hluboko, že hlouběji to snad už nejde, excelentní. Je nucen místo operačního sálu využívat prostory krematoria a musí zvládnout dvě krásné, ale už věku podléhající ženy. Ani jedna se nesmíří s přibývajícími léty a tak upíší své duše ďáblici s překrásným náhrdelníkem místo topu. Meryl Streep je skvělá v každé své roli a Bruce? U něj jsem ráda, že ho vidím hrát i v takovém střeštěném, černočerném a humorném hororu. Goldie jsem na chuť nikdy moc nepřišla, avšak musím uznat, že jí tahle komediální role sedla jak poklice na hrnec. Film vám jednoduše na rtech vykouzlí úsměv ať chcete nebo ne a z některých hlášek půjdete pod gauč jako já. No, a když to tak pozoruju, tak jsem vděčná za svou smrtelnost i za své vrásky a šedivý vlas neboť být pak jak cibule s odlupujícími se lístky a dávat si velkého majzla na prudké schody ... to ne ;-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Heh. Myslím, že věčně mladý být nechci. Už teda rozhodně ne. Opravdu povedená komedie se skvělým Brucem Willisem a s rozpadajícími se děvami Meryl Streepovou a Goldie Hawnovou. Scénář je dost podařený a Zemeckis má cit pro vtipně tajemnou atmosféru. Skvělá a hlavně poučná podívaná. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tohle není film pro mě a viděla jsem ho omylem, protože se zrovna víc zaobírám Maryl Streep. Vtipy vystavěné na toleranci nelogičnosti, nedůslednosti a nedomyšlenosti a jednoduchá zápletka sloužící jako věšák na "směšné gagy" k popukání neudrží moji pozornost, když je to celé samoúčelně nastrojené a banální. To není nic proti satiře či ironii, ale ty mají sloužit vyššímu smyslu a naopak musejí být důsledné, pravdivé, aby měly sílu. Např. ve filmu Brazil jsou téměř navlas stejné situace, postava, která se brání zestárnutí čím dál absurdněji a protismyslněji, ale v celku spletitého filmu s širokým společenskokritickým přesahem má tahle tragikomická satirická linie nepoměrně větší hloubku, smysl i závažnost a člověk se u ní směje i pláče mnohem upřímněji a bolestivěji, zasaženěji. Tenhle film je pro mě slabý, prostořeký, neambiciózní odvar nápadů, které byly natočeny mnohokrát lépe, pro ty, kteří se rádi bezmyšlenkovitě baví. Chápu, že si najde svoje příznivce, a nepovažuji ho za špatný, jen za zbytečný. *~ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zemeckis intelektuálně na výši. Dokonale svým filmařským rukopisem trefil ústup klasického Hollywoodu a nástup moderních a dravých devadesátek, aka továrny na sny a peníze. Podařilo se to jak filmařsky (revoluční triky, tempo vypravování), tak i dějově (spousta kousavých satirických narážek a podtónů). Místy je však tahle taškařice extrémně hodně přepálená a ukřičená, resp. tak trochu mimo realitu. Takže i když je tam těch životních tezí docela dost, je problém si je pod tím vším make-upem a samoúčelným křikem mnohdy řádně vychutnat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V jistých kruzích určitě klasika, ale za mě už tady Zemeckis prostě přestřelil. Od Burtona by mi to dávalo větší smysl; horší ovšem je, že jsem se místy skoro nudil a přišlo mi to až moc zdlouhavé. Znovu vidět nepotřebuji...55% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá černota se spoustou neotřelých nápadů a rozkošnou ústřední trojkou (či čtyřkou?). Nebýt tak dlouhého (takřka hodinového) rozjezdu, šel bych ještě výše. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj ked tato komedia nemusi kazdemu zapasovat, mne sadla velmi dobre a to som videl tento film viackrat. V minulosti som zostal vzdy pri styroch hviezdickach, ale od septembra 2013, ked som si tuto skvelu komediu znovu pozrel s uzivatelkou Madison, nasmiali sme sa na rivalite hlavnych hrdiniek a reziserskych strihov (svadba Madeline s Dr. Menvillom) tak, ze predsa len pridavam aj tu piatu hviezdicku a to nehovorim, ake skvele vizualne efekty tu boli pouzite uz na rok 1992. Tak ako mnohi uzivatelia pisu, ze pre Meryl Streep a Brucea Willisa to boli nezvycajne ulohy, Meryl bola v tejto ulohe opät uzasna, ako aj Goldie Hawn, ale Bruce bol podla mna v tejto ulohe nevyrazny a zbytocny, proste si jeho rolu mohol zahrat aj menej znamy alebo iny herec, pretoze ja ho radsej vidim v akcnych ulohach. Avsak aj vdaka tomuto filmu patri Zemeckis medzi mojich oblubenych reziserov. .................................. _______ Meryl Streep - (Madeline Ashton) +++ Bruce Willis - (Dr. Ernest Menville) +++ Goldie Hawn - (Helen Sharp) +++ Isabella Rossellini - (Lisle von Rhoman) +++ Produkcia: Robert Zemeckis +++ +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co se podařilo na (tu dobu revolučních) tricích, se ubralo na scénáři, který místy lehce drhne. Je to ale zřejmě jediná výtka vůči téhle legendární černé komedii, která dokonale naťukne problémy věčného života. Už v té době hvězdný Robert Zemeckis tu spojuje velmi solidní akci s černým humorem, rýpe do podivného světa Hollywoodu se zvláštními pravidly a navrch přidává trikové atrakce, na svou dobu nevídané. Meryl tu tak třeba otáčí hlavu o sto osmdesát stupňů, Goldie zase pobíhá s dírou v břichu. Cynický kousek, který od herců vyžadoval nutnou dávku sebereflexe, jen dle mého mírně upozaďuje antihrdinu Bruce Willise. Ale ať si to shrneme – originální rozhodně ano, ale dialogově mi to ne úplně sedlo, až jsem místy pokukoval po hodinkách. Jsem rád, že jsem se k téhle látce vrátil, obávám se ale, že naposledy. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na film mě lákalo několik přátel, varovala jsem je, že nejsem fanouškem hororů a už vůbec ne, pokud jsou v kombinaci s komedií. Nebála jsem se, ani nebavila. Těšila jsem se na triky, ale popravdě to nebylo zas tak bombastické. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Neumím si ani představit, co by se stalo, kdyby takový elixír mládí skutečně existoval. Ženy by zřejmě začaly šílet a chtěly by se k němu za každou cenu dostat, muži by asi hodně přemýšleli, než by ho vypili. Takže v tomhle směru si myslím, že film vypovídá o mužském a ženském myšlení naprosto správně. Ale musím uznat, že se zde jedná o velmi zajímavý nápad, nechat dvě hlavní hrdinky vypít lektvar mládí, potom je nechat zemřít a zase oživit, jednu se zlomenými krčními obratli, druhou s ohromnou dírou v žaludku. Byla to zábava, bylo to zajímavé a docela mě to pobavilo. Ovšem tohle se děje až ve druhé polovině filmu, bohužel to, co této záživné a zajímavé části předcházelo nebylo nic extra a skutečně než jedna z hlavních hrdinek umřela a zase ožila, tak jsem se u toho docela nudil a příliš mě to nebavilo. Co se týče hereckých výkonů, tak tam je to hodně dobré, Goldie Hawn i Meryl Streep hrají hodně dobře a solidně je doplňuje Bruce Willis, takže v tomto ohledu je film na jedničku. Celkově bych to viděl na nadprůměrný film, jenže nemohu bohužel zapomenout na nudnou a nezajímavou první polovinu, která filmu docela ublížila, takže z nadprůměrného filmu se stal film průměrný, který má sice dobrý nápad a zajímavý konec, ale hodně pomalý a nezáživný rozjezd. Proto tedy nakonec uděluji tři hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

výborná čierna komédia s neodolateľným willisom a fantastickou epizódnou úlohou sydney pollacka.triky sú na svoju dobu výborné a streepová s hawnovou nám dokonale predvádzajú čo sú ženy zač:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Morbidní komedie, která ale zcela určitě mohla být ještě mnohem lepší. Některé nápady a hlášky jsou fajn, ale Zemeckisova řežie je celá taková mdlá. Do ústředních rolí nemohli být zvoleni lepší herci. 60% ()

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama