Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplný nesmysl to rozhodně není. Film se točí kolem zajímavého tématu. Hraje si s nesmrtelností. Podílela se na něm hromada osobností, z nichž hned tři tvoří mé oblíbence. Nejvíce mě zaujal Bruce Willis, kterému zde ještě stékalo mateřské mlíčko po bradě a jeho hlas se pravděpodobně stále nacházel v předmutačním období. Samotného mě překvapilo, že jsem ze snímku spíše zklamán. Očekával jsem, že se budu smát, až se budu za břicho popadat a on to prostě nebyl ani vzdáleně můj šálek humoru. Zasmál jsem se přesně jednou. Zato jsem hned třikrát zaspinkal, což mě docela mrzí. Celkově se v hodnocení nedovedu přehoupnout přes dva kousky. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Čierno-čierna triková hračička, ktorá sa v podaní Roberta Zemeckisa mení na prehliadku špeciálnych efektov, síce nepostráda akúsi hlbšiu myšlienku, tá je však až príliš hlboko skrytá pod nánosom prehnanej radosti z experimentovania s vizuálnou stránkou filmu. Ale ten srágora Willis, ten za to pozretie určite stojí! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia, podporená revolučnými trikmi (čo iné by ste čakali od Zemeckisa) a skvostne slabošským Willisom ako uťápnutým manželom, ktorý pochopí, že smrteľnosť je dar. Skôr sa mi ale zdá, že Bob si scenár vybral len preto, lebo preňho predstavoval možnosť ukázať svetu jeho nové trikové hračky. Toto mohlo vzniknúť fakt azda len v 90. rokoch, kedy i drahé hollywoodske filmy zvykli občas byť drsné, ba až úchylné + štúdiá stále ešte boli okúzlené z príchodu revolučných možností ohľadom používania efektov. Snímka s rozpočtom 55 miliónov ich na celom svete zarobila 149. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Vaše zápěstí je zlomené na třech místech, máte 2 vykloubené obratle, které vyčnívají skrz kůži, tělesná teplota je pod 25 stupňů a vaše srdce nebije. To není dobré znamení." Dva roky předtím, než Robert Zemeckis objevil svou slabost pro mentálně retardované a natočil Forresta Gumpa, vyblbnul se na téhle černohumorné, nebojím se říci hororové, komedii. Herci obsazení proti svým obvyklým typům doslova čarují a skrz mrtvolný make-up je ani nelze poznat. Atmosféra je díky záměrně přestylizované výpravě a nervní hudbě překvapivě mrazivá a výborně doplňuje jednoduchý, ale opravdu velmi vtipný děj. Sarkastické prupovídky v kombinaci s vizuálními hrátkami zkrátka dokáží pořádně podráždit bránici, každý ale kouzlu filmu nepodlehne, ale i to je znak výjimečné komedie. Sempre Viva! P.S. V uzemňující roličce lékaře se objevil oscarový režisér Sydney Pollack. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková průměrná americká komedie, která opravdu zaujme hlavně vizuálními efekty. Pár míst vtipných tam bylo, napři když lékař ve špitále zjistí, že Madeline je vlastně mrtvá... Na otočené krky a z pod kůže vykukující vyhřezlé kůstky mi však nepřišly zdaleka tak odporné jako Bruce s knírkem v obrovských brýlých a s tou brutální patkou na hlavě... Jenže Willis konce osmdesátých a během devadesátých let, byl spíše komediálním hercem a akčňáka z něj udělal až večírek a chůze bosky po střepech v Nakatomi plaza :-) a tak mu ten dojčácký knírek musím odpustit. Tři tuby barviva pleťového odstínu. * * * ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Na vizuálnych efektoch pracovali spoločnosti Hansard a Industrial Light & Magic. Pomocou počítača museli vypracovať Madelinein (Meryl Streep) pokrútený krk, elastickú pokožku hrdiniek či dieru v Heleninom (Goldie Hawn) bruchu. (Greenpeacak)
  • V jednom rozhovoru pro britskou televizi se moderátor zeptal Meryl Streep (Madeline), proč vzala tuto pro ni velmi netypickou roli. Streep odpověděla, že role je natolik originální, že si ji nemohla nechat ujít. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama