Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neni to zas tak boží, první půl hoďka je celkem nudná, ale od pádu ze schodů se to velmi dobře rozjede! Zemeckis a jeho efekty z roku 1992 vypadají i letos (r. 2012) bezchybně a bavili mě. Meryl a Goldie jsou sexy a hrají dobře, ale Bruce jich obě přehrává neskutečným způsobem. Snad jedna z nejlepších rolí, ve které jsem Bruce viděl, pomatený nerozhodný republikán mu fakt jde :)). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi napsal Jonathan Swift, každý chce žít dlouho, ale nikdo nechce být starý... Meryl, z které mě občas zabolela krční páteř a Goldie se čtvrtým tělesným otvorem pro Kurta Russella v komedii černé jak angolský kominický učeň v zasypaném tunelu. Bohužel, ten tunel je někdy tak tmavý, že se v něm spousta věcí ztratí, jinými slovy, daný námět si zasloužil o něco atraktivnější zpracování, které mu však někdo stylu Zemeckise mohl jen těžko dopřát. Potěšila Silvestriho hudba nonšalantně proměňující nervy ve špagáty a výstup S.Pollacka v roli felčara, co to jaksi nepobral. Co se obsazení týká, trošku se mi zdálo, že Bruce za těma dvěma imortálníma hydrama herecky vlál.. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Černohumorně trhlá, bizarní komedie, ve které se ubohý Bruce Willis ocitne mezi kladivem (ex-manželka Goldie Hawn) a kovadlinou (manželka Meryl Streep). Zvolí, stejně jako ony, věčné mládí a nesmrtelnost? Spousta na svou dobu špičkových triků, dobré herecké výkony a sem tam vtipný frk - vidět to o 15 let dříve, možná by mi to ke štěstí stačilo. Ani dnes nejsem vyloženě nespokojená, pobavilo mě to víc než "Addams Family", ale že bych se celou stopáž válela smíchy, to ani ne. Docela fajn film, větší pochvalu ze sebe nevyperspiruji. 65% ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Už to vstalo?" " Ano pane, je to ve vaně." Tuhle černou komedii miluji a pokaždé mě stoprocentně pobaví. Parádní triky, skvělá hudba, fantaskní atmosféra a námět + vynikající obsazení Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis. Výbornou roličku si střihl režisér Sydney Pollack jako doktor. Český dabing je taky nadmíru poveden a Zlata Adamovská k Meryll Streep pasuje dokonale! Robert Zemeckis ve vrcholné formě a spolu s Návratem do budoucnosti a Honbou za diamantem řadím Smrt jí sluší mezi jeho nejpovedenější klasiky. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Lisle (Isabella Rossellini) nazývá své ochránce "Tom, Dick a Harry". Stejnými jmény byly kódově označeny tunely, které razili vězni ve filmu Velký útěk (1963). Jedná o frázi používanou v anglicky mluvících zemích pro označení osob vzhledově i charakterově zaměnitelných. (Martensson35)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama