Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (502)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejen na svou dobu film se skvěle zvládnutými triky, dobrým hereckým obsazením a povedeným, neprvoplánovitým humorem. Smál jsem se hodně, ne cíleným vtipům, kterých film moc nemá, ale skvělým hláškám ("Mohl bys přestat dýchat!") a scénkám (strašně mě baví chlápek, kterému mrká oko a když to mrkání prstem zastaví, mrkání plynně přejde na druhé oko. A podobných scén, které vám lehce mohou uniknout, je plno, např. výborná scéna s jeptiškami před márnicí. Willis je skoro k nepoznání, ještě teď si vzpomínám, jak jsem z něj, coby třináctiletý puberťák, kterej ujížděl na jeho akčních filmech, byl v kině hrozně zklamaný, přitom je mu tato role spíš ke cti. Streep je skvělá, Hawn velmi zvláštní. Ale co mě nejvíce dostalo, je Isabella Rossellini (nejen proto, že se zde celou dobu pohybuje takřka nahá), je až neuvěřitelné, že ji od této role a od role v Lynchově Modrém sametu dělí celých 6 let. Ta žena nestárne, naopak, mládne před očima. Vždycky, když ten film vidím si říkám jednu věc - jak by to asi natočil Tim Burton? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Černohumorně trhlá, bizarní komedie, ve které se ubohý Bruce Willis ocitne mezi kladivem (ex-manželka Goldie Hawn) a kovadlinou (manželka Meryl Streep). Zvolí, stejně jako ony, věčné mládí a nesmrtelnost? Spousta na svou dobu špičkových triků, dobré herecké výkony a sem tam vtipný frk - vidět to o 15 let dříve, možná by mi to ke štěstí stačilo. Ani dnes nejsem vyloženě nespokojená, pobavilo mě to víc než "Addams Family", ale že bych se celou stopáž válela smíchy, to ani ne. Docela fajn film, větší pochvalu ze sebe nevyperspiruji. 65% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zábava tak dobrá na pošmourné odpoledne jednou za dva roky. Tři hvězdičky za lehce nadprůměrnou - v detailech však d.m.s.n. trošku nedotaženou komedii, z jejíhož námětu se dala udělat skvělá taškařice... - - - P.S. Bohužel v Česku vydané dvd pouze s českým dabingem bez titulků. Další laps vydavatele a bůh suď, proč to ti diletanti dělají... :-( - - - P.P.S. Ejhle! Tak v červnu 09 konečně dvd s českými titulky. Po letech jsem znovu skouknul a v dobrém rozmaru hnedle přidal jednu hvězdičku. Ale stejně si pořád myslím, že tahle skvělá oddechovka mohla mít pár detailů více vypointovaných... ;-) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která na tomto poli vcelku pobaví. Černý a komorní humor jako zde se málokdy vidí a efekty co ho doprovází jsou velmi dobré. Hlášky jako : "Prokoukla jsem tě!" nebo "Tvoje teplota je 18 stupňů" jsou prostě dokonalé. Bruce Willis v trošku netradiční roli působí opět vyjimečně a obě ženy posedlé mládím taky. Nadprůměrná komedie, která vyniká zpracováním i humorem. (71 procent) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dakedy dávno sa mi tento film celkom páčil, ale dnes mi už tak vtipný nepripadá. Podstatne viac to chcelo pritlačiť na čiernom humore. Bruce sa mi do takýchto úloh nehodí. Meryl komediálny talent nikdy nemala a Goldie to sama z hovien nevytiahne. Jedine triky sa mi stále aj po rokoch páčili. Celkovo to je priemerný film, ktorý už nemá príliš, čo ponúknuť. 5/10. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu se objeví i Michael Caine. Když si Helen (Goldie Hawn) pouští televizní film, v němž je Madeline (Meryl Streep) uškrcena, je to právě on, kdo ji zabije. Použity byly záběry z Cainova filmu Agent Palmer: Případ Ipcress (1965). Ve filmu uvidíme i plakát z tohoto fiktivního filmu s Michaelem Cainem a Madeline Ashton s názvem "Dark Windows". (kenny.h)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama