Reklama

Reklama

Ohrožený druh

Trailer 1

Bohatá americká rodina se vydala na snovou dovolenou do Keni, aby utužila vztahy. Jejich dechberoucí safari se ale změní v boj o život, když jejich dodávku převrátí nosorožec. Ocitají se tak v divočině na vlastní pěst a na konci potravinového řetězce... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prečo nie, na tomto filme sa dá dobre zasmiať a tak nedávam odpad. Zlé herecké výkony sú vysoko prešťané akčnými scénami, kde sú animované dravce prírody tak prihlúplo zasadené do hraného deja, že si to všimne aj dieťa. Pôsobí to ako čistá koláž. Naposledy som takúto techniku videl tuším v Sega 1994. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Scény se zvířaty jsou pěkné, ale ta partička, která jede ilegálně na safari, to je tedy sestava. Jeden čurák (jak je ve filmu opětovně nazýván), jedna ženská s cukrovkou, jeden narkoman, jeden ekobuzerant a jedna holka, která je extrémně nesympatická. A to mi bylo divné, proč má ten film tak nízké hodnocení. No tak už to vím. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja mám celkom rad filmy, kde si vyjde zvláštna rodinka na safari, ktorá ako inak zaživa nejakú rodinnú krízu a tak aspoň jedna osôbka tam musí byt hnusne nepríjemná až neznesiteľná. Totálne šablónovitý scenár, kde sa to len vždy líši v nejakých okolnostiach, ale celková obsahová forma tam i tak zostava istá, ako pri podobne ladených filmoch. Za tých 101 minút ma film prekvapil iba raz a to pri útoku leoparda, to som veru nečakal a aj po dramatickej či efektnej stránke to bolo slušné a to je asi aj tak všetko, čo môžem pochváliť. Lebo scenár je sterilný, skoro nič zaujímavé sa tu nedeje a keď sa aj začne, nič tu nie je, čo by už nebolo niekde inde. Africká príroda je pekne nasnímaná a aj efekty neboli tak zlé ako som očakával. Pri podobne ladených filmoch nejde ani tak o krv či masaker, ale ako o nejakú výpoveď, ktorou chcú niektorí poukázať na to, čo sa v tej Afrike deje. Lenže takéto filmy nemajú len poučiť, ale i diváka niečím ohromiť alebo zaujať, a to sa v mojom prípade podarilo len pri jednej scéne a tak na 101 minútový film je to veľmi malo. Slabé 3*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Survivalové béčko vypadající přesně jako dobrodružné filmy 70. a 80. let minulého století. Tedy až na solidní kameru a průměrné počítačové efekty. Jack Halsey se vydá s rodinou na dovolenou do Afriky. Místo oddechu a užívání si exotiky čeká na ně boj o život. Do toho se vyhrotí vztahy, které nejsou delší dobu dobré. Až přízrak smrti všechny postupně stmelí. Na začátku je útok nosorožce na auto, s nímž se vydali do oblasti jinak nepřístupné turistům. A pak jsou zde hyeny. Loví ve smečce a byť se smějí, legrace s nimi rozhodně není. Vrcholovým predátorem je ovšem levhart. O setkání s ním by mohl jeden ze členů skupiny vyprávět své. Nakonec se ale ukáže, že daleko větší nebezpečí nepředstavují divoká zvířata, nýbrž lidé. Setkání s pašeráky může být osudné. Po většinu doby jsem měl pocit, že sleduji instruktážní film o tom, co všechno se na výletě do divočiny nedělá a naopak s čím je třeba počítat. Útoky zvířat mohly být šťavnatější, zejména závěrečné napadení hyenami zůstalo na fantazii diváka. Přežít útok leoparda.....pochybuji. A nebýt náhod, tak většina nepřežije. Na druhou stranu jsou zde parádní záběry africké přírody doprovázené pěknou hudbou. No a sehnat živého nosorožce pro natáčení bylo jistě nemožné... Oddechovka, co jde z větší části naproti tomu, kdo má rád dobrodružství, nehledá v něm logiku a nevadí mu, že postavy moc sympatií nepobraly. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Endangered Species" nebude filmom, ktorý by som odporúčal na sledovanie. Myslím si, že ho môžete vo všetkých ohľadoch preskočiť, lebo niektoré scénky absolútne nedávajú zmysel a okrem toho je jasne vidieť, že tvorcovia sa ani len nesnažili nejakým spôsobom kamuflovať svoje nekvality. Najmä v prípade zranenia Billyho. To, ako bude  vyzerať a čoho bude schopný po tom útoku leoparda mi príde absurdné. Plus hrdinovia nie sú veľmi zaujímaví a ich rodinný príbeh ešte menej. To sme videli tisíc tisíc tisíckrát. Je vo filme vlastne niečo dobré? Popravde pár vecí. Myslím si, že najlepšia momentka filmu súvisí s rozbitými sklenenými fľašami. Prečo? Naša rodina sa rozhodne nevziať si plastové fľaše vody, lebo plasty znečisťujú prírodu. Miesto toho si zoberú vodu v sklenených a plastové nechajú tak. Po napadnutí nosorožcom ale sami zhodnotia, že voda v sklenených fľašiach asi najlepší nápad nebol. Hoci z dobrých dôvodov. To sa mi páči, lebo to ukazuje, že niekedy môžeme myslieť veci dobre, alebo v súčasnej generácii mať názory, ktoré sú prospešné. No nakoniec sa aj tak môžu otočiť proti nám. A objaviť sa to v takomto filme... prekvapivé. Útoky zvierat nie sú nasnímané najhoršie, občas niekto urobí aj dobré rozhodnutie (Billy ma prekvapí svojím inteligentným myslením v určitých situáciach) a aj sa mi páči, že film chce na niečo poukázať a nejakým spôsobom začať bojovať proti pytliactvu. No nemyslím si, že točením takéhoto lacného thrilleru to niečo prinesie. Bohužiaľ. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Zoe (Isabel Bassett) sa v priebehu minút niekoľkokrát mení upevnená šatka na ramene z ľavej na pravú stranu, kde je neskôr nakoniec úplne bez šatky. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama