Reklama

Reklama

Pole cti

(festivalový název) (studentský film)
  • USA A Field of Honor
Krátkometrážní / Akční / Komedie
USA, 1973, 15 min

Režie:

Robert Zemeckis

Hrají:

Hugh Gillin

Obsahy(1)

Vic Fury, křehký pětadvacetiletý muž je na zkoušku propuštěn z léčebny pro duševně choré. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (4)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Teprve díky filmu Field of Honor jsem si uvědomil, jak se Robert Zemeckis zaměřuje na hlavní postavu filmu. Vždy je to nějaká výstřední postava, do které vloží něco šíleného (Dr. Emmett Brown z Návratu do budoucnosti, Forest Gump z Forresta Gumpa, Chuck Noland z Trosečníka). Zde ukázal první charakter svých budoucích postav a když dojde ke kolizi, začíná hotové šílenství na poli cti. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý strašpytel a jeho válka v džungli maloměsta. Nešťastné náhody, fanatický otec a návrat "domů". Moment prvního záblesku Zemeckisova nesporného talentu. ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Příběh „vojáka", který se vrací z léčebny na zkoušku domů, ale díky traumatizujícímu zážitku v autobuse a následným střetem se zloději, policistou a otcem, se v něm probouzí opět válečné pudy, díky nimž se dopustí špatných věcí, ale sám si to neuvědomuje, protože je přesvědčen, že koná jen svou povinnost. Dílo doprovází hudba skladatele Elmera Bernsteina a vyzdvihuje tak jeho jedinečnou atmosféru. I přes akční a válečnou tématiku mi film přišel velmi milý a po shlédnutí mi zanechal úsměv na tváři.. :) ()

Reklama

Reklama