Reklama

Reklama

Divočina patří lvům

  • Velká Británie Living Free (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružství lvice Elsy a jejích mláďat v africké divočině... Manželé Joy a George Adamsonovi žili v 60. letech minulého století v severní Keni, kde pracovali jako správci národního parku. Osvojili si lvíčata, kterým pytláci zabili matku. Jedno z nich – Elsa, se stala členem jejich domácnosti. Krotká lvice neuměla lovit a nebála se lidí. Aby neskončila v ZOO, Joy jí pomohla získat základní lovecké instinkty. Elsa pak ve volné přírodě na svůj vztah k lidem nezapomněla a s důvěrou jim přišla ukázat svoje potomstvo. Její nezbedná mláďata však začnou způsobovat zmatek v sousedních vesnicích. Situace se vyostří do takové míry, že jim hrozí usmrcení od rozhněvaných obyvatel. Joy a George se proto rozhodnou přestěhovat lvíčata do přírodní rezervace v Serengeti, aby v ní mohla žít svobodně a v bezpečí... Volné pokračování úspěšného filmu Volání divočiny rozvíjí osudy lvice Elsy a ukazuje zápas jejích mláďat o existenci uprostřed divoké africké přírody. Námětem k filmu byl druhý díl knižní trilogie Joy Adamsonové, která vyšla v nákladu patnácti miliónů výtisků. Režisér Jack Couffer uplatnil své zkušenosti zoologa a natočil působivý příběh lidí, kteří jsou schopni osobních obětí pro záchranu zvířat. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokračování úžasného filmu Volání divočiny, ale rozhodně o nic méně zdařilé. Film se nese v podobném duchu jako první film, avšak tentokrát zde není problémem naučit krotkého lva žít v divočině, ale hlavním tématem se zde stává jak naučit osiřelá mláďata lvice Elsy (která žijí v divočině) lovit, aniž by je zastřelili majitelé dobytka, na který mláďata útočí jako na nejsnadnější kořist. Opět se jedná o další vynikající film z přírody a se lvíčaty, opět se jedná o film, u nějž mi na konci ukápla slza, zkrátka byl jsem nadšený stejně jako u prvního dílu, proto moc nechápu zdejší hodnocení. Prostě divočina patří lvům, ale v tomto případě jim museli pomoci lidé, aby mladí lvi měli šanci na další existenci v divoké a nespoutané přírodě. O nic méně zajímavý, atraktivní a napínavý film, nežli jeho předchůdce, já jsem si přišel na své, a to je hlavní. Proto hodnotím tak, jak hodnotím a pět hvězd ode mne toto volné pokračování, opět podle skutečných událostí, získává zcela zaslouženě a absolutně spravedlivě. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásné a poetické. Mám rád příběhy ze života zvířat a obzvlášť když je doplněn o spoustu nádherných záběrů z volné přírody poblíž afrického rovníku. Byť je mi jasný, že lvi ve filmu jsou zvířecí herci a ne divoká zvířata afrických savan a buší v Keni. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jiní tvůrci, jiné (nudnější) zpracování příběhu o trojici mláďat lvice Elsy. Škoda. Nová herecká dvojice představující Adamsonovy není tak věrohodná jako Bill Travers a Virginia McKenna. Navíc úvod tvoří sestřih z filmu Volání divočiny, sestřih je sice důsledný, ale stejně je tam nová vypravěčka v roli Joy Adamsonovou (Susan Hampshire) nepřesvědčivá. Škoda, že aspoň nedabovali Libuše Švormová a Josef Větrovec; David Vejražka i Jarmila Švehlová působí podobně rušivě jako herci, které namluvili... Víc disneyovské než adamsonovské. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování úspěšného filmu Volání divočiny ( http://www.csfd.cz/film/70419-volani-divociny-born-free/) rozvíjí osudy lvice Elsy a ukazuje zápas jejích mláďat o existenci uprostřed divoké africké přírody. Námětem k filmu byl druhý díl knižní trilogie Joy Adamsonové, která vyšla v nákladu patnácti milionů výtisků. Režisér Jack Couffer uplatnil své zkušenosti zoologa a natočil působivý příběh lidí, kteří jsou schopni osobních obětí pro záchranu zvířat. ZDROJ.www.ceskatelevize.cz ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před manžely Adamsonovými musím smeknout. Šíleně jsem jim držela palce, aby se jim podařilo Elsina mláďata odchytit. Když jim stanové ležení a klece zničila voda, myslela jsem, že je všemu konec, ale oni se nevzdávali. Bojovali dál, i když si mysleli, že už je všechno marné. Stejně mám radši příběh s lvicí Elsou, ale je dobré vědět, co s ní bylo dal a jaká byla její tři mláďata. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Volné a méně známé pokračování filmu Volání divočiny sleduje osudy Elsiných lvíčat která se narodila a žijí jako divocí lvi. Nespoutaní člověkem jako jejich matka. Opět natočeno na motivy knihy ,,Příběh lvice Elsy". Podle vzpomínek Joy Adamsonové. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek se inspiroval druhou částí autobiografické knížky Joy Adamsonové "Příběh lvice Elsy" a je volným pokračováním filmu "Volání divočiny" z roku 1966. Ke škodě věci se narozdíl od něho drží předlohy pouze v těch nejzákladnějích rysech. Vcelku dosti zásadní úpravy patrně vycházejí ze snahy co nejvíc si zjednodušit natáčení - spolupráce se zvířátky bývá často náročná na čas a vyžaduje svatou trpělivost a pevné nervy všech zúčastněných. Povrchní scénář ale nedokáže navodit tu správnou atmosféru a ani změna v obsazení představitelů ústřední dvojice výsledný dojem nijak nevylepšuje. Především Susan Hampshire (Joy Adamsonová) působí spíš jako manekýna nežli jako zapálená ochránkyně Elsiných dětí a její přehnané, nepřirozené veselí je v některých situacích nepatřičné a hloupé. Nigel Davenport (George Adamson) je sice stoprocentně kladný, ale zároveň nevýrazný, nemastný-neslaný týpek, který se sice poctivě naučil svou roli, ale nevložil do ní téměř žádné opravdové emoce. Ve srovnání s původním filmem tak Divočina, která patří lvům, prostě a jednoduše neobstojí ... 2,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako mix hraného a dokumentárneho filmu. Zábery so zvieratami, teda tie bez prvkov ľudskej civilizácie, sú ozaj pekné, nehanbili by sa za ne v žiadnom vtedajšom prírodopisnom dokumente, ale či patria do hraného filmu, je diskutabilné. Dvojka Davenport a Hapsirová je v pohode, nebolo by však naškodu, aby tam bolo viac postáv. Veľkú výhradu vidím iba v skratkovistosti deja, hlavne v prvej polovici filmu, ktorá de facto nedovolí vytvoriť si vzťah divákov k postavám i k levom. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

V očích dvou, kteří se přičiní. I přes nepřízeň, lidským přístupem, výmluvnou návnadou, povolí tři. Přírodou respektovaní, v územním soukromí, přirození lovci. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Volání divočiny o kterém jsem ani netušil. A tentokrát mě to příliš nechytlo. Jsou tady opět tytéž věci jako v předchozích dílech - zvířátka, divočina, trošku humoru, trošku dokumentu, ale je to prostě potřetí to stejné. Navíc původní pár nahradili nějací nezajímaví herci, lvice Elsa zemřela... :( a osud jejich lvíčat mě v podstatě nechal chladným. Nekonečné chytání do klecí bylo dokonale otravné a nudné. 3* za slušné řemeslo. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Trapná recyklace původního příběhu a knihy Joy Adamsonové. Některé situace jsou dokonce téměř totožné jen s jinými herci. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle, toto volné pokračování už je tak trochu nastavovaná kaše k Volání divočiny. Ale stále je to příjemná podívaná a úžasná práce se zvířaty. ()

Saesulkun 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové nějaké odfláknuté: Prvních deset minut je sestřih prvního filmu. Prvních víc než 60 minut otravuje voiceover. A když už se na konci povede zajímavá scéna, zkazí ji filmová chyba s vypadlou bednou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Od krásného Volání divočiny se leccos změnilo. Pokračování se ujal jiný režisér, obměnili se i hlavní hrdinové. Už to nemá takovou atmosféru jako v prvním filmu. Manželé Adamsonovi už nepůsobí příliš věrohodně, film je hodně nudný, ačkoli se dá předpokládat, že lvíčata na konci opět zachráněna budou. Samozřejmě lvíčata sama o sobě působí dostatečně, ale tím víc snímek vyznívá jako dokumentární s nevýrazným a nezáživným dějem. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Tyhle příběhy by se měly na TV objevovat častěji. jasně, že mě vždycky rozbrečí, ale taky mě štve,že kvůli lidem těchto zvířat ubývá a ztrácejí své území, potravu a umírají díky pytlákům nebo dožívají v ZOO. Měli bychom na vztahu k matce Přírodě leccos změnit. připadá mi,že sedíme na větvi a pilujeme si pod sebou zdatně a rychle tu větev.... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Pokračování úžasného filmu. Má jedno drobné mínus a to změna hlavních představitelů manželů. Já měl prostě Joy s Virginii McKennovou (a hlasem Švormové) a Jiřím s Billem Traverse (a hlasem \větrovce) moc rád. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Po šiestich rokoch sa Briti pokúsili zopakovať úspech filmu Volanie divočiny s novou generáciou a namiesto príbehu Elzy a jej súrodencov ponúkli príbeh Elziných mláďat. S levíčatami sa vymenilo aj herecké obsadenie a inak sa nezmenilo nič. Príbeh aj štýl ako cez kopirák. Pre fanúšikov Elzy a prírodopisných filmov o divokej prírode 70%, pre ostatných príjemný oddych bez ďalšej pridanej hodnoty 60%. ()

Reklama

Reklama