Reklama

Reklama

Divočina patří lvům

  • Velká Británie Living Free (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružství lvice Elsy a jejích mláďat v africké divočině... Manželé Joy a George Adamsonovi žili v 60. letech minulého století v severní Keni, kde pracovali jako správci národního parku. Osvojili si lvíčata, kterým pytláci zabili matku. Jedno z nich – Elsa, se stala členem jejich domácnosti. Krotká lvice neuměla lovit a nebála se lidí. Aby neskončila v ZOO, Joy jí pomohla získat základní lovecké instinkty. Elsa pak ve volné přírodě na svůj vztah k lidem nezapomněla a s důvěrou jim přišla ukázat svoje potomstvo. Její nezbedná mláďata však začnou způsobovat zmatek v sousedních vesnicích. Situace se vyostří do takové míry, že jim hrozí usmrcení od rozhněvaných obyvatel. Joy a George se proto rozhodnou přestěhovat lvíčata do přírodní rezervace v Serengeti, aby v ní mohla žít svobodně a v bezpečí... Volné pokračování úspěšného filmu Volání divočiny rozvíjí osudy lvice Elsy a ukazuje zápas jejích mláďat o existenci uprostřed divoké africké přírody. Námětem k filmu byl druhý díl knižní trilogie Joy Adamsonové, která vyšla v nákladu patnácti miliónů výtisků. Režisér Jack Couffer uplatnil své zkušenosti zoologa a natočil působivý příběh lidí, kteří jsou schopni osobních obětí pro záchranu zvířat. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování úspěšného filmu Volání divočiny ( http://www.csfd.cz/film/70419-volani-divociny-born-free/) rozvíjí osudy lvice Elsy a ukazuje zápas jejích mláďat o existenci uprostřed divoké africké přírody. Námětem k filmu byl druhý díl knižní trilogie Joy Adamsonové, která vyšla v nákladu patnácti milionů výtisků. Režisér Jack Couffer uplatnil své zkušenosti zoologa a natočil působivý příběh lidí, kteří jsou schopni osobních obětí pro záchranu zvířat. ZDROJ.www.ceskatelevize.cz ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek se inspiroval druhou částí autobiografické knížky Joy Adamsonové "Příběh lvice Elsy" a je volným pokračováním filmu "Volání divočiny" z roku 1966. Ke škodě věci se narozdíl od něho drží předlohy pouze v těch nejzákladnějích rysech. Vcelku dosti zásadní úpravy patrně vycházejí ze snahy co nejvíc si zjednodušit natáčení - spolupráce se zvířátky bývá často náročná na čas a vyžaduje svatou trpělivost a pevné nervy všech zúčastněných. Povrchní scénář ale nedokáže navodit tu správnou atmosféru a ani změna v obsazení představitelů ústřední dvojice výsledný dojem nijak nevylepšuje. Především Susan Hampshire (Joy Adamsonová) působí spíš jako manekýna nežli jako zapálená ochránkyně Elsiných dětí a její přehnané, nepřirozené veselí je v některých situacích nepatřičné a hloupé. Nigel Davenport (George Adamson) je sice stoprocentně kladný, ale zároveň nevýrazný, nemastný-neslaný týpek, který se sice poctivě naučil svou roli, ale nevložil do ní téměř žádné opravdové emoce. Ve srovnání s původním filmem tak Divočina, která patří lvům, prostě a jednoduše neobstojí ... 2,5* ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Od krásného Volání divočiny se leccos změnilo. Pokračování se ujal jiný režisér, obměnili se i hlavní hrdinové. Už to nemá takovou atmosféru jako v prvním filmu. Manželé Adamsonovi už nepůsobí příliš věrohodně, film je hodně nudný, ačkoli se dá předpokládat, že lvíčata na konci opět zachráněna budou. Samozřejmě lvíčata sama o sobě působí dostatečně, ale tím víc snímek vyznívá jako dokumentární s nevýrazným a nezáživným dějem. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Po šiestich rokoch sa Briti pokúsili zopakovať úspech filmu Volanie divočiny s novou generáciou a namiesto príbehu Elzy a jej súrodencov ponúkli príbeh Elziných mláďat. S levíčatami sa vymenilo aj herecké obsadenie a inak sa nezmenilo nič. Príbeh aj štýl ako cez kopirák. Pre fanúšikov Elzy a prírodopisných filmov o divokej prírode 70%, pre ostatných príjemný oddych bez ďalšej pridanej hodnoty 60%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před manžely Adamsonovými musím smeknout. Šíleně jsem jim držela palce, aby se jim podařilo Elsina mláďata odchytit. Když jim stanové ležení a klece zničila voda, myslela jsem, že je všemu konec, ale oni se nevzdávali. Bojovali dál, i když si mysleli, že už je všechno marné. Stejně mám radši příběh s lvicí Elsou, ale je dobré vědět, co s ní bylo dal a jaká byla její tři mláďata. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Letadlo ve filmu je Cessna 182K Skylane / Wren 460 s imatrikulací 5Y-AEN. (sator)

Reklama

Reklama