Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V sobotu 8. 2. 1964 vystupuje na newyorském letišti z letadla čtveřice kluků, známých jako Beatles. O den později mají vystoupit ve známé TV show Eda Sullivana. Propuká "Beatlemánie". Pro sedmnáctiletou Rosie jsou Beatles smyslem života, a tak vymyslela s kamarádkami výlet do New Yorku. Cestou se k nim přidal ještě drsňák Tony. V New Yorku je ale čeká zklamání. Hotel, ve kterém jsou jejich božstva ubytována, je policií hermeticky uzavřen, aby dovnitř nepronikla ani myš. Jenže vynalézavost fanynek nezná mezí. Začíná hon na Beatles... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Síla jak lidi dokážou z jedný věci zešílet natolik, že se na ně nedá ani koukat. Zemeckis si rozjel svůj první pořádnej film a musím říct, že mě okamžitě zaujal. Ne přímo on, ale hudba samotných Beatles. Je super, ale že bych kvůli tomu tak šílel? Na druhou stranu byla docela zábava na ty lidi kolem té celé Beatlemánie koukat, protože to, co předváděli, to občas hraničilo se zdravým rozumem. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Málo známá komedie Roberta Zemeckise, který už tehdy projevil své nadání a smysl pro nadsázku, kterou tolik postrádá jeho 'vzor' Steven Spielberg. Bohužel tomuhle filmu při uvedení v televizi dost uškodil hrozný brněnský dabing :-( ()

movie 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné a vzhledem k tomu, že už ani žádná kapela s mamutí oblíbeností beatles neexistuje, je to i docela unikátní snímek, neboť o N¨Sync se prostě něco podbného natočit nedá, že? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je hezké vidět film z dob, kdy ještě Zemeckis rozuměl divákům a věděl, jak je bavit. Jeho debut (a Spielbergův debut coby výkonného producenta) je určitě pěkná komedie, ale bohužel poměrně předvídatelná a nevyužívající svůj potenciál pro nic jiného než navození poměrně jednolité atmosféry, která je sice příjemná, ale neudrží pozornost. Jinak se ve filmu vlastně nic nestane, postavy se nikam neposunou a vše to nějak odezní. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chcete recept na dobrou hudební komedii? Smíchejte písničky oblíbené kapely společně s vtipnou zápletkou, přidejte nadhled, okořeňte špetkou černého humoru a sarkasmu, a hodinu a půl vařte na prudkém ohni. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Při sledování podobných filmů mě vždycky přepadne šílená nostalgie a říkám si - sakra, proč se podobné filmy dnes už netočí? Výborná komedie bez sexu a bez špetky vulgarity, u které jsem se opravdu zasmála a navíc v přijatelné stopáži 100 minut. Taky se mi líbilo, že Zemeckis tam zakomponoval Beatles z archívů a vyhnul se tak trapnému hledání herců, kteří by mohli Beatles ztvárnit, což skoro nikdy nedopadne dobře a filmu by to sebralo punc autentičnosti. Holky ječely opravdu pekelně, při některých scénách to až hraničilo s bolením hlavy a hledáním špuntů do uší. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem ten film označit za vypočítavý cashgrab cílící na tehdejší maminy, které si u filmu mohly zavzpomínat na svá mladá léta pod plakáty Beatles, ale pak jsem se dočetl jak to floplo. I Wanna Hold Your Hand má výbornou choreografii scén, tempo i spoustu dílčích aspektů, které lze vypíchnout (třeba kaskadérské výkony fanynek), ale je roztažený do přílišné šíře a předznamenává problémy, které budu mít se Zemeckisem i nadále a to, jak pracuje s živými herci jako s animovanými postavami. Mimochodem herecký ansábl zde obsahuje jak nejkrásnější (Susan Kendall Newman, dceru Paula Newmana) tak nejošklivější (Wendie Jo Sperber Bohdalovou) herečku své doby. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Pohodová a lehce nadprůměrná komedie, která by se dala označit za převrácený Perný den. Zde divák nesleduje slavnou liverpoolskou čtveřici prchající před vřískajícím davem, ale mikročástečku toho vřískajícího davu, jak se snaží dostat ke svým idolům. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis natočil povedený film o Beatles bez Beatles. Jasně, tohle je hlavně o Beatlemánii, ale je to i o jejich hudbě, která prostě pořád zní tak krásně, jako když jsem ji slyšel poprvé. Je ale zajímavé vidět, jak moc z nich lidé dovedli šílet, a to nejen holky, které převážně slyšíme na jejich koncertech křičet. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek mě moc nechytl, ale jakmile se celá grupa teenagerů dostala do New Yorku, stane se z toho velmi příjemná komedie o beatlemánii a o tom, kam až jsou skalní fanoušci schopni zajít, aby své idoly měli "co nejblíž". Právě z toho vzniká hodně vtipných situací, které pobaví a naštěstí se úplně obejdou bez jakéhokoli fekálního humoru. Navíc je to chytře a zajímavě napsané, takže z počátku jednoduchý plán zde vede k neplánovanému rozdělení postav, z nichž každá se na koncert Beatles snaží dostat jinak a každá při tom zažije úplně jiné dobrodružství. Zemeckis prostě ve své staré fázi (do roku 2000) prostě uměl skvěle, až na pár výjimek. Tu jeho novější ještě moc nakoukanou nemám, ale pochybuji, že s k té staré vůbec přiblíží, ale snad se mýlím. Každopádně I Wanna Hold Your Hand je pro mě velmi příjemné překvapení a jak tady někdo trefně napsal, je to povedený film o Beatles bez Beatles. Pár jejich písniček tu sice zahraje, ale tím to tak končí, skoro je tu ani neuvidíme. Jen mě nemile překvapuje, že to tak zapadlo... 4* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Úžasne vtipná groteska o dni, keď John, Paul, George a Ringo spustili v New Yorku prílivovú vlnu adolescentnej hystérie. 7/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Téměř dokumentární snímek o jevu, který nemá v moderních dějinách obdoby a který je pro mnohé naprosto nepochopitelný. Většinu času jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, protože přesto, že je to natočené s nadhledem, skutečně (nebo velmi podobně) se to dělo. Hrůza. BTW, pokud nesnášíte vřeštící -náctky, zdaleka se tomuto filmu vyhněte. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Beatles film dekádu po jejich éře, ve kterém se navíc vůbec neobjeví a ještě tu prakticky nikdo nehraje? Blbost myslel jsem si, ale Zemeckis mě při své debutu přesvědčil o opaku. Tomuhle režisérovi vycházelo v 80-90. letech vše na co sáhl a rozjel to už při svém debutu. Děj je sice řídký - parta teenagerů se snaží dostat do hotelu s Beatles při jejich příletu do USA a později na jejich vystoupení. Ale vše ostatní funguje na 100%. Šílené honičky, přechcávky policajtů, dokonale vypointované scény a gagy (psycho scéna u holiče, hotelový host a šlapka :D :D :D). Povedli se mu i zajímaví, odlišitelní teenageři (za mě vedla šílená obtloustlá Rosie a její vyhublý potenciální boyfriend Richard), nezapomněl ani na ty co Beatles nemuseli a vůbec jsem z toho cítil ty budoucí Návraty do budoucnosti. Navíc zvládl s grácií pár scén kdy se Beatles objeví/neobjeví včetně tečky ve finále a ještě zachytil veškeré to šílenství kolem nich. Výborná crazy komedie a silné 4*. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parta holek a jejich snaha dostat se na slavnou Sullivenovu show, kde mají vystoupit Brouci. Fakt, že se to točí kolem mé oblíbené grupy, toho hodně zachraňuje, protože chvílemi to dost bolelo. 5/10 ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mi přišlo asi nejzajímavější vyobrazení Beatlemánie, fascinujícího, pravděpodobně neopakovatelného fenoménu, jemuž můžu dneska jen stěží porozumět... z nějakého dokumentu bych si ale asi odnesl víc. Je to rozhodně obdivuhodně sebevědomý režijní debut se svižným tempem a skvělým námětem, ale bože můj... takhle nesympatickou sbírku postav jsem naposledy viděl snad, když jsem koukal na Sopranos. Nemluvím ani tak o uječených holkách (i když Rosie mi taky dost lezla na nervy), spíš mě vytáčel anti-beatlesák Tony Smerko a především pak samozvaný největší fanoušek skupiny - Richard Klaus. Jedna z nejotravnějších postav, co jsem kdy viděl. Na druhou stranu dost oceňuji, že mají všechny postavy celkem jasně definovanou osobnost a cíl, to rozhodně pomohlo. Nějak mi tady ale prostě nesedl ten smysl pro humor. Trochu zvláštní, že tahle stejná dvojka napsala Back to the Future. Btw: Měl jsem trochu pocit, že Smerkův plotline směruje k pokusu o atentát, a vzhledem k tomu, co se stalo o dva roky později, je asi dobře, že k tomu nedošlo. 6/10 ()

Reklama

Reklama