Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V sobotu 8. 2. 1964 vystupuje na newyorském letišti z letadla čtveřice kluků, známých jako Beatles. O den později mají vystoupit ve známé TV show Eda Sullivana. Propuká "Beatlemánie". Pro sedmnáctiletou Rosie jsou Beatles smyslem života, a tak vymyslela s kamarádkami výlet do New Yorku. Cestou se k nim přidal ještě drsňák Tony. V New Yorku je ale čeká zklamání. Hotel, ve kterém jsou jejich božstva ubytována, je policií hermeticky uzavřen, aby dovnitř nepronikla ani myš. Jenže vynalézavost fanynek nezná mezí. Začíná hon na Beatles... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Síla jak lidi dokážou z jedný věci zešílet natolik, že se na ně nedá ani koukat. Zemeckis si rozjel svůj první pořádnej film a musím říct, že mě okamžitě zaujal. Ne přímo on, ale hudba samotných Beatles. Je super, ale že bych kvůli tomu tak šílel? Na druhou stranu byla docela zábava na ty lidi kolem té celé Beatlemánie koukat, protože to, co předváděli, to občas hraničilo se zdravým rozumem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je hezké vidět film z dob, kdy ještě Zemeckis rozuměl divákům a věděl, jak je bavit. Jeho debut (a Spielbergův debut coby výkonného producenta) je určitě pěkná komedie, ale bohužel poměrně předvídatelná a nevyužívající svůj potenciál pro nic jiného než navození poměrně jednolité atmosféry, která je sice příjemná, ale neudrží pozornost. Jinak se ve filmu vlastně nic nestane, postavy se nikam neposunou a vše to nějak odezní. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Beatles film dekádu po jejich éře, ve kterém se navíc vůbec neobjeví a ještě tu prakticky nikdo nehraje? Blbost myslel jsem si, ale Zemeckis mě při své debutu přesvědčil o opaku. Tomuhle režisérovi vycházelo v 80-90. letech vše na co sáhl a rozjel to už při svém debutu. Děj je sice řídký - parta teenagerů se snaží dostat do hotelu s Beatles při jejich příletu do USA a později na jejich vystoupení. Ale vše ostatní funguje na 100%. Šílené honičky, přechcávky policajtů, dokonale vypointované scény a gagy (psycho scéna u holiče, hotelový host a šlapka :D :D :D). Povedli se mu i zajímaví, odlišitelní teenageři (za mě vedla šílená obtloustlá Rosie a její vyhublý potenciální boyfriend Richard), nezapomněl ani na ty co Beatles nemuseli a vůbec jsem z toho cítil ty budoucí Návraty do budoucnosti. Navíc zvládl s grácií pár scén kdy se Beatles objeví/neobjeví včetně tečky ve finále a ještě zachytil veškeré to šílenství kolem nich. Výborná crazy komedie a silné 4*. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Při sledování podobných filmů mě vždycky přepadne šílená nostalgie a říkám si - sakra, proč se podobné filmy dnes už netočí? Výborná komedie bez sexu a bez špetky vulgarity, u které jsem se opravdu zasmála a navíc v přijatelné stopáži 100 minut. Taky se mi líbilo, že Zemeckis tam zakomponoval Beatles z archívů a vyhnul se tak trapnému hledání herců, kteří by mohli Beatles ztvárnit, což skoro nikdy nedopadne dobře a filmu by to sebralo punc autentičnosti. Holky ječely opravdu pekelně, při některých scénách to až hraničilo s bolením hlavy a hledáním špuntů do uší. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné, jednak jsem zavzpomínal na populární brouky a jejich písničky, jednak jsem se párkrát docela dobře pobavil, co všechno byly holky (a kluk) schopný udělat pro shlédnutí svých idolů. Ze začátku chvilku trvalo, než se všechny postavy představily a udělal jsem si v nich pořádek, ale pak už to jelo až do konce v duchu největších hitů Beatles. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama