Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka nejprodávanějších románů Joan Wilderová žije jen svými romány a velice osaměle. Její vydavatelkou a zároveň kamarádkou je Gloria, která se jí neustále snaží dohazovat muže. Joanina sestra Elaine odjela se svým mužem Eduardem do Columbie, ale jeho tam zabili a Elaine se chystá zpět. Joaně přijde mezitím od Eduarda domů balíček, ale ona ho neotevře. Pak jí ale zavolá Elain, aby balíček přivezla do Columbie: říká, že ji unesli, a když onen balíček nedostanou, tak ji zabijí. Joan najde v balíčku mapu, ale nemá ani ponětí, kde Columbie je. Přesto se na cestu vydá...  V Columbii se snaží najít autobus jedoucí do Cartageny. Pomůže jí jeden muž, ale schválně ji posadí na jiný autobus. Autobus cestou havaruje a všichni cestující jdou dál pěšky. Jen muž Zolo, který jí poradil, zůstává a tvrdí, že další autobus přijede, aby nikam nechodila. Když zůstanou sami, Zolo s namířenou zbraní chce od Joany kabelku, v níž má mapu na záchranu sestry. Naštěstí se objeví Jack Colton, který Joanu zachrání. Ona ho pak přemluví, aby jí za finanční odměnu pomohl dostat se k telefonu. Únosce Ira mezitím hlídá Elain a Ralph měl za úkol sledovat Joan z letiště, ale protože nasedla na jiný autobus, ztratil ji z dohledu. Když za ní jede autem zastaví ho policista Zolo a odveze ho do kasáren, kde má své muže. Zolo sebere vojáky a jdou po stopách Joany a Jacka. Když je dostihnou, střílejí po nich. Jack nechápe proč, ale je mu jasné, že ptát se by bylo zbytečné. Vojáky nakonec setřesou. V džungli pak najdou havarované letadlo, v němž chtějí přenocovat. Joan konečně objasní Jackovi celou situaci s mapou. Druhý den se dostanou do vesnice, kde žijí pašeráci drog pod vedením Juana a usedlíci je nasměrují do jeho sídla. Juan je nejdřív chce rychle vypakovat, ale když pozná Joan, radostně ji uvítá, je totiž nadšeným čtenářem jejích románů. Pomůže jim i zbavit se vojáků a doveze je svým autem na bezpečnou louku k městu. Tam Jack pozná orientační bod z mapy. Ubytují se v hotelu, Jack si okopíruje mapu a domluví se, že už půjdou každý svou cestou. Jen spolu ještě stráví večer, ve městě je zrovna slavnost. Na ní se velmi sblíží... Nakonec se domluví, že nejprve vyzvednou poklad, který je znázorněn na mapě, aby měli k výměně sestry všechny trumfy. Ráno ukradnou auto, ale nevšimnou si, že v něm spí Ralph. Dojedou na místo, kde má být ukrytý velký diamant, a skutečně ho najdou. Ralph jim ho ale sebere, navíc jsou jim v patách už zase vojáci a musejí rychle zmizet. Při útěku sice získají diamant zpět, ale skončí v řece, každý na jiném břehu. Jack má diamant, Joan mapu. Dohodnou se tedy, že se setkají v Cartageně... (TV Prima)

(více)

Recenze (362)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek výborný, ale konec s krokodýlem už byl slabota. Viděno v prvním dabingu s VIktorem Preissem a Eliškou Balzerovou (a kousíček ve druhém s Kamilou Špráchalovou). Dost mi vadí střelba ze samopalu na 50 metrů, která ani v dávce nezasáhne cíl. Postava Dannyho DeVita naprosto zbytečná, hodně mi překážela. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca dobrodružná zábava. Pokiaľ niekto dokáže konkurovať Spielbergovi s Fordom, tak rozhodne Zemeckis s Douglasom. 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pohodová, příjemná a po všech směrech absolutně nenáročná podívaná těžící hlavně z popularity Indiana Jonese. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nostalgické béčko, které kdyby někdo natočil dnes, bylo by to kopírování. Je to svým způsobem laciné (prosekávání “džunglí” mezi banánovníky), nicméně má to i po letech určité kouzlo a chemii. Pamatuju, jak jsem se bavil, když jsem to coby puberťák viděl v kině poprvé. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá komedie se spoustou vtipných hlášek. Mezi Michaelem Douglasem a Kathleen Turner to nádherně jiskří, i když je to pouhá předzvěst toho, co tahle dvojka dokáže o pár let později ve Válce Roseových. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděla Dobyvatele ztracené archy, existoval pro mě jiný nejlepší dobrodružný film. A že je to vykrádačka? Jsem vnitřně spokojená, když si řeknu: No a co. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Klasický dobrodružný film, trochu ve stylu Indiana Jonese, který není úplným zázrakem, ale pobaví. Výborní herci jinak nepochybně zvedají kvalitu jinak celkem průměrného filmu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná osmdesátková dobrodružná komedie. Výborný Danny de Vito. Jinak tady to ještě hlavním hrdinům klapalo, ale když zkuste se podívat na Válku Roseových. :-)) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružná komedie režiséra Roberta Zemeckise s Kathleen Turner a Michaelem Douglasem v hlavních rolí, jakých se nyní moc netočí. Ona je spisovatelka romantických příběhů, on dobrodruh a oba nyní pátrají v kolumbijské džungli po ztraceném diamantu nesmírné hodnoty, přičemž jim sekunduje užvaněný Danny DeVito. Vtipné, dobrodružné, se spoustou hlášek i geniálních scén. Jen škoda, že ten příběh je vlastně docela jednoduchý a těch překážek moc překonávat nemusejí a vše se hned čiročirou náhodou vyřeší. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis vytvořil dobrodružnou oddychovku na jedničku. O tomto režisérovi se už tehdy šuškalo v důvěrných kuloárech, ale svůj skutečný potenciál projevil až později, tady se jen zahříval. A zatraceně dobře. Herci ve své době na vrcholu sice odpovídají měřítkům pro vytvoření komerčního hitu, ovšem bez Zemeckise by film přesto neuspěl. To se naplno projevilo u druhého dílu ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia slovenského znenia (SPF 1987) = ALŽBETA DOMASTOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = ?.?.????, réžia slovenského znenia (MARKÍZA ????) = BOHUMIL MARTINÁK - Pôvodný slovenský kinodabing SPF už oficiálne navždy zmizol v prepadlisku dejín a ostali len jeho nadšenecky zachránené neoficiálne kópie. No a hoci to nerobím často, tak musím pochváliť aj nový dabing so ŠTEFANOM BUČKOM. (16.7.2009) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Znám pár lidí, kteří si např. díky nějakému filmu či záběru v něm uvědomili svou sexuální orientaci. Jako třeba že viděli něčí nahý zadek nebo tak a cosi v hlavě jim seplo/zapadlo. Když nad tím tak přemýšlím, Honba za diamantem je zřejmě film, který mi již v raném mládí odhalil, že nejvíce sexy část ženského těla je stehno. Neb stehna Kathleen Turner tady jsou mňam. Veškeré další komentáře k filmu jsou bezpředmětné. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Romancing the Stone má v ruce oportunistický trumf v tom, že celá ta lacinost zápletky zkrátka vychází z toho, že se vědomě jedná o 'milostný dobrodružný román pro ženy', který navíc napsala servírka (zde uvedení scénáristé jsou jen autoři postprodukčních přepisů, skutečná scénáristka Diane Thomas dva roky po uvedení filmu zemřela a tedy toto byl její jediný scénář). Problém je v tom, Michael Douglas zvládne perfektně jednu roli, zkorumpovaného městského hajzla, nicméně ve všem ostatním nefunguje. Klasická postkoloniální romance o tom jak nebezpečná exotická země dělá romantickou kulisu dvěma bělochům ve výsledku takový problém není (minimálně pokud jste bílí a na těchto příbězích jste prostě vyrůstali), problém je v tom, když tohohle měšťáckého chlapečka vidím ohánět se mačetou nebo travoltovsky křepčit v bílém overalu a přitom se mám cítit jakože do toho prostředí patří. Je to škoda i kvůli Kathleen Turner, která je tu prvotřídní a téměř veškerou funkční komiku bere na bedra ona. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružně-akční komedie přesně podle mého gusta. Sice si mohli odpustit přerod z ošklivého káčátka v krásnou labuť, nicméně Michael s Kathleen opravdu válí, a hodí se k sobě, do toho sem tam poskakuje zákeřný zlodějíček v podání Dannyho DeVita a korunu tomu nasazuje kolumbijský drogový překupník, mimochodem obdivovatel Joaniných knih a jeho Little Mule Pepe. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně romantická komedie jako je tato mi moc nesedla. Jako já chápu, že v roce 1984 to musela být pecka nehorázných, nevídaných rozměrů a zároveň to bylo něco, co tu ještě nebylo. Ale od premiéry uplynulo 24 let a na mně to působí nudně a nezáživně a to i přesto, že tam je docela hodně akčních momentů. Prostě nuda!!! Možná, kdyby tři roky před tímhle filmem nebyl Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené archy, tak by to bylo zase určitě o něčem jiném. A nevěřím, že tohle mělo v žánru dobrodružného filmu v roce 1984 nějaký pořádný úspěch. Řekl bych, že tomu vypálil rybník Indiana Jones a Chrám zkázy. Ale kdo ví, jak to bylo před 24 lety. Na to, že zde figuruje i komedie, tak to zase tak vtipný není. Ani moc vtipných scén. Možná tak jen, když DeVito spadl ze stolu na zem, když se pokoušel sundat fotku na které je napsáno, že je hledaný. Hlavní trojice v čele se sympaťákem Michaelem Douglasem, krásnou Kathleen Turnerovou a špuntem Dannym DeVitem je docela hodně povedené. Na to, že je to do Roberta Zemeckise, tak je to trošku zklamání. Ale musím brát v potaz, že je to jeden z jeho prvních počinů a mohlo to klidně dopadnout mnohem hůř! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zemeckis a Silvestri zabodovali až o rok starším Back to the Future. Čo sa týka tohto, je to mdlé, nezaujímavé a bez výraznejšej scény, ktorá by sa dala označiť ako dobrá. Chémia medzi Turner a Douglasom nefunguje. Vtipy sú tiež len prehliadkov klišé bez nápaditosti. A trochu pochybujem, že len tak v džungli máte ihličnaté stromy. Vadilo mi tam veľa vecí. Logické kiksy. Formálna a technická stránka na úrovni televíznej produkcie, ale hlavne sú postavy strašne nezáživné. V zásade ani neviem prečo tie 2*. Pokračovanie už vidieť nepotrebujem. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Dobrý film,který naopak neztrácí šťávu ani po těch letech.Douglas,Turnerová a DeVito jsou skvělí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa TV klasika. Skvelé dobrodružstvo, ktoré ani po rokoch nestratilo nič na svojej atraktivite. Kombinácia Douglas, Turner a DeVito sa hlboko zapísala do mojej pamäte. Takže ak máte chuť na niečo nestárnuce, našli ste to pravé. Kráľ žánru akčná komédia s romantickou zápletkou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedná sa jednu z tých klasík, ktorá ma vôbec nezaujala a celkom ma to mrzí, lebo sa jedná o môj obľúbený žaner. Takisto Zemeckisove filmy mi väčšinou celkom sedia, ale tentokrát som sa dosť nudil. Ústredna dvojka sa mi vôbec nepáčila. Kathleen Turner ma nikdy nepriťahovala a to ani v dobách, keď ešte nevyzerala jak príšera a Michael Douglas sa mi páči vo filmoch v ktorých má možnosť poriadne hrať, ale v úlohe jednorozmerného hrdinu na mňa jeho charizma nepôsobí. Tempo mi pripadalo neskutočne pomalé a celkovo to na mňa pôsobilo, že je to určené skôr ženskému publiku. Jediné čo ma bavilo, boli staromilsky natočene akčné scény plné pôsobivých kaskadérskych kúskov, ale bolo ich príliš málo na to, aby ma film bavil. 4/10. ()

Související novinky

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Honba za remakem

Honba za remakem

29.08.2011

Co mají společného Hráči se smrtí a Honba za diamantem? Ano, oba snímky už dnes patří k filmové klasice... a dočkají se předělávky. Nová verze Zemeckisova romantického dobrodružství se chystá už… (více)

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama