Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"One owner" - nápis na autě, které visí nad autobazarem New Deal mluví za vše! Rudy Russo (Kurt Russell) jako prodejce aut je jedinečný, prodá cokoliv, i když auta, které prodává, za moc nestojí. Jack Warden ve dvojroli jako jeho nadřízený Luke ve filmu svádí bratrovražedný boj s Royem, který vlastní poněkud "lepší" autobazar naproti přes ulici. Luke je ovšem slabší na srdce... Naštěstí se objeví jeho dcera, kterou deset let neviděl. Ta společně s Royem zachrání autobazar před zánikem. Konec ještě okoření divoká honička dvouset "vraků" aut. (kubiczek84)

(více)

Recenze (24)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem si říkal, jak se vůbec mohlo stát, že Robert Zemeckis natočil eRkový film. No... hrdinové mluví sprostě a ženská ukáže prsa... jinak je to stejná sluníčková záležitost bez jiného smyslu než zabít stopáž. S tím, že sluníčkovost nenarušuje ani úkladná vražda, takže postavám nic nebrání v tom chovat se jako největší amorální idioti (amorální většinou, idioti pokaždé). Vlastně mi to dost připomínalo současné Vejdělkovy filmy (pointa je, že hrdinové mohou dál krást, podvádět a lhát, což je skvělé), jen to bylo lépe natočené. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Každý režisér nějak začínat musí, Ojetá auta zpočátku ukazují nemalý komediální potenciál, bohužel nápady docházejí a do cíle zbývá ještě velmi mnoho minut. Pro ztřeštěnou komedii jsou téměř dvě hodiny času vražedný kousek. Kurt Russell ovšem se svou vyřídilkou nezklamal. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to kvôli Jackovi Wardenovi z 12 Angry Men ktorý tu hral 2 zaujímavé postavy. Kurt Russell v najlepších rokoch. Až po zhliadnutí som si uvedomil, že to točil skvelý Robert Zemeckis. No musím povedať že ma to neoslovilo. Ak by som film videl možno v 90.rokoch s cz dabingom, možno by som to vnímal inak. I tak je tu ale dosť zaujímavých automobilových scén s perfektnými veteránmi. Človek až nechápe, ako môže film natočený v roku 1980 vyzerať tak profesionálne, čo sa týka efektov. Kurt Russell skáče po autách, ktoré idú v plnej rýchlosti, akoby ani nepoužil dvojníka - kaskadéra. Je to len taký oddychový film na upršanú nedeľu, nečakajte veľa. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně takovejhle typ vidláckejch “komedií” nenávidim. Myslel jsem, že když je tam Russel, že to zachrání a vono hovno. Stejný jak ty Eastwoodovi starý vidlácký “komedie”. Utrpení tuhle šlichtu dokoukat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prodavač ojetin je odjakživa v USA stejně pejorativní pojem jako třeba u nás realiťák, revizor nebo zaměstnanec OVB. A není divu, že amorální komedie o slizkém přeprodávači ojetých aut našla svůj časoprostor někde u zaprášené dálnice začátkem 80. let. Used Cars je ve své podstatně výkladní skříní amorálního amerického hédonismu onoho desetiletí vycházejícího z rapidního hospodářského růstu i nadechnutí po 2 nelehkých dekádách, kdy byla zpochybňována samotná podstata amerického smyslu života. Ona špinavost, úlisnost a morální degradace zde navíc působí tak samozřejmě, až se nabízí myšlenka, že se nejedná o schválně nastavené zrcadlo. Used Cars jsou imo dost nelítostnou, byť třeba nezáměrnou satirou na období, kdy se odpadky házely za sebe, říct pravdu znamenalo kariérní slabost a nějaká etika nesměla stát v cestě kapitalistickým ambicím. Přijmete-li ji jako takovou, tak začnete obdivovat, jak bezpáteřní je ten film až do konce a jak naprosto očividné charakterové přešlapy není ochotný vůbec trestat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Zemeckis /Navrat do Budoucnosti 1 -3, Forrest Gump/ natocil vskutku pekny autickarsky film. Realita USA 80. rokov zaujme, aj ich vozovy park ma dokazal zaujat, hoci ide len o ojazdene auticka. Dialogy su vsak vyborne a cisto autickarsky zaver ma maximalne potesil : 70 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda je jen kvůli tomu, že Zemeckis a Gale. A ještě proto, že se mi líbil počet narušení televizního vysílání Jinak je to ale dost slabota, na tyhle dva. Pár vtipných scén tam je (nejvíc se mi asi líbil závěr) a občas to dokáže působit i příjemně, pak je to taky slušně natočené a na komedii solidně zahrané, ale jinak to moc nepobaví, postavy nejsou zrovna sympatické, skoro nic se tam neděje a hlavně vůbec nechápu, proč to má skoro dvě hodiny, když to na ně vůbec nevystačí. Z toho důvodu jsem se u toho taky docela nudil. Špatné to sice není, na jedno zhlédnutí se to dá, ale jinak to moc zajímavé není. Holt každý nějak začínal a i Zemeckis se ke svým nejlepším filmům dostal teprve později. Slabé 3* ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to není Zemeckisův typický film, jeho režijní styl se ani tady nezapře. Spousta fórů se vážně povedla, byť jejich kadence bohužel časem řídne. To zase vynahradí parádní závěrečná honička. Politická nekorektnost ze snímku už sice dávno vyprchala, ale i tak je to moc příjemná komedie z let osmdesátých. Potěší tehdy ještě neokoukaný Kurt Russel a skvělý Jack Warden v dvojroli. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Potrhlá blbinka s několika slušnými vtípky a standardním zobrazením komedií 80. let. Nic o co by se nedalo s klidnou duší přijít. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V hlavni zenske roli Deborah Harmon. Kurt je tady jako prodejce dost slizkej a film mi prisel malo vtipnej...na komedii. Uz v pulce me to prestalo zajimat, dokoukano jen s velkym usilim. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na Ojetá auta jsem se celkem těšil, protože jde o druhý mnou neviděný Zemeckisův film a první známější film Kurta Russella. Russell je chameleon, který vypadá v každém filmu jinak, nemá problém zahrát poldu, magora, objevit se v hororu či sci-fi. A komedii zvládá s přehledem, je to přesně ten užvaněný slizký týpek jakého si představíte pod pojmem prodejce ojetin. Film je spíše průměr - místy sranda, místy blbý, místy nuda, příliš dlouhá stopáž. Je tu suprové finále s kolonou aut a honičkou. A hrdinové jsou na hraně, či spíše za hranou amorálních hovad. Přestříkávají laky, přetáčejí tachometry, vnucují šroty lidem včetně autoškoly... když umře majitel tak ho pohřbí i s autem přímo v autobazaru (pro dobrou věc ale...), přičemž hrdina mezitím chrápe s jeho dcerou. Fandit jim můžete jen proto, že konkureční majitel s přiznačným jménem Fuchs je ještě větší hovado. 3* v pohodě, ale na rozdíl od dalších režisérových filmů nic co bych musel někdy vidět znovu. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Slušná porce zábavy z prodejny aut. Russell v dobré formě a Zemeckis trošku méně ale co na nedělní odpoledne ideální komedie.65% ()

skipercak 

všechny recenze uživatele

Trochu slabšie tri hviezdy za mňa. Úvod je perfektný, ale neskôr to už začína trochu nudiť. Ináč celkom v pohode. Russell je ako vždy perfektný. ()

Lumberjack 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, jen je škoda, že Kurt k sobě nedostal lepší parťáky + zkrátit stopáž a bylo by to minimálně na 4*... ()

Reklama

Reklama