Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"One owner" - nápis na autě, které visí nad autobazarem New Deal mluví za vše! Rudy Russo (Kurt Russell) jako prodejce aut je jedinečný, prodá cokoliv, i když auta, které prodává, za moc nestojí. Jack Warden ve dvojroli jako jeho nadřízený Luke ve filmu svádí bratrovražedný boj s Royem, který vlastní poněkud "lepší" autobazar naproti přes ulici. Luke je ovšem slabší na srdce... Naštěstí se objeví jeho dcera, kterou deset let neviděl. Ta společně s Royem zachrání autobazar před zánikem. Konec ještě okoření divoká honička dvouset "vraků" aut. (kubiczek84)

(více)

Recenze (24)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ta slabá třetí hvězda je jen kvůli tomu, že Zemeckis a Gale. A ještě proto, že se mi líbil počet narušení televizního vysílání Jinak je to ale dost slabota, na tyhle dva. Pár vtipných scén tam je (nejvíc se mi asi líbil závěr) a občas to dokáže působit i příjemně, pak je to taky slušně natočené a na komedii solidně zahrané, ale jinak to moc nepobaví, postavy nejsou zrovna sympatické, skoro nic se tam neděje a hlavně vůbec nechápu, proč to má skoro dvě hodiny, když to na ně vůbec nevystačí. Z toho důvodu jsem se u toho taky docela nudil. Špatné to sice není, na jedno zhlédnutí se to dá, ale jinak to moc zajímavé není. Holt každý nějak začínal a i Zemeckis se ke svým nejlepším filmům dostal teprve později. Slabé 3* ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to není Zemeckisův typický film, jeho režijní styl se ani tady nezapře. Spousta fórů se vážně povedla, byť jejich kadence bohužel časem řídne. To zase vynahradí parádní závěrečná honička. Politická nekorektnost ze snímku už sice dávno vyprchala, ale i tak je to moc příjemná komedie z let osmdesátých. Potěší tehdy ještě neokoukaný Kurt Russel a skvělý Jack Warden v dvojroli. ()

Reklama

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Pojasena Zemeckisova prvotina s Kurtom na "Red Bulle". Je jasne vidiet, ze zosnovovatel slavneho "Forresta" sa este len hladal v tej hromade komedialneho klise a parodii na splnenie si americkeho sna podvadzanim a kapitalistickym "za kolko a v pocte co najviac". Mna ako milovnika nahych a inak presvitajucich "ceckov" mnoho scen potesilo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na Ojetá auta jsem se celkem těšil, protože jde o druhý mnou neviděný Zemeckisův film a první známější film Kurta Russella. Russell je chameleon, který vypadá v každém filmu jinak, nemá problém zahrát poldu, magora, objevit se v hororu či sci-fi. A komedii zvládá s přehledem, je to přesně ten užvaněný slizký týpek jakého si představíte pod pojmem prodejce ojetin. Film je spíše průměr - místy sranda, místy blbý, místy nuda, příliš dlouhá stopáž. Je tu suprové finále s kolonou aut a honičkou. A hrdinové jsou na hraně, či spíše za hranou amorálních hovad. Přestříkávají laky, přetáčejí tachometry, vnucují šroty lidem včetně autoškoly... když umře majitel tak ho pohřbí i s autem přímo v autobazaru (pro dobrou věc ale...), přičemž hrdina mezitím chrápe s jeho dcerou. Fandit jim můžete jen proto, že konkureční majitel s přiznačným jménem Fuchs je ještě větší hovado. 3* v pohodě, ale na rozdíl od dalších režisérových filmů nic co bych musel někdy vidět znovu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to kvôli Jackovi Wardenovi z 12 Angry Men ktorý tu hral 2 zaujímavé postavy. Kurt Russell v najlepších rokoch. Až po zhliadnutí som si uvedomil, že to točil skvelý Robert Zemeckis. No musím povedať že ma to neoslovilo. Ak by som film videl možno v 90.rokoch s cz dabingom, možno by som to vnímal inak. I tak je tu ale dosť zaujímavých automobilových scén s perfektnými veteránmi. Človek až nechápe, ako môže film natočený v roku 1980 vyzerať tak profesionálne, čo sa týka efektov. Kurt Russell skáče po autách, ktoré idú v plnej rýchlosti, akoby ani nepoužil dvojníka - kaskadéra. Je to len taký oddychový film na upršanú nedeľu, nečakajte veľa. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie trvalo iba 28 dní. (m.a.t.o.)
  • V scéne, v ktorej postava Gerrita Grahama začne strieľať po Fuchsových autách, bola použitá skutočná munícia. Strieľalo sa však iba do čelného skla a svetlometov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama